May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

10 HEMMELIGE SPOTS I KØBENHAVN DU SKAL KENDE

Man behøver ikke at fise til andre lande for at få spændende og anderledes kulturelle oplevelser. I København har vi masser af interessante steder, som for mange stadig er små hemmelige perler der mangler at blive udforsket. Jeg har forhørt mig med mine skønne følgere på min Instagram @sydhavnsmor.dk, hvilke steder de finder eksotiske og ikke over-turistede i vores hovedstad, og her kommer top 10: 10 HEMMELIGE SPOTS I KØBENHAVN DU SKAL KENDE!

6054d44f-7ef9-4059-b2cb-832cd6b1e699

Junglefish pool & drinks 

Guldsmeden- Manon Les Suites på Gyldenløvsgade tror du at du er kommet til et andet land. Imens du befinder dig midt i centrum af København, med en drink i hånden, med fødderne i den indendørs pool, blir’ du (gen)forelsket i vores dejlige by. Deres restaurant på toppen er undervuderet – med udsigt over søerne og med tagterrasse, bliver det altså ikke meget bedre.

A-husets grønne tag

A-huset har et stort anlagt grønt tag, der normalt er tilgængeligt, men hvis du spørger pænt i receptionen på Stay Copenhagen Hotel (hvor både Medina, Christopher, Fetterlein og mange flere celebs har haft lejlighed), kan du måske få lov til at tage et smut op på toppen. Det er et perfekt sted for en picnic på en vindstille dag (jeg vil foreslå forår eller sommer 😉 ), med den smukke udsigt over byen og havnen.

En (uhyggelig) tur under Vor Frue Kirke

Det er en anelse skræmmende at komme ned ad spiraltrappen… Du finder murstensgrundlaget for den tidligere kirke, der brændte ned som følge af det engelske angreb i 1807. Er du til gamle gravsten og spøgelser, er det her sted er must!

Bolsjefabrikken

Farverig, trashy, imponerende grafitti, hippie atmosfære, alternativ stil og alternative arrangementer. Meget fotograferbar. Sådan beskrives bolsjefabrikken. 

Bolsjefabrikken er en non-profit, non-kommerciel kulturel forening, som huser sociale og kreative aktiviteter med hjemsted på Ragnhildgade 1 i København.

Foreningen består kun af frivillige mennesker, det vil sige at ingen ej heller bands, eller lydmænd, får penge for deres arbejde. Aktivisterne organiserer sig efter principper som fællesskab, lighed, og frihed til at bruge sin kreativitet, og ved at skære kapital ud af denne ligning viser det sig at nye motivationsfaktorer opstår og rammerne for hvad der kan lade sig gøre bliver bredere.

12d3d630-6cea-445d-8319-8252e6c969fc

Sejlklubberne i Sydhavnen

Café Syd / Tutten på Mellemfortet / Tokosten… Meget autentiske sejlklubber der serverer højtbelagt smørrebrød til en flad 50’er, en håndbajer og en god snak. Klart personlige favoritter!

Kineserbyen aka Den Gule By

Kineserbyen er en fantastisk og idyllisk “landsby” midt i byen, omgivet af jernbanespor og toggarager og workshops. Oprindelig bygget til arbejderne hos DSB, Jernbanerne. Tilbagetrukket fra “virkeligheden”. I forbindelse med Centralværkstedet byggede DSB i 1909 en nyboderagtig gulkalket rækkehusbebyggelse med 33 lejelejligheder. Den ligger ved værkstedets nordøstlige hjørne i den nederste ende af Otto Bussesvej. Bebyggelsen bliver internt kaldet for Kineserbyen eller Den gule by på grund af farven, ikke på indbyggerne, men på husene. Den idylliske oase ligger midt i København, men skjult og isoleret fra omverdenen. Oprindeligt var husene tjenesteboliger for personalet ved DSBs hjælpevognstjeneste, som hurtigt skulle kunne rykke ud, hvis der blev brug for dem ved afsporinger eller ulykker. I 2003 blev bopælspligten imidlertid ophævet for hjælpevognstjenestens ansatte. Nu udlejes de smukt renoverede og efterspurgte rækkehuse også til andre. Ventelisten er efter sigende 5-10 år (kilde).Tunnellen

Tunellen 

Den creepy tunnel der forbinder Enghavevej med Den Gule By/Kineserbyen. Find den – gå igennem – og find til sidst den fine lille landsby.

518ef42c-daf3-42f1-8a98-e0207171b807

Flyvergrillen

Et stort antal følgere nævnte Flyvergrillen. Så den skal selvfølgelig nævnes, selvom den nok alligevel findes i de fleste turistbøger. Da jeg selv legede turist i egen by, hvor jeg fødte min 48-timers guide til København, havde jeg endnu ikke besøgt grillen, hvor man står lige op ad landingbanen i Kastrup. Det har jeg nu, og jeg må sige det er en oplevelse, også for børn, selvom jeg både har smagt fritter og burger andre steder i byen (fx her), der smager langt bedre.

Ballonparken

Ballonparken er et tidligere militærområde placeret langs Artillerivej på Amager. Ballonparken er i dag et kollektivt selvejende boligområde, som består af 30 bygninger og danner bolig for ca. 100 voksne og 50 børn. Bebyggelsen ligger ikke langt fra Københavns centrum (kilde). Og når du nu alligeveller er på Bryggen, så træd lige en ekstra gang i pedalerne og kør mod Syd – for her findes Nokken, en lille idyllisk perle, fyldt med selvbyggede huse ud til vandet. Tag et sving indenom den lille lokale kiosk, snup en håndmad til en 10’er og en kold cola eller bajer. Du vil ku’ li’ det!

Rigsarkivets grønne tag 

Måske er det det største grønne tag i Europa. Taget forbinder Bernstorffsgade og SEB banks domicil, mod nord, med Tivoli hotel og kongres center mod syd.Unikt og sejt spot, som du kan læse mere om her. 

ER DER NOGLE STEDER I KØBENHAVN DER BARE SKAAAAAL MED PÅ LISTEN HER, SÅ SMÆK EN KOMMENTAR IND, ER DU SØD 🙂 <3 
Del på Facebook

6 kommentarer til “10 HEMMELIGE SPOTS I KØBENHAVN DU SKAL KENDE”

  1. Før pokemon ville jeg have sagt bibliotekshaven ved Christiansborg. Der er stadig hyggeligt omend lidt mere slidt og besøgt.
    Badebroen på refshalevej bag ved Christiania er skøn på en varm sommerdag. Man skal dog ikke være alt for blufærdig…

  2. Tak for skøn inspiration – og jeg skal da helt klar tjekke din 48-timers guide til København samtidig!

    1. Det er desværre længe siden jeg lavede guiden så jeg kan nok heller ikke finde links på google hvis ikke du kan <3 Håber det lykkes - kram 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Daddy (G)
Sydhavnsmor

Top 10 indlæg

Oh migardo & Jesus! Det er gået stærkt! 2015 er ved at være omme og jeg synes hovedsageligt at det har været et godt år

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top