May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Pulverkur i en uge – hvor meget har jeg tabt mig?

For en uge siden tog fanden ved mig, og jeg startede – på opfordring fra flere af jer læsere, dette lidt skøre eksperiment, hvor jeg i tre uger skal teste tre forskellige kure, for at se om det er sandt eller falsk, at de virker. Jeg er ikke til lynkure, jeg tror ikke på dem – og slet ikke i længden. Jeg tror på, at hvis man taber sig langsomt, kan man holde vægttabet og ryger kiloene hurtigt, ryger de på igen lisså’ hurtigt. I første uge, har jeg testet pulverkure. Jeg allierede mig med en af mine bedste venner, Google, for at orientere mig om hvilke pulverkure der var til at holde ud at drikke. Har hørt at Nupo skulle smage skrækkeligt, og endte derfor med at vælge Nutrilett, med kakaosmag, som var den jeg kunne finde flest anbefalinger på, når jeg søgte rundt i det virtuelle univers. Pulverkur i en uge – hvor meget har jeg tabt mig?

5327fa91-f74a-420b-ba8a-df88e6274dd1

(trøje fra Second Arrival, bukser fra Molberg)

Man har på min Instagram, @sydhavnsmor.dk kunne følge med i ugens udfordringer. Og det samme gør sig gældende fremover, hvor jeg tester de sidste to kure.

Søndag sidste uge, var dagen hvor jeg kastede mig over eksperimentet – med en kende angst for om jeg kunne klare det. Jeg er et kæmpe madøre, og lader mig hurtigt lokke af søde sager og duften af mad. En endeskive ost kan være noget så luksuriøst i min verden, hvis jeg er sulten.

Startvægt 71,6 (d. 4, marts 2018)

BMI 24,4

Fedt 31,2 %

Vand 50,2 %

Muskelmasse 32,3 %

Dag 1

Jeg fik lov til at sove længe til kl. 10.00, da vi havde haft gæster lørdag aften og jeg havde drukket lidt for meget vin. Jeg indtog min første shake – et brev pulver blandet med 2 dl koldt vand (165 kcal) kl. 11. I alt indtog jeg 5 breve det første døgn, som er det der anbefales for at få nok vitaminer og mineraler til et sundt dagsbehov. Jeg drak ca en shake hver 3. time dagen igennem og ind i mellem drak jeg grøn – og urtethe, blandt andet min nyre-the, som jeg har købt i Sydhavnens Zoneterapi, som skulle være rigtig god og forebyggende mod blæretendelse, som jeg lider meget af. Jeg var overraskende, ikke sulten på et eneste tidspunkt. Jeg følte en mæthed dagen igennem, samtidigt med at jeg følte at mit energiniveau var relativt højt, taget i betragtning af at jeg vågnede med lidt ondt i hovedet. Jeg gik i seng med en følelse af sejhed, fordi jeg havde klaret dagen uden nogle problemer. Vi havde endda haft naboens søn på besøg, som jeg havde smurt masser af madder til (inkl. avl) uden at blive jaloux 😉 Jeg havde sågar lavet denne 3-ingrediens is til de 3 unger, uden at slikke på skeen 😉

Dag 2

Planen havde hele tiden været at jeg skulle ud at spise med min søster på Café Livingstone, ved søerne. Der kan man få 4 retter for 189 kr og det nappede jeg, efter en hel dag, udelukkende på pulver. Jeg droppede brev 5, og indtog kun de fire første breve, og erstattede dermed mit sidste måltid på dagen med rigtig mad. Jeg kunne sagtens have klaret hele dagen uden, og havde faktisk dårlig samvittighed over at jeg “ødelagde” eksperimentet. Dog nød jeg maden til fulde, for hold kæft hvor smager det bare godt, det de har på menuen derinde. I stedet for at drikke vin, som jeg ellers altid ville have gjort, tog jeg en cola zero og noget danskvand til maden.

Dag 3

Var ikke fuldt så energifyldt om morgenen, som jeg ellers føler mig, når Sofus giver mig lov til at sove til 6.30 😉 Stod op, Martin var taget på job, gav ungerne morgenmad, vejede mig og vejede nu 70,3 kg. Havde stadig følelsen af at jeg havde overspist dagen før, hvilket jo var svært ikke at gøre, når man var ude og spise lækkert. Afleverede ungerne i børnehaven, og cyklede hjem og havde et telefonmøde. Begyndte at få mere energi ved 14-tiden, hvor jeg skulle hente Uma for at tage til svømning. Efter min 4. shake, som jeg slugte inde på et badeværelse på Amager (fordi jeg skulle køre den lynhurtig ned, inden jeg skulle have bussen, klamt – jeg ved det) blev jeg energiforladt igen. Kom hjem, puttede unger og stegte på sofaen hele aftenen.

Dag 4

Vågnede 6.30, havde det meget bedre. Havde sovet helt vildt godt, og følte mig meget udhvilet. Vejede mig – vægten stod nu på 69,7 dvs et vægttab på 1,9 kg på 4 dage. Jeg er (stadig) klar over det relativ store vægttab på så kort tid, skyldes at jeg har mistet en helvedes masse væske, selvom jeg også har indtaget ekstremt store mængder af samme 🙂

Dagen gik forbløffende godt, følte ikke jeg manglede noget – var endda social med en som spiste ting jeg normalt ville kvæles i savl over. Om aftenen kom min søster forbi, fordi vi skulle filme et par videoer til min Youtubekanal fordi jeg skulle til at teste de her måltidskasser. Videoen, der indeholder en sulten Sydhavner, kan også ses her, hehe. Dvs. jeg også skulle spise aftensmad for anden gang på 4 dage, som eneste måltid.

Dag 5

Vejede 70,0 kg efter at have spist en mega lækker burger til aftensmad, som var aftensmaden i en af de sunde måltidskasser som jeg for tiden tester. I kan læse mere om måltidskasserne i mit indlæg torsdag 🙂 Dagen var lidt lang at komme igennem, jeg fik sygeligt lyst til mad midt på dagen og smurte en bolle med leverståhej og pølse, og skippede to shakes. Jeg havde en masse arbejde jeg skulle have styr på, hvilket jeg fik, og om aftenen spiste jeg igen, virkelig, virkelig lækker aftensmad og hoppede på hovedet i seng relativt tidligt, da min søn var blevet sløj og havde brug for en hånd at holde i.

Dag 6

Kunne se lyset for enden. Følte mig stadig stabilt mæt, hvilket kom bag på mig, da jeg som sagt, normalt nærmest altid er sulten. Synes maven hurtigt vænner sig til at ens daglige indtag af kalorier mere end halveres fra dag til dag. Vejede i dag 69,9 kg.

Dag 7

SIDSTE F****** DAG MED PULVER. YES, MAND! Selvom det har været til at holde ud, var det alligevel dejligt, at det var sidste dag på pulver, og at jeg igen kunne spise MAD til alle måltider. Selvom dagen efter igen bød på endnu et eksperiment i 4 dage. Smagen på chokoladeshaken synes jeg faktisk var god, ikke som en milkshake, men det forventede jeg heller ikke. Dog skulle min veninde smage min shake, og hun kunne ikke lide den. Jeg skulle til fødselsdag i Hareskoven med hele familien, og jeg havde fået en sms fra min veninde der havde inviteret, om at hun havde fået lavet den vildeste og største kage fyldt med marcipan (en af mine livretter, som du forresten kan finde en killer-opskrift på HER – uden sukker )… på pulverkur til fødselsdagsfest, med lækre nybagte fødselsdagsboller med tandsmør og ost, chips og giga kage. Jeg havde besluttet mig for, fra starten af eksperimentet, at jeg sløjfede to shakes på dagen og derfor kunne indtage en bolle og et stykke kage. Det blev til halvanden bolle med ost, et lille stykke kage og en kvart psykopat lækker flødebolle med marcipanbund og lakrids. Seriøst Bakery by Hermann laver jordens bedste flødeboller! Bare et bette tip til jer (der ikke er på kur) som bor i Nordsjælland. Jeg nærmest nød min aller sidste choko-shake lørdag aften ved 20-tiden. Eksperimentet med pulvershakes var slut – nu skulle jeg bare lige hente en masse søvn, inden jeg søndag morgen kunne se hvad ugens hårde arbejde havde givet af resultater 😉

Dag 8

FÆRDIG, FÆRDIG FÆRDIG!

Efter at have ligget og blundet i sengen med en træt Uma, stod jeg op, sagde godmorgen til Sofus og Martin, tissede af (for det skal man jo, før man vejer sig 😉 ), og fik vægten indstillet sådan at jeg kunne måle fedt, muskler, vand og BMI:

Slutvægt 69,5 kg  (d. 11. marts 2018)

BMI 23,5

Fedt 30,1 %

Vand 51 %

Muskelmasse 33,7 %

Dvs. jeg har tabt mig 2,1 kg på en uge.

Om jeg vil anbefale andre at tage en lyn-pulverkur? Mjarrhhh… Jeg er spændt på at se om jeg tager hele balladen på igen, så snart jeg begynder at spise almindeligt (sundt) igen. Jeg har overordnet haft en god uge, det har været super nemt at have en eller to poser pulver med jeg bare kunne blande op med vand undervejs. Jeg har været overrasket over jeg ikke har været mere sulten (efter mad), og at jeg faktisk har kunne overholde det, som jeg havde planlagt det, med en enkelt undtagelse på 5-dagen, hvor jeg bare måtte have en bolle med pålæg. Kunne jeg finde på det igen? Altså, jeg tror der er mange andre mere holdbare kure, der er sundere for din krop, end en pulverkur. Derfor vil jeg umiddelbart sige nej. Jeg har testet Nutrilett pulverkur fordi flere af jer havde spurgt om jeg ikke ville prøve det, og skrive om det. Og det er nu afprøvet, det har været OK, men ikke noget jeg tænker jeg vil hoppe frivilligt ud i igen 😉

I søndags gik jeg i gang med at teste 80’er lynkuren: 4 dages kuren, som lover et vægttab på 5 kg, på ja… altså 4 dage. Er skeptisk – men resultatet og meget mere info om den populære lynkur, som alle talte om dengang jeg var en bette skid, afsløres i et nyt indlæg på næste tirsdag, d. 18. marts, og jeg er sattema selv spændt 🙂

Del på Facebook

4 kommentarer til “Pulverkur i en uge – hvor meget har jeg tabt mig?”

    1. Den jeg har købt i Sydhavnens Zoneterapi? Jamen, jeg ved ikke så meget andet end den skal være genial til at rense nyrerne og dermed blæren og bruges af flere (også zoneterapeuten) til at forebygge blærebetændelse. Den er økologisk, men prøv evt at ringe hende engang, så sender hun den måske med posten, med mindre du bor tæt på Sydhavnen, så du selv kan køre forbi og købe den? 🙂

    1. hehe jeg er udd. kostvejleder og er god til at holde min vægt med normal mad (når vi ser bort fra Corona, haha ej…) ja – det er jo primært væske man taber først, men det handler jo i bund og grund om at være i energiunderskud for at tabe sig, men det er ikke sundt og anbefalelsesværdigt at være på pulverkur længe 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

sinful sexlegetøj julekalender
Livsstil
Sydhavnsmor

Voksen julekalendere 2020

Jeg vil sgu da også have en julekalender – så det har jeg 😉 Her tipper jeg om voksen julekalendere 2020, til enhver smag; til

Læs mere »
vægttab
Livsstil
Sydhavnsmor

5 myter om vægttab

“Jeg kan ikke tabe mig, fordi jeg er kraftig bygget” og “Du må ikke spise inden sengetid, for så forbrænder du ikke maden”. Der er

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top