Petra får en baby
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

5 gratis serier og dokumentarer du skal se på nettet

Når du har lagt ungerne, hvis sådan nogle haves, og du smider dig i sofaen efter en lang dag, med en Ritter Sport og Cola Zero (for du skal fannema’ da ikke tage på af de 14 sukkerknalder der er i en halv liters Coca Cola!), skal du også have noget nice at glo på. Og det er her jeg kommer ind i billedet, med nogle sprøde forslag til din sofa-date. Jeg har rippet nettet for gratis serier og dokumentarer du skal se, og har smidt 5 links ind, så du bare kan slubre hele moletjavsen i dig, uden at løfte andet end én finger, for at trykke start! Værs’go:

Petra får en baby
Foto: DR

Petra får en baby 

Jeg elsker Petra. Og Petra elsker ikke sig selv. Nu følger vi hende gennem hendes graviditet, som hun har fixet sammen med hendes nyere kæreste, Asbjørn. Man kommer helt tæt på parrets tanker om at blive forældre sammen, om at være nye kærester og snart forældre, om usikkerhed, om ændrede livssyn når man formerer sig, og om at opgive en spændende karriere som tv-vært, fordi man skal være mor.

Vi kommer helt tæt på Petra, som har lavet flere program-serier, hvor man følger hende tæt på kærligheden, hendes selvhad til hendes krop, og nu som kommende mor. Jeg synes hun er totalt elskværdig. Vi ser hende føde hendes søn i sidste afsnit, og jeg må sgu da ærligt indrømme, at selvom jeg ikke er skruk (fordi nogen har lavet en baby til mig for nyligt, og jeg derfor får masser af baby-love uden at nappe nætterne), alligevel får et bette sug i mavsen over hvor dejligt det er at lære sit nyfødte barn at kende. Nogle synes hun er for meget, for omklamrende, usikker og irriterende. Men sådan er der så meget. Jeg er sgu vild med Petra. Hvad med jer?

Dokumentar-serien kan ses uanset om man er mor, har tænkt sig at blive det, eller ej.

 

De perfekte piger
Foto: DR

De perfekte piger

Selvom jeg ofte plaprer løs om dellerne i mit liv og alt det der ikke er fedt ved at have et hylster man er for doven til at gøre noget ved, så bliver jeg alligevel virkelig ked af at se hvor meget selvhad der findes fra (unge) kvinder i vores lille samfund. De perfekte piger er en dokumentarserie på DR, hvor vi følger 4 yngre kvinder der kæmper med sig selv og et selvhad. Flere af dem er bange for at gå udenfor en dør, græder dagligt, klæder sig enormt smart og har en blog (!) og en stor IG-profil for at få anerkendelse via deres smarte kluns. Gennem programmerne skal de snakke åbent om deres tabuer, og jeg har ikke selv set programmerne til ende, men jeg synes det er virkelig skræmmende at så søde, smukke piger kan have det så vanskeligt i deres liv.

Læs også 5 serier du skal se på HBO Nordic

Nips kanalen
Foto: Nips kanalen / Youtube

Nips kanalen 

Nips kanalen er noget helt andet. Her møder vi Julie Ølgaard, Laura Christensen og Neel Rønholt i rollerne som… sig selv! De har lavet Nips Kanalen – en youtube serie, hvor vi følger deres store drøm om at lave deres egen film. Det hele er et set-up, enormt underholdende, pinligt, tankevækkende og bare skide godt lavet! Pigerne møder alle mulige kendte i deres søgen efter en producer (fx Ålen) og en instruktør (Anne Grethe Bjarup Riis), og man kan altså ikke andet end elske de tre tøser for deres humor og skuespil!

 

 

29
Pressefoto

29 

En serie om at nærme sig de 30, og være lidt på fuckern. Alle vennerne har familie, børn… Julie og Jesper har ingen. De mødes til en fest efter nogle år, og går gennem det 29. år sammen i tykt og tyndt. Skuespillet og historien er autentisk, pinlig og sjov. Bare se den her.

 

Blank NRK
Pressefoto

Blank 

Norsk ungdomsserie på NRK, der ikke er SKAM. Mange kalder serien “det nye SKAM”, meeeen… Jeg har ikke selv set alle afsnit endnu, men flere har anbefalet mig at se med, og derfor har jeg slugt et par afsnit i rap. Jeg hænger på, og nyder mit andet fædrelands fine sprog, at blive revet lidt tilbage i tiden (helt ærligt, jeg er jo snart 36!) og ser frem til de kommende afsnit af Blank.

Har du nogle gode forslag til andre gratis serier eller dokumentarer vi andre skal se, så modtager vi gerne lækkert info i en kommentar herunder, tak!

Læs også 5 serier du skal se nu!!!

 

 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

15 minutes of Julemand

Må børn tro på julemanden? I går hold vi pre-jul på Sluseholmen, hos mine forældre. Fordi den 24 skal vi nemlig mod syd-vest og fejre

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top