At sætte bisserne i en god (morgen)bolle med et tykt lag smørelse er jo noget af det bedste. De her glutenfri quinoaboller med valnødder er nye i mit liv, og jeg LOVER jer at I vil elske dem ligeså meget som de glutenfri fiberbollerne af 4 ingredienser. Bollerne er primært lavet af quinoamel – en perfekt kilde til protein.
Måske du også er til (nemme) glutenfri tarteletter? Så SKAL du prøve min nye opskrift på dem HER (skålene indeholder kun 4 ingredienser).
Til 12 boller skal du bruge til de glutenfri quinoaboller med valnødder
200 g quiniamel
50 g. hørfrø
25 sesamfrø eller solsikkekerner
100 g. grofthakkede valnødder
1 lille tsk salt
1,5 spsk Fiber HUSK (gul)
2 dl kogende vand
1,5 dl koldt vand
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser. Bland det kolde og kogende vand og tilsæt det den tørre blanding lidt ad gangen til det hele er rørt sammen.
Tænd ovnen på 170 C varmluft. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 30 min. til de er gennembagte. Lad dem køle af på en ris efterfølgende. Bedste opbevaring er i en frysepose – de kan sagtens holde flere dage.
Find også opskriften på…
- Nem pæretrifli med knas og skum (gluten og sukkerfri)
- Vegansk brownie af 3 ingredienser – mel og sukkerfri
- Sund og spicy mexi bowl med bønnemos (vegansk)
- Knoglebooster smoothie (vegansk)
- Lækre veganske cookies af 3 ingredienser
11 kommentarer til “Glutenfri quinoaboller med valnødder”
Ser lækkert ud. Men skal der slet ikke noget gær i? Og kan loppefrøskaller gøre det ud for HUSK? Kh
Intet gær og loppefrøskaller kan bruges ja 🙂
De ser bestemt dejlige ud og skal klart bages herhjemme:-)
Tak og en dejlig aften ønskes.
Er dejen meget klistet og skal ikke formes i hænderne? Evt bare formes med skeer?
Mener jeg lavede dem med ske 🙂
Kan jeg bruge rismel, I stedet for quinoamel?
Jeg har desværre ikke forsøgt og ved ikke om det har samme sugeevne?
Kan de fryses?
Ja det kan de
Ingen hævning?
Kan man komme gær i så de hæver lidt mere