May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem islagkage med chokolade og bær

Reklame for Lidl – Nem islagkage med chokolade og bær

b5b6c7de-91ef-4895-9a8c-2290811f4e8a

Det endte faktisk med at blive vores nytårs(lag)kage. Vi hoppede ind i det nye år med spaghetti-ben, proppede maver og overtrætte børn. Ja, mine tog med Martin hjem lige før midnat, og jeg lagde hovedet på puden kl. 4, og blev vækket to timer senere af min morgenfriske søn.

Nytårsaften trak jeg loddet om desserten. Jeg er nærmest kendt i min vennekreds, for at være hende der der altid bager, og lige laver et eller andet sødt af minus tre ingredienser, på halvandet sekund 😉 Men rent faktisk er det virkelig sjældent at jeg når at servere noget af mit bagværk for andre, fordi jeg altid kværner hele svinemøget selv, lynhurtigt 😉

En af hovedingredienserne i min islagkage er mascarpone. Det kan godt være lidt pricy, synes nogen måske, men i Lidl koster en bøtte med 250 g. kun 14,95 kr. Det har jeg lært af min svigerinde, som altid køber ind til hendes version af en creamy cheesecake i Lidl, fordi kan laves for få penge der, og altid hitter i de søde mavser.

Tidligere har jeg haft fordomme om Lidl. Har kvaliteten mon været god nok, har de økologiske varer som jeg gerne køber? Er udvalget stort nok, til jeg ikke behøver at gå i flere butikker? Men jeg er ikke blevet bekræftet i mine fordomme – tvært i mod har jeg fundet ud af at Lidl byder på et kæmpe stort udvalg af faste – og spotvarer, der ikke er til at finde i mange andre supermarkeder. Til priser jeg ikke har set andre butikker matche. Forleden handlede jeg ind til en hel uge inkl. tandpasta, toiletpapir, masser af nødder osv. og det blev under 500 kroner! De har utrolig mange øko-varer og specialiteter og eftersom de har vundet Søndagsavisens øko-pristjek 2016, Frugt- og Grøntprisen 2017 inden for Discount, Politikens Discountpristjek 2017, samt Det bedste brød inden for discount og bedste kvalitet generelt, er jeg overbevist om at de kan noget særligt. Der ligger ikke en Lidl i Sydhavnen, men jeg cykler gerne forbi butikken på Vesterbrogade eller Sjælør Boulevard hvis jeg skal have fat i nogle af deres særlige varer, eller gøre et stor-indkøb, fordi jeg ved jeg sparer mange penge på den måde. Jeg må forresten også tippe jer om deres vegan-serie “Like Meat”, som jeg er storforbruger af. Det er økologisk, vegansk “kød”, lavet på soya. De findes i forskellige udgaver, fx Mince (til “kød”sovs), “Nuggets”, “Kebab” og “Snitzel, burger’bøf’ og  vegan pølser. Første 3 har jeg prøvet og jeg synes konsistensen er fantastisk, og smagen er himmelsk. De koster under 18 kroner pakken for 180 g. De er forresten både gluten- og laktosefri, “Like Meat”-produkterne. Bare et bette tip her fra Sydhavnen 😉

Jeg har tidligere fået serveret en islagkage hos et vennepar, hvor den ene ikke tåler gluten. Og jeg bad hende om opskriften. Jeg videreudviklede den en smule og erstattede fløde med skyr, men det skulle jeg ikke have gjort. Skyr fryser så hårdt op, og krystalliserer helt vildt, så den var nærmest uspiselig. Så her får I min venindes version af en herrego’ islagkage, der hitter i både de små- og store mavser. Den er nem at lave, selvom det kan lyde en anelse uoverskueligt, og kræver ingen køkken-kunstskaber. Jeg har valgt at dele opskriften således, at du selv vælger om den skal være sukkerreduceret – eller ej.

Nem islagkage med chokolade og bær

Det skal du bruge til 10-12 personer/en islagkage

1 stor springform (24-26 cm i diameter)

Fyld

500 g. mascarpone

1/2 l. piskefløde

6 past. æggeblommer

1 tsk vanillepulver (evt. 2 tsk vanillesukker)

5 spsk Sukrin Gold* (evt. 3 spsk sukker)

3 spsk vodka (evt. – sød – sherry)

150 g. mørk – 70 + (sukkerfri*) chokolade

100 g. friske hindbær eller jordbær

Bund:

400 g. nødder (jeg brugte mandler, men du kan sagtens blande eller bruge hasselnødder)

24 bløde dadler uden sten

Et nip salt

95d14ad6-b87f-41ae-981d-2d545d0818dd

Sådan gør du

Smid dine nødder i en foodprocessor sammen med dine udstenede dadler og et nip salt. Kør rundt til en masse. Spray din springform med kokosolie og klip bagepapir til, så du kan sætte det rundt i kanten. Fordel fyldet i springformen.

Pisk piskefløden stiv. Pisk æggeblommerne med 4 spsk Sukrin Gold/sukker til det er luftigt og lyst. Vend mascarpone og vanillepulver i. Tilføj vodka. Vodkaen tilføjes for at den ikke fryser sig for hård. Vodka er smagsneutralt. Tag 1/3 fra og vend med friske bær. Resten af blandingen vendes med din (smeltede!) mørke chokolade, som du laver over et vandbad, og tilføjer en ekstra spsk Sukrin Gold/sukker.

Chokoladefyldet fordeles over bunden af nødder og dadler. Herefter smides springformen i fryseren i et kvarters tid. Tages ud, og resten af bær-fyldet lægges på toppen. Smid springformen retur på frys og lad den ligge natten over. Tag kagen ud 30 minutter før servering og top den evt. med friske bær som hindbær, jordbær, blåbær og havtorn. Evt. også med lidt revet chokolade.

Servér!

*Du vælger selv om kagen skal være sukkereduceret ved at bruge Sukrin Gold og sukkerfri chokolade. Den smager voldlækkert på begge måder.

Find min bog, Søde sager med grøntsager her (reklamelink), hvis du vil have sundere kager 🙂

Kagen er lige taget ud af fryseren på billederne. Derfor bliver den kun endnu mere lækker at se på når den er tøet op :-)
Kagen er lige taget ud af fryseren på billederne. Derfor bliver den kun endnu mere lækker at se på når den er tøet op 🙂
Del på Facebook

2 kommentarer til “Nem islagkage med chokolade og bær”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top