May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

5 dokumentarer du skal se på DR – sydhavnsmor.dk

I var så glade for mine seneste anbefalinger af serier på HBO Nordic, som I kan finde her, at jeg også lige ville dele nogle dokumentaranbefalinger med jer til DR TV, da ALLE kan være med på dén 🙂

Ditte er fuld af løgn

Ditte på 24 år gør alt for at fremstå glad og perfekt, men indeni føler hun sig aldrig god nok. Smuk nok, cool nok, klog nok eller flittig nok.
Den store hemmelighed hun bærer på, gør det til en kamp at fremstå som perfekte, glade Ditte. En hemmelighed, som hun har indset, skal frem i lyset.

Fin fortælling fra en ung kvinde der kæmper med bulimi.

Find dokumentaren her. 

dae83210-1675-46e9-80e4-2f3f2cacfbd7

(Flere af jer har spurgt hvor mit bord er fra – det er fra Tchibo. Blomsterne ved siden af får jeg sendt som abonnement (se her) – reklame)

Gina Jacqueline- en sugardaters fortælling 

“Der hvor jeg kommer fra var der ikke meget luksus. Det har jeg lavet om på” – Gina Jacqueline.

Det var egentlig ved en tilfældighed at jeg landede midt i Ginas fortælling om hendes liv som sugardater. Dvs. at hun lever af at date mænd for luksusoplevelser (og nogle gange sex). Gina er som udgangspunkt en smuk pige, men med et utroligt lavt selvværd. Hendes mor fik hende som 17-årig og hendes far døde omkring 40-års alderen grundet et hårdt liv, der bl.a. inkluderede heroin. Ginas forhold til hendes mor virker tæt, og moren virker til at støtte Gina i hendes karrierevalg. En stræben efter “prinsesse-drømmen”, som hun selv udtrykker det. Ved at date rige mænd, der kan tage hendes med på ferier, betale hende dyre tasker og ure.

I dokumentarserien der består af 4 afsnit, kommer vi så tæt ind på livet af 27-årige Gina, der bor i en lille, meget lyserød lejlighed på Nørrebro, lever af sit fine ydre og ryger tonsvis af cigaretter, møder hendes transseksuelle venner, kommer med hende i byen, og hører meget om “advokaten” – en af hendes sugardates, som hun faktisk er blevet forelsket i, og som hun måske venter barn med?

Find dokumentarserien her.

 

Forbryder eller frihedskæmper 

Mange unge danskere har de senere år draget i krig i Syrien og Irak for at kæmpe imod Islamisk Stat. I dokumentaren møder vi de to danskere, Joanna Palani og Tommy Mørck, der er taget i krig for at kæmpe for det de selv betragter som danske værdier, men efterfølgende bliver de retsforfulgt af den danske stat.
Er de frihedskæmpere, som de selv siger, eller forbrydere, der skal straffes? Det spørgsmål søger dokumentaren svar på ved at følge de to danskere ved fronten og under den efterfølgende retssag i Danmark.

Se dokumentaren her. 

 

Romaerne kommer 

Udskældt og berygtet befolkningsgruppe i Danmark. Det er ikke nemt at være romaer herhjemme. Romaerne er vant til at leve i rampelysets skygge. Her i dokumentaren står en håndfuld danske romaer for første gang frem og viser os deres liv og fortæller deres historie.
Suell og Ibis prøver at skrabe penge ind til deres tøjprojekt. Derfor tager de til Distortion for at sælge drinks og spille fodbold.

Se den her. 

 

Shark Kill Zone

OK, det er egentlig ikke en dokumentar, men et naturprogram fra USA – om hajer.
De er muligvis øverst i havets fødekæde, men selv hajer står over for udfordringer ved hvert måltid. I naturptogrammet følger vi ti forskellige hajarter på deres jagt efter bytte. Hvordan har de udviklet deres enestående og snedige jagtteknikker? Hvad er hemmeligheden bag deres succes?

Hvis du er interesseret i livet under vand, er programmet her virkelig et besøg værd.

Find det her. 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

4 uger på KETO
Livsstil
Sydhavnsmor

4 uger på KETO-diæt

Som uddannet kostvejleder har jeg det aller bedst med at spise helt almindelig mad, selvfølgelig i rette mængder. At få brændstof til hjernen, kroppen, føle

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top