May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Før- og efter billeder af mit (nu meget kortere) hår – sydhavnsmor.dk

Det er ikke længe siden at jeg plaprede løs på Instastory på min Instagram, som jeg nu engang så ofte gør, om jeg virkelig trængte til en hår-makeover. Jeg havde ikke været til frisør siden sommer, og mit hår var super slidt. Jeg blev anbefalet at tage turen til Køge for at få ordnet hår hos Mia – der btw kalder sig Oekomor på IG,  hvilket jeg jo kun kunne elske hende for – der arbejder hos Nords Frisør – en miljøvenlig frisør med fokus på økologi.

42b2dc60-868b-4ac8-93b9-5f070059c8d9

Men var det ikke lidt langt at tage hele vejen til Køge for at blive klippet og få farvet garnet? Jeg tjekkede rejseplanen og det tog mig faktisk ikke mere end 35 minutter fra jeg stod på Sjælør St til jeg var i frisørsalonen, som ligger i stueetagen på et fint hus i Ølsemagle. Jeg havde taget min cykel med i toget, og cykelturen fra Ølby St. tog ikke mere end 5 minutter. Da jeg kørte ned af Nylandsvej, mod nr. 51, hvor Mia arbejder, fik jeg endnu engang et sug i maven med tanken om at forlade byen og købe hus. Salonen lå i et hyggeligt villakvarter, og jeg spottede straks at huset der lå på vejen i nr 13 var til salg. Fra nr 13 til 51 indrettede jeg hele huset med vores møbler trods for jeg ikke kendte planløsningen.

Mia stod i den fine salon og bød mig og min flyverdragt velkommen. Hun spurgte til mine ønsker og eftersom mit hår var blevet virkelig langt, var meget tørt og umådelig slidt bad jeg hende klippet alt det døde af. Dét var meget. Jeg tror næsten halvdelen af parykken røg. Min naturlige hårfarve er hvad man kalder en god leverpostej, med – efterhånden – en ret heftig omgang grå stridige hår i blandt. Umiddelbart har jeg accepteret at de grå hår er en naturlig del af det at være 35 år, og i flere år har jeg ikke fået farvet hele manken – kun en omgang balayage, men havde virkelig brug for at der skulle ske noget nyt. Så Mia fik lov til at lave lyse reflekser i hele håret. Hun farvede mit hår med en bæredygtig farve, der hedder Hcolor fra O Way, som ikke indeholder ammoniak og er tilført plejende egenskaber fra smør og olier, dermed ødelægger farven faktisk ikke  håret, men tvært i mod plejer det. Der er fandme sket meget i udviklingen siden jeg var teenager og håret faldt af i store totter, hver gang man klorinmarinerede sig 😉

Jeg er ikke (længere) ligeglad med hvad jeg putter i kroppen – og håret. Derfor vigtigt for mig at det er nogle ordentlige produkter. Hos Nords Frisør sælger de fx også bæredygtig og økologisk shampoo og conditioner, som er så bæredygtige at flaskerne kan plantes i haven, når de er tomme og som nedbrydes af naturen. Orh, hvad! Dét er satme sejt, ik? Så sådan nogle banditter skulle jeg selvfølgelig have, og dem har jeg brugt hver anden dag, siden jeg forlod Køge 🙂 De hedder Bamboo Moisturizing Shampoo og Bamboo Moisturizing Conditioner fra O’right og er til tørt og beskadiget hår, som jeg havde da jeg kom, og som jeg ved hjælp af de nye produkter forebygger 😉 Jeg har sgu ikke råd til at rende til frisøren i tide og utide, så jeg vil hellere prioritere at bruge nogle penge på at pleje håret i mellem turene, og derfor bruger jeg også O’ways nurturing drops, som indeholder silkeprotein til spidserne, efter jeg har taget bad og vasket håret.

Jeg var – og er SÅ glad for mit nye hår, som gør at jeg føler jeg har tabt mig 10 kg. Ikke helt sikker på at det virkelig også ser heeeelt sådan ud 😉 Min mand er klart til det naturlige look og langt hår og skulle lige vænne sig til at lokkerne var røget, men nu har han også sagt han synes det er flot. Og kommer det fra the nature man, så kan det ikke være helt værst, tænker jeg 😉 Jeg skal stensikkert tilbage til Mia den dag det er nødvendigt. For hun er dælme god – og så serverer hun i øvrigt også noget virkelig god chokolade, og er ikke nærig med den, så allerede dér fik hun max point af mig 😉

EFTER

a92f8a72-1b06-4eb8-91d2-db5d50f4cd01

Flagrende hår og en bette 'fræk' selfie ;)
Flagrende hår og en bette ‘fræk’ selfie 😉

 

Del på Facebook

8 kommentarer til “Før- og efter billeder af mit (nu meget kortere) hår – sydhavnsmor.dk”

  1. Det er virkelig blevet flot 🙂 glattere du dit hår hver dag? Jeg kunne godt tænke mig et så glat hår, men er bange for at skade det med glattejern, derfor har jeg ikke gjort det

    1. Jeg har fået det glattet ja 🙂 Man kan også gøre det glat ved at føne det glat 🙂 Jeg glatter hver anden dag, og går bare i bad uden at vaske håret de andre dage 🙂 Det er jo meget forskelligt hvor ofte folk vasker håret og hvis du kan lade være med at vaske hver-hver anden dag skal det nok gå 🙂

  2. Smukt til dig:-)
    Nogle gange ser håret også meget mere ungt og friskt ud når de lange spidser er taget.

  3. Hvor er det bare flot til dig, hvad måtte du slippe for sådan en omgang? Jeg trænger til en forandring snart. 😊

    1. 1000 tak <3 Det koster 395 kr at blive klippet hos Mia og så koster det 1275 for reflekser lagt som babylights i langt hår som mit, alm refelkser i langt hår er 975 kr. Det er ikke dyrt ift Københavnerpriser 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Lort med æble på

Jeg er klar over børn skal afprøve alverdens ting. I’ve been there! Men havde måske alligevel glemt hvad de kan finde på selvom jeg også

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top