May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Effektiv slankekur

vegetar

Jeg skriver ikke dette fordi jeg hverken vil opfordre jer til at gå på slankekur, eller fordi jeg sidder med en løftet pegefinger overfor jer (andre) der spiser kød. Jeg har selv lige fræset et styks stort kalvekød ned i løgnhalsen.Jeg skriver dette indlæg fordi jeg synes det er interessant, hvilken slankekur der rent faktisk er en effektiv slankekur. Jeg tror alle kvinder på et eller andet tidspunkt i vores liv har været på slankekur, tænkt over hvad vi sluger, eller takket nej til et stykke kage fordi vi burde lade være.

Jeg har selv været der. Jeg er ikke en lille sylfide, og tager på så snart jeg bare kigger på et lille stykke konfekt – eller en 400 g. marcipanrulle 😉 Jeg holder mig jo ikke ligefrem tilbage når der serveres søde sager, så en del af skylden ligger helt klart hos mig selv. Resten kan jeg kun blame dem der serverer det for mig 😉 Ikke desto mindre har jeg alligevel tidligere forsøgt at komme af med mine dobbelthager og bollehåndtag fx ved at sulte mig selv på en juicekursmutte til Vægtkonsulenterne en gang ugentligt, prøve matematikkuren und so weiter…

Men nu har jeg sgu lige læst at den bedste slankekur – eller blog bedste måde at holde sin vægt på, efter sigende skulle være at leve vegetarisk. Kødfrit. Vi behøver altså hverken at droppe gluten eller æde kød til morgenmad – vi skal blot skære sidstnævnte fra. Det skriver Independent, som har undersøgt kostvanerne hos 74 diabetikere, der blev inddelt i to grupper; den ene gruppe skulle spise en passende mængde kød som supplement til deres daglige kost. Den anden gruppe fik en kost baseret på korn, grøntsager, frugter og nødder – altså vegetarisk. Alle fik 500 kcal mindre end deres daglige behov, men effekten af slankekuren hos vegetarerne var dobbelt så effektivt hos dem der ikke spiste dyr (læs her).

Jeg husker faktisk at min veninde stoppede med at spise kød for nogle år tilbage. Hun havde som jeg altid haft en yoyo-vægt – super smuk, men kunne sagtens svinge 5 kg… efter hun stoppede med at spise kød tabte hun sig lynhurtigt ret mange kg, og har siden da holdt sin vægt.

Er der andre derude der har oplevet det samme?

Jeg har tidligere lavet eksperimentet “hvor meget sparer man som vegetar”, fordi jeg synes det var spændende at se hvor meget billigere det var at undvære kødet. De fleste af os ved jo godt her i 2017, at dét at vi spiser dyr hverken er særligt godt for hverken vores krop, miljøet eller for dyrene. Men det er så nemt lige at lave en bøf, nogle kartofler og en omgang salat eller bønner on the side til aftensmad. Ungerne – og måske din mand og du (og jeg), elsker det jo! SÅ skal vi fannema også ha’ det! – Eller? Her kan I forresten finde 9 økologiske vege-middagsretter der koster under en 20’er per mand.

Gør I noget for at mindste indtaget af kød? Hvis ja – er det svært at leve (mere) vegetarisk, synes I? Gode råd til lækre opskrifter modtages med kyshånd af hende der den altid smadrede, der synes linsebøffer virker lidt uoverskueligt i hverdagen… men som skide gerne vil blive endnu bedre til at undvære kødet 🙂

Del på Facebook

2 kommentarer til “Effektiv slankekur”

  1. Vi prøver at få nogle retter der er kødfri et par dage i ugen, og vi synes faktisk ikke det er et problem overhovedet, de nemme at tage fat på er jo altid suppe, tærte eller en gryderet bare med grøntsager, eller at bage lækre grøntsager med salat til. Der findes mange lækre ting 🙂 problemet for mig ligger i at jeg ikke kan vænne mig af med lige at putte noget kød i kurven hvis det er på tilbud, og når man så en dag lige mangler ideer til madplan en er det desværre nemt at ty til en gammel ret, i form af noget med kød, og så tage det i fryseren, men vi prøver og nyder det

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Ses på den anden side!

Jeg stikker af. Helt og aldeles. Fra familien. Fra København. Jeg er nemlig på vej til Sverige! Hende her og jeg skal på venindetur i det

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top