Sukkerfri rabarbergrød efter senseprincipperne
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sukkerfri rabarbergrød af 2 ingredienser

Jeg har de sidste seks uger spist efter senseprincipperne, og på de uger jeg har jeg eksperimenteret meget i køkkenet ift søde sager. Det er ikke længe siden jeg delte opskriften på en super god rabarbertærte, som tæller for et fuldt sensemåltid. I dag vil jeg dele opskriften på en fantastisk lækker rabarbergrød, lavet af bare 2 ingredienser, der selvfølgelig er sukkerfri og som tæller for grønt, hvis du (også) spiser efter senseprincipperne.

Sukkerfri rabarbergrød efter senseprincipperneSukkerfri rabarbergrød

 

Find også opskriften på Rabarber-mazarintærter uden mel og sukker

 

Her er hvad du skal bruge til 1 person 

200 g. friske rabarber

4 spsk Sukrin Gold

1/2 dl vand

Evt. 1/2 tsk vanillepulver

Evt. 1 spsk Gul Fiber HUSK (kan undlades)

 

Sådan gør du

Skær bladene fra dine rabarber, snit stængerne i mindre stykker og kog dem i en gryde i ca. 20 min. sammen med vand og Sukrin Gold. Tilsæt evt. vanillepulver og Fiber HUSK undervejs. Når massen er ‘sammenkogt’ i en tykkere grød hældes grøden i en skål/beholder og stilles på køl. Grøden spises kold, evt. med lidt (natur)mælk/fløde/skyr/græsk yoghurt. Perfekt morgenmads-suplement.

Ifølge senseprincipperne tæller rabarber som HF 1, dvs. grønt. Derfor kan du sagtens spise hele portionen som en del af et fuldt måltid. Jeg har ofte spiste det ovenpå min morgenskyr med hakkede mandler ovenpå, plus et eller to kogte æg. Det mætter godt og smager fantastisk.

Find andre senseopskrifter;  sense gulerodskage – et fuldt måltid, sense romkugler, sense chokoladekage

groed2

 

Del på Facebook

7 kommentarer til “Sukkerfri rabarbergrød af 2 ingredienser”

    1. Jeg har ikke prøvet med andet, da jeg synes Sukrin Gold altid giver den bedste og mest naturlige smag uden syntetisk smag, men hvis du er vandt til at bruge Stevia og synes det smager godt kan du helt sikkert bruge det 🙂

    1. De er nok bare meget modne, det er meget forskelligt hvilke de har i supermarkedet, men jeg køber bare de (økologiske) de har 🙂

  1. Hej
    Ved du ca hvor længe det kan holde sig på køl?
    Tænkte om man kan lave en større portion og have til nogen tid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

glutenfri græskarkage uden sukker
Glutenfri
Sydhavnsmor

Glutenfri græskarkage uden sukker

Denne glutenfri græskarkage uden sukker var egentlig en videreudvikling af græskarpandekagerne jeg delte opskriften på for kort tid siden. Jeg elsker jo at spise (sundere)

Læs mere »
Opskrifter
Sydhavnsmor

LCHF: Ostekurv til tacos

Hvorfor har jeg dog ikke kendt til denne opskrift tidligere? Det er en virkelig nem måde at lave lækre tacos på – og skallen er

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top