May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sådan får du et kolonihavehus i København

Annonce for Møn Bolcher, Møn Dragée & Kaffehuset Møn
Annonce for Møn Bolcher, Møn Dragée & Kaffehuset Møn – Sådan får du et kolonihavehus i København der er til at betale 

c18a736c-95cc-4c6b-bd00-9ac185e7eb98

Hvis I har fulgt lidt med her på domænet, ved I måske at jeg er lykkelig ejer af et bette bådskur der ligger i Sydhavnen. Mange spørger mig om det er en slags kolo. Det er det ikke, i det vi ikke kan bo der, men vi bruger det rigtigt meget om sommeren, som fristed og som base for alle vores dukkerter i Københavns Havn. Der er skønt, og I kan se lidt flere billeder af stedet hvis I klikker ind her 🙂

At have et lille hus ved vandet, i en social bådklub er virkelig fantastisk og selvom vi ikke kan blære os med at solen skinner så meget på vores små frosne kinder, kan vi sagtens finde på at smutte forbi efter børnehave med en god kop kaffe og nogle lækkerier. Det er jo jul. Og det er jo mig vi snakker om – jeg ææælsker lækre sager, og er blevet særligt fan af nogle lækre specialiteter fra Møn – hvor denne og denne guide by the way er kommet til. Jeg har nemlig foruden 2450, et særligt crush på Møn. Så meget at min mor begyndte at kigge på fast ejendom til Martin, ungerne og jeg dér, da jeg begyndte at snakke om huse 🙂 På Møn har min veninde sommerhus og de sidste tre år har jeg været så svine heldig at få lov til at komme på ferie over sommeren, nyde solen, og alle Møns fine spots – og Møn Dragées, Møn bolcher, Møn kaffe og deres is 😉

1e2d4598-5539-4aa8-be39-d2f982200702

I Stege ligger Møn Bolcher og Dragée samt Møn Kaffe,  som sælger de lææææækreste sager og kaffe. Hvis man har en sød tand så SKAL man smage deres lækre sager – bolcher og dragées. Jeg er særligt forelsket i deres Christmas Surprises – lakrids med hvid chokolade og karamel og deres mandler med mælkechokolade og kanel. Jeg vil også anbefale jer at prøve deres økologiske Citron Rox… og alt det andet. Det er helt åndssvagt luksus-lækkert! Min plan er at give min far en adventskalender med deres lækre bolcher og dragées, for han har ligeså god smag som mig 😉 De har også glutenfrie produkter på deres webshop.

I kan få 25% rabat på hele hjemmesiden her  med koden sydhavnsmor25 🙂

82b5fa88-9170-43fc-b7d9-a0d81a255351

Da jeg var i Stege i sommer – og boede i sommerhuset i Råbylille, købte jeg også Møn kaffe til min mand på tirsdagsmarkedet. Han er verdens største kaffelover, så han blev rigtig glad for at få noget god kvalikaffe fra hans bette kown, som havde ferieret uden ham og børn. Vi har netop lige haft en af de der dage i bådskuret, efter børnehave/job, hvor vi råååååhyggede inde i huset med god hav(ne)udsigt, tæpper, kaffe og MASSER af lækkerier, og er du gal Martin og jeg var yderst populære den dag – ungerne slugte seriøst rub og stub af hvad der var i skålene. Okay… jeg hjalp også lidt 😉

For nyligt var Martin og jeg i banken for at snakke hus. Nogle af jer ved måske at jeg har været overordentlig lun på idéen om at eje egen have. Tanken om at åbne døren og lade ungerne løbe direkte ud i en have er edderrådme fristende, men eftersom han er studerende og min løn er usikker er vores økonomi ikke så stærk at vi bare lige køber en fed hytte i København. Samtidigt blev jeg lidt i tvivl om et huskøb alligevel var sagen, da jeg mødte nogle venner der bor i hus i Vanløse, som fortalte at deres børn på 8 og 10 er misundelige på deres venner der bor i lejlighed, pga. gårdmiljøet. Vi blev derfor enige med os selv om at vi faktisk har det ret godt hvor vi bor nu, og vi i stedet for – foruden det fantastiske lille skur i havnen, også drømmer om en lille kolo omringet af grønt græs. Jeg må nok også ærligt indrømme at jeg ikke er det menneske i verden der er født med fleste grønne fingre (kun slikfingre 😉 ), og at jeg slet ikke ville synes det var fedt at ordne have alle de måneder, hvor solen ikke banker ned på mig og min bikini. I det hele taget er jeg jo ret doven af natur, og derfor ikke det store udemenneske – og i hvert fald slet ikke når det er koldt. Og har man et hus, så vil ens børn nok være ude, hvilket også vil betyde at jeg skal være det. Så vi blir i knaldhytten i Sydhavnen 😉

Men man kan jo godt være halvårs-husejer, og det har jeg selvfølgelig så gjort alt for at vi en dag kan blive. Helt konkret har jeg brugt en helvedes masse tid på at google løs for at finde frem til hvilke kolonihaver der findes i mit område. For jeg drømmer om et hus tæt på, som man også vil kunne bruge i hverdagene i de varmere måneder. Her har jeg brugt mit netværk, og orienteret mig på de berømte sociale medier, men ikke mindst har jeg cyklet rundt til de foreninger jeg har været lun på, og spurgt mundtligt for mulig opskrivning, for mange foreninger offentliggør ikke muligheden for dét på nettet. De kører the old fashion way – at sprede ordet mundtligt. Og det er måske netop dét der er så hamrende charmerende ved kolonøjser-miljøet, at det stadig er enormt laid back, og hyggeligt på den der vi-bæller-billige-øl-og-glemmer-tiden-en-stund måde. Nu er vi så heldige at været kommet på lister, med potentiel mulighed for et kolonihavehus indenfor få år – i nabolaget. Og til priser der ikke er gået helt amok-chok, som rigtigt mange foreninger er hoppet med på. Min veninde ejer det aller sejeste kolonihavehus på Amager, men den koster halvanden million nu, og så er kolo-ånden med tanken om at alle skal have mulighed for at have et lille havelod ikke længere eksisterende. Selv overtog vi et bådskur fordi vi har stået på en liste i nogle år og har en båd.

Der findes stadig haveforeninger som fx Røde Mellemvej på Amager, med åbne – dog lidt lange – lister, med priser på huse omkring 100.000 kr. Dét kan lyde af meget for nogle, men det er ikke dyrt i dag ift markedet. Jeg vil opfordre jer der også drømmer om en lille have med et skur/hus på, at gøre en tur ud af kolonihavehus drømme-projektet, at søge på haveforeninger i det område du har hede drømme om, og tage personligt ud og tjekke ud om der er mulighed for at blive skrevet op. Nogle foreninger kører efter venteliste, andre efter lodtrækning – og derefter venteliste. Og hvis det ikke er så afgørende for dig at have hus i selve byen, så er der mange langt billigere muligheder bare 30 minutter udenfor byen. Se fx her.

Nu vil jeg stikke snuden i mine dragée og bolcher-dåser og få varmen i en kop god kaffe og rippe nettet for adventskalendere til ungerne også. Som I kan se har jeg selv fået julekalender, så nu må det godt bare blive 1. december 😉

90806d7b-b1b8-454f-8ae7-1b3425089faf

Del på Facebook

6 kommentarer til “Sådan får du et kolonihavehus i København”

  1. Asbjørn Riis

    Jeg mødte en fyr for nylig som mente at han afgjort var ude-menneske, da han fortrak at drikke sin øl på patioen.

  2. Vi bor selv i Sydhavnen og drømmer nogen gange om en kolonihave .. Hvor i området har i skrevet jer op? 🙂

    1. Hej Stephanie 🙂 Vi er skrevet op i Musikbyen som havde åben liste forrige sommer hvor vi var heldige at komme på – men hold øje og spørg dem hvornår de åbner igen 🙂 Desuden ligger der HF Sydhavnen, HF Frem – de fleste foreninger skriver op i maj tror jeg, hvis listen er åben for opskrivning. Men nogle foreninger går det hurtigt på og så åbner listerne jo igen så det er bare noget med at gå rundt og spørge de forskellige om de åbner op og hvornår og så stå der på slaget når der er opskrivning ☺️ Held og lykke

  3. Må jeg spørge hvordan man får sådan et bådlod???? Jeg vinterbader og ville elsker have sådan et sted. Kendte det slet ikke før nu.. 🙌🏼🙌🏼

    1. Ja da 🙂 man skal først have en båd (og kørekort dertil ;), og så skal man meldes ind i klubben hvis/når der er plads 🙂 derefter skal man skrive sig op på en liste og vente til der er nogle ledige. Lige netop dét kan godt tage nogle år, men intet er umuligt vel 😍🙃

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Danmark
Sydhavnsmor

Getaway på spahotel

Det er eddersparkme blogger-agtigt at tage til Marienlyst Strandhotel. Men jeg har selv betalt, og det er i privat øjemed. Min veninde og jeg havde

Læs mere »
spansk tortilla
Aftensmad
Sydhavnsmor

Sidste år startede jeg med at dele en masse klassiske opskrifter fra udlandet, i Sydhavnsmor-stil. Dvs. at alle opskrifter lå i den sundere ende, var

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top