Lav din egen økologiske havremælk på få minutter, for halvanden krone

Herhjemme hælder vi meget plantemælk indenbords. Ungerne synes særligt at havremælk smager så godt, at de drikker det i glas, og havremælken hældes dagligt over vores havrefras- eller gryn. Jeg synes det smager dejligt. Jeg bruger dog ret mange penge på det, for en liter koster mindst 20 kroner, økologisk, i supermarkedet. Men du behøver nu ikke længere at græde over spildt mælk, for nu kan du lave din egen havremælk meget nemt, på få minutter for halvanden krone.

Og det bedste er næsten, at den hjemmelavede havremælk smager bedre end dem du kan købe! 🙂

c3664468-afee-4e8d-87dd-09d8eb563c5b

Det skal du bruge

1 liter koldt vand

120 gram økologiske havregryn (de kan købes flere steder for 10-11 kr for 1 kg)

Et nip salt

Et lille tryk agavesirup (kan undlades hvis du ikke ønsker den søde smag)

En større si med meget små huller

Sådan gør du

Blend alle ovenstående ingredienser. Lad blandingen trække i et par minutter. Hæld væsken gennem sien, og hæld herefter havremælken over på en glasflaske og opbevarer den på køl. Den kan holde sig frisk i køleskabet i mindst 3 døgn.

*Nogle hælder væsken gennem et rent viskestykke, det synes jeg bare føles en anelse som at malke en ko 😉 Langt mere besværligt. Jeg vil opfordre jer til at lave dobbeltportion hvis I dagligt bruger (havre)mælk.

Voilá!

*Husk at ryst mælken inden den drikkes.

Mangler du inspiration til hvad du kan bruge havremælken til, kan du jo gå på opdagelse i alle mine gluten- og sukkerfrie opskrifter herinde. Du kan erstatte med havremælk, alle de steder hvor der står mælk 🙂 

 

 

Kommentarer (9)

  • Jeg kan ikke forstå at folk smider så mange penge efter havremælk og mandelmælk. Jeg synes, det er fedt at man selv kan bestemme hvor sødt det skal være og ved hvad der er i. Dejligt du “reklamerer” her for det hjemmelavede.

  • Tak for opskrift. Jeg varmede den umiddelbart bagefter i mikroen, som jeg plejer med havremælk. Og fik en ret tyk mælk ud… Næsten på vej mod havregrød.. Har du erfaring med det som du vil dele?

  • Jeg har prøvet at lave det én gang, men synes det smager meget af havre i forhold til dem man køber, hvilket ikke passer så godt i en kop kaffe. Har du samme erfaringer eller gør jeg måske noget forkert?

  • Jeg har flere gange forsøgt at lave havremælk selv, men synes den bliver slimet. Kan det have noget med tykkelsen på hullerne i sien at gøre måske?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *