Creme brulee
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem sukkerfri crème brûlée af 4 ingredienser

Annonce for Gram

Creme brulee

Som jeg før har sagt, er jeg fuldstændig på røven over hvor genial vores Gram ovn med dampfunktion er. Vi erhvervede os den for et lille år siden, og jeg har aldrig lavet så meget mad, bagværk og dessert før, som siden vi fik den. Jeg har mere lyst til at stå i mit bette Sydhavnskøkken og eksperimentere med forskellige opskrifter, fordi ovnen har så hulens mange funktioner og samtidigt er super overskuelig og nem at betjene. Mine venner kalder min ovn fra Gram Rolls-Roycen, fordi den er så lækker og luksuriøs. Jeg har, hvor jeg før har boet, haft en ovn fra Gram og vidste jo derfor godt hvor god kvalitet deres ovne er, og var derfor ikke i tvivl om at vi igen skulle have en af deres ovne, da det var på tide at skifte den ud, som stod i lejligheden da vi købte den.

Tidligere har jeg bl.a. delt opskrifter på verdens bedste æblekage, en nem pæretrifli med knas og skum – opskrifter jeg har lavet på dampfunktion i ovnen, og i dag vil jeg dele min opskrift på klassisk crème brûlée med jer. Crème brûléen er lavet af bare 4 ingredienser, smager synderligt godt, men mit lille tvist er, at desserten ikke indeholder sukker, for ellers er den jo ikke ornli’ Sydhavnsmorsk.

Den smager dog stadig ligeså lækkert som den du kender fra før, hvis du spørger mig. Gram ovnen har faktisk en indstilling der hedder “crème brûlée”, hvilket jeg synes er super blæret, og selvfølgelig derfor måtte afprøve. Og resultatet er blevet super godt.

Det skal du bruge til 6 personer:

6 crème brûléeskåle

5 dl piskefløde

1 vanillestang

100 g Sukrin Gold

6 æggeblommer

3-4 spsk Sukrin Gold (eller kokossukker) til topping

 

Creme brulee

Sådan gør du:

Stil  ovnen på 150 grader over- og undervarme / alternativt tune ind på funktionen “crème brûlée, hvis du har dampovnen fra Gram, så klarer ovnen bagningen helt selv.

Split vaniljestangen, skrab frøene ud og put begge dele i en gryde sammen med piskefløden.

Kog det op, sluk for varmen og lad det afkøle i 10-15 min.

Pisk æggeblommer og Sukrin Gold sammen.

Hæld den varme fløde i forsigtigt, lidt efter lidt, imens du rører.

Si blandingen og fordel den i seks crème brûlée skåle.

Sæt skålene ind midt i ovnen i en dyb bageplade.

Hæld varmt vand i bagepladen, så det dækker halvdelen af skålene.

Lad det stå i ca 45 min til desserten er stiv men lidt blødere i midten.

Afkøl og opbevar skålene i køleskabet til servering.

Strø en lille spsk Sukrin Gold* eller kokossukker på toppen af hver dessert og karamelliser den ved hjælp af en brænder eller ved at sætte skålene på øverste rille på grill funktion nogle minutter i ovnen.

Servér!

*Pas på med at tage for meget Sukrin Gold på toppen – det smager ikke godt hvis laget er for tykt. Jeg har ikke selv prøvet med kokossukker, men har hørt at det skulle virke godt.

a971de67-2948-428a-9a81-1cad68b81378

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top