May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Raw kugler – vegansk og sukkerfri

2328a55c-c601-4e21-af76-0f939eb083caRaw kugler – vegansk og sukkerfri

Nogen gange skal man bare gå lige til makronerne:

Det skal du bruge til 10 raw kugler – vegansk og sukkerfri:

150 g. udstenede dadler

2 spsk hørfrø

2 spsk solsikkekerner

2 spsk usødet kakao

1 spsk hampefrø

50 g. nødder – jeg brugte hasselnødder, men mandler, cashew- eller valnødder vil også være lækkert

Fx kokosmel, kokosfibermel, tørret frugt (fx havtorn som jeg havde liggende og som sang på sidste vers), og evt. lidt frugtfarve til at farve kokos(fiber)melet så kuglerne kan få en rosa/anden farve.

  1. 1d94e591-05a7-4fc9-96ea-e09682b5eb3d

Sådan gør du: 

Hak nødder (ikke kerner!) og dadlerne i en minihakker. Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen godt. Form 10 kugler og rul dem i diverse drys – kokosmel, kokosfibermel, tørret frugt mm. (alt du kan lide kan bruges).

Kuglerne kan nu kværnes right away, og holder sig bedst i køleren, hvis du ikke kører alle ned med det samme.

Efter at have udviklet opskriften til rawkuglerne holdt vi en tøm køleskabet (og skabene)-dag i Sydhavnshytten. En hyggebuffet eller restetapas, om du vil, hvor vi spiste det vi havde i køleskabet. Det er en virkelig god måde at få frigivet kvalitetstid sammen med familien på. Den stigende spontanitet og behov for convenience i vores hverdag understøtter, at vi spiser, hvad vi har i køleskabet og at ikke alle i familien nødvendigvis sammen det samme ved middagsbordet. Så det vil vi helt sikkert gøre meget oftere. Man bliver altså overrasket over hvad der gemmer sig på hylderne og i skufferne. Både på køl og i køkkenskabene. Se her hvad sidste middag fx bød på – alt er restemad.

Aftensmaden behøver ikke være perfekt – vi kan både spare tid, penge og få en fed middag ud af at tømme køleskabet. Jeg håber I andre er med på at prøve det samme, for det har verden brug for <3

Få flere opskrifter på min Instagram @sydhavnsmor.dk

9022c23e-6558-44e5-a383-b7c3e259a316

Fik du nogensinde set min lille inspirationsvideo der er filmet i mit hjem fra bageværkstedet jeg holdt med nogle bloggerkollegaer? Ellers tage et kig herunder (samarbejde med Gram)

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top