Sense vægttab
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

8 uger på sense – mit vægttab!

I skrivende stund sidder jeg 10 km oppe i luften, et sted over Tyskland eller Frankrig, på vej hjem fra denne ferie.

Jeg har nu spist efter senseprincipperne i to måneder, de første to uger strikst for at lære principperne at kende, og herefter har jeg fordelt spisekasserne ud over dagen som det passede ind i mit liv. Som min sensevejleder Soraya siger, er det sgu ikke nemt at leve efter strenge regner som blogger (og så mange andre ethverv, bevares), når man godt kan risikere at drikke bobler på en onsdag, eller lave madguides med tre retter på en torsdag. Nu lyder det pludseligt enormt glamourøst at være i mine sko, og jo, det kán være herligt at blive inviteret til fine events og premierer, men min gennemsnitlige dagligdag (som I der følger mig på Instagram @sydhavnsmor.dk ved), meget lig med alle andre mødre, med appelsinhud på lårene, i 30’erne’s.

Jeg har altid haft let ved at blive fristet. Jeg er ikke typen der efterlader vandpytter af salv, når jeg køber fredagssnolder med mine unger i den lokale kiosk. Til gengæld har jeg ingen stopklods når jeg først angriber ostebordet! Jeg har – de seneste to måneder – erfaret at mine ekstra kilo ikke er avlet af søde sager og min ekstreme oste trang, men at jeg simpelthen har spist alt for store portioner, ift. hvad jeg har brug for for at gøre mig mæt.

Sense vægttab

For to måneder siden spiste jeg langt mere mad (primært grønt og protein, mandler og mørk chokolade – men det tæller desværre også på kalorie kontoen), end jeg gør i dag. Og lige akkurat på ferien jeg netop har været på, sammen med Uma, gik det op for mig, at har det meget bedre i- og med min krop, end jeg måske nogensinde har haft, selvom jeg ikke har nået mit mål med senseprincipperne endnu.

Når jeg nu siger ‘mit mål’ er det egentlig ikke fordi jeg har sat mig for at tabe et vis antal kilo – som jeg selvfølgelig skal holde efterfølgende, det er dét der skiller sensekosten fra slankekure. Men jeg har stadig lidt jeg gerne vil af med, selvom jeg nu har tabt 6 kg de sidste to måneder.

Jamen er det ikke kedeligt at være på kur?
Sense er ikke en kur. Det er en livsstil, som jeg nu har fået godt ind under huden, lært principperne at kende, og som jeg altid skal- og vil spise efter fremover. For er du gal det virker! Jeg spiser sundt og varieret det meste af tiden, men jeg spiser også mørk chokolade dagligt – jeg skal have mit fedt!, og så drikker jeg stadig alkohol, som før har gjort at jeg ikke kunne holde en kur. Når jeg er til fødselsdag spiser jeg kage, og så hapser jeg faktisk også ofte en hel kage til aftensmad.

Find opskrifterne på sense gulerodskage, sense chokoladekage, sense romkugler, sense squashkage… 

Helt konkret kan du læse om principperne ovre hos Slutfredmeddinmad.dk eller se videoen her, som tager 5 min at se, og gir’ et super indblik i hvad sense går ud på. Selv går jeg hver tirsdag på et mindre Sydhavnshold (jeg ved at hun også har holdt i Valby og Hvidovre), hvor vi er blevet rigtig tætte og hygger os, deler tips og har det godt sammen, hos sensevejleder Soraya. Hun er helt fantastisk og nu slipper hun sgu aldrig for Sydhavnsmor igen.

Det er altid en del sværere at være på ferie og spise sundt, men jeg har alligevel formået, trods min ferie til Budapest (hvor jeg muligvis fik lige lovligt mange mojitos) og min ferie til Barcelona at spise nogenlunde efter principperne. Og det er jo også her, det er vigtigt at huske, at intet er forbudt på sense. Når du har lært principperne, handler det sådan set bare om at bruge sin fornuft, og så kører det sgu bare! Sig til, hvis du har lyst til at joine os på holdet i Sydhavnen, for at motiveres og lære principperne at kende. Det er skide hyggeligt, sjovt, spændende og så har jeg altså ikke haft lyst til at have shorts på i mange år. Det tør jeg sgu nu!

 

Del på Facebook

5 kommentarer til “8 uger på sense – mit vægttab!”

  1. Jane Binderup

    Åhhhhhh hvor sejt!!! Jeg ville VILDT GERNE DELTAGE i Sydhavbsgruppen, men bor i Spanien…. Så den går jo desværre ik’ lige… men vil være superglad for at følge med her, eller få nogle af dine gode erfaringer, især til opstart, men selvfølgelig også efterfølgende ….gode tips & ideer!!!!! 😘❤️

    1. Dejligt at høre – heldige dig, Spanien! Jeg kommer jo lige derfra 😉 Jeg opdaterer hele tiden på min Instagram Sydhavnsmor: https://www.instagram.com/sydhavnsmor.dk/?hl=da der kan du jo følge med også hvis du vil 🙂 og ellers opdaterer jeg et mere uddybende indlæg om hvad jeg præcist spiser (som er nemt, overskueligt og ikke tager en krig at sætte sig ind i eller lave) efter sommerferien 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top