May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri æbleskiver uden sukker

25255862-e11e-47ee-8f5f-2b9f0abb5ce6Imens jeg render rundt og prøver at finde ud af hvad jeg egentlig skal finde på af gaver til familien til jul, bager jeg på livet løs. I denne måned kører jeg syge mængder guf ned (med god samvittighed) og tager konsekvensen af det i det nye år, hvor jeg sammen med resten af familien Danmark lægger året ud med udrensningskure, detox af kroppen og et forsøg på at komme i en eller anden form for (kage)form 😉 Men selvom jeg ikke holder mig tilbage når der serveres julekager, slik, gløgg og chips til sovsen, så kan man jo godt forsøge at spise en smule sundere kager – ind i mellem alt det andet, også, ik? 😉 Her er en knald god opskrift på nogle sundere glutenfri æbleskiver uden sukker, der kan spises hele julen igennem med god samvittighed. Så må du jo selv tage stilling til om de skal stikke snuden i puddersukkeret eller syltemøget. De smager i hvert fald også super godt som de er 🙂

(Annonce):

Efter at være blevet mor (til to) synes jeg julen er ekstra skøn, og har derfor fået grabberne i Familiens Juledagbog, hvori jeg skriver minder fra 25 års juleaftner. Hvilke gaver får vi af hvem? Hvad spiste vi? På den måde kan Uma og Sofus huske, hvordan julen blev fejret i deres barndom og hvilke juletraditioner vi har. Jeg synes det er den fineste bog, der gør mig helt nostalgisk, og får mig til at tænke tilbage på min egen barndom med gode, varme juleaftener.

Her kan du finde opskriften på de super lækre æbleskiver uden mel og sukker:

8365d390-8340-4673-94e7-ea43e76dff26

Det skal du bruge til 20-25 stk: 

100 g mandelmel

Citronskal fra en halv økologisk citron

1 1/2 dl græsk yoghurt

4 dl vand/kærnemælk (tag lidt i ad gangen for at få en god, cremet men fastere konsistens)

1 tsk natron

1/2 tsk salt

3 æg

1 tsk vanillepulver

4 spsk HUSK (den gule)

1 spsk Fiber Sirup Gold

Sådan gør du:

Bland det hele sammen. Tag vandet/kærnemælken i til sidst, for at få den rigtige bløde men fastere konsistens. Lad dejen hvile i 10 minutter. Smelt lidt smør i din æbleskivepande og steg æbleskiverne til de er færdigbagte og gyldne.

Servér evt med SukrinMelis eller en (stor) klar syltemøg 😉

Del på Facebook

1 kommentar til “Glutenfri æbleskiver uden sukker”

  1. This looks good. We’re in snowy Colorado, also thinking about sugar free treats that we can enjoy in good conscience. Our aebleskiver pan has been little used since we stopped eating flour and sugar. Thank you for this recipe. Game on and happy (delicious) holidays!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top