May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

I morgen rejser jeg fire dage til… – sydhavnsmor.dk

may1

I går delte jeg 10 private detaljer om mit (under)liv med jer i dette indlæg, og i dag deler jeg så lige lidt rejse-blær, fordi det er noget jeg desværre gør alt for sjældent 😉 Altså rejser. Jeg er klar over at jeg for nyligt her, har flashet mine varmere december-planer, som også inkluderer børnene, men det er edderrådme også noget af en udtagelse, at jeg skal feriere hele TO gange indenfor fire uger.

Sidste weekend kørte vi fuld skrald på børnehygge, og var alle fire på Bellevue Teatret og se Folk og Røvere i Kardemommeby. Jeg var faktisk lidt nervøs for om ungerne kunne holde fokus i to timer (inkl. pause), men det gik som smurt. Både de små buttede børnehænder og de store grydelapper klappede heftigt af forestillingen som var så fint sat op – traditionen tro (forestillingen opsættes hver jul), og den vækkede minder fra min egen barndom. Det sværeste var at få revet ungerne retur til Sydhavnen, da man også kunne klappe en levende kamel og æsel efterfølgende. Faktisk har Uma tidligere redet på netop dén kamel til 1. maj, to år i streg, i Sydhavnen. Det er en berejst kamel 😉 Denne weekend står i alt andet end børnenes tegn. For os. Er sikker på at den bliver mega børnevenlig på Sluseholmen, hvor mine forældre bor, og hvor ungerne skal forkæles de næste fire dage.

I morgen skrider jeg nemlig til Berlin. I hele fire dage. Med mand, hans faster, onkel og kusine. Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg har ikke været i Berlin siden 2013, hvor jeg besøgte min veninde og hendes søn der boede i Berlin dengang, sammen med Uma. Uma var netop blevet 1 år og jeg tog en spontant beslutning om at rejse til Berlin og Paris i en uge, imens Martin for første gang besøgte hans tunesiske del af familien. Det var en god beslutning, vejret var godt (det var i april) og jeg rippede alle øko-supermarkederne. Dét er nemlig én af de ting jeg virkelig kan misunde tyskerne for – alt deres økokram. Ku’ vi lære lidt af det herhjemme? Ja! 🙂

Denne gang skal vi afsted for at fejre Martins faster der fylder 60 imens vi er afsted. Ingen turistmål står for skud, det eneste der er planlagt er at vi skal besøge den der blinderestaurant, hvor man spiser (noget man ikke aner hvad er?) i bællerravende mørke. Man tænker mjarrhhh, man kan sgu da vel se et eller andet? Men nix, det kan man ikke, har jeg hørt. Det bliver skide sjovt. Nogle der har prøvet det? Smart koncept for os der alligevel ikke kan finde ud af at klæde os pænt, selvom vi skal til (rund) fødselsdag 😉

Og nu ku’ jeg så vanvittigt godt tænke mig at I kom lidt på banan her, og hjalp mig lidt: hvad er det nu man skal købe med hjem når man er i Tyskland – foruden marcipan, slik og mere marcipan? Og når man har to rotter på 5 og 3 derhjemme, og det snart er jul ville det måske være sjovt at købe noget tyskerlegetøj til julegave, eller er det hul i hovedet?

Sjove – ikke så turistede – tips til Berlin modtages med kyshånd. Ps: Vi skal bo i Prenzlauer Berg i det gamle Østtyskland 🙂 Seeeeeeeeees!

Psst: I kan i dette indlæg deltage i konkurrencen om 10.000 kroner til en restaurant i Kbh og Aarhus.

Del på Facebook

7 kommentarer til “I morgen rejser jeg fire dage til… – sydhavnsmor.dk”

  1. Nu hvor du skal bo i Prenzlauer Berg, er madmarkedet på Kollwitzplatz lørdag formiddag da et must. Prøv også at kigge forbi den jødiske kirkegård på Schönhauser Allee. Den er ufatteligt smuk, også selvom det er efterår. Fredag lukker den kl. 13.00. Tjek i øvrigt også arrangementer i det gamle bryggeri, der nu er kulturhus. Der er vist også indendørs madmarked om søndagen. Derudover kan jeg i LPG, hvor du skal gå øko-amok, anbefale Benecos, hvis du også skal have lidt lipgloss eller concealer eller andet. Det er rigtigt godt, latterligt billigt og fås ganske vist også i udvalgte butikker i Danmark, men selvfølgelig til en meget højere pris. God fornøjelse. PS. Er ny læser, og er blevet meget inspireret til at prøve dine opskrifter, og til at udforske Sydhavnen.

  2. Jeg har spist på Unsicht, engang for mange år siden. Oplevelsen var ret vild og fed, maden var ikke så spændende, men det er måske også snart 8 år siden, så den er nok blevet bedre med tiden. Et vigtigt tip – tis af inden I spiser!!! Der er VIRKELIG mørkt, så hvis man skal tisse skal tjeneren følge en på toilettet og den aften vi var der, var der virkelig, virkelig travlt, så der kom sjældent en tjener forbi. Med det resultat at en af mine veninder næsten tissede i bukserne og desværre ikke nød middagen så meget.

    1. Ha ha tak for tisse-tippet, det vil jeg huske med min miniblære 😉 Tror nu også mest det er for selve oplevelsens skyld, ikke så meget maden, selvom det da vil være fedt hvis den er god også 😉 Glæder mig til at prøve det. Lyder skørt og kan ikke helt forestille mig hvordan det bliver, men helt sikkert super sjovt og underholdende 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top