May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Påkørt af en bil – sydhavnsmor.dk

Annonce for Alcon
Annonce for Alcon

For et par måneder siden skulle hele familien på tur. Martin var kørt i forvejen for at svinge indenom Irma for at hente en pakke, og ungerne og jeg kom efter i ladcyklen. Vi kørte ad Mozartsvej, og på en mindre sidevej stod en bil og ventede på at vi krydsede vejen. Jeg trådte i pedalerne, og lige i dét BRAGEDE bilen – som jeg troede holdt tilbage for os – ind i siden af vores ladcykel. Jeg fløj frem i ladet, slog knæet og ungerne begyndte at skrige højt. Jeg havde stadig ikke helt forstået hvad der var sket fordi jeg blev så chokeret, hoppede af cyklen og tjekkede at børnene var okay. De var skræmte fra vid og sans og jeg begyndte også at græde.

En mand og kvinde i 60’erne steg ud af bilen, undskyldte og var meget kede af situationen. Forklarede at de havde siddet og snakket, og at manden som kørte bilen ikke havde kunne gennemskue afstanden til os og cyklen pga. hans slørede syn. Hver anden dansker (!) over 4o år kører i trafikken med sløret syn, viser en ny nordisk undersøgelse om alderssyn foretaget af TargetPR på vegne af Alcon Nordic. Dét er sgu da vildt skræmmende! Hvis jeg havde været bare 30 cm længere fremme med cyklen havde mit ben været smadret. Havde ungerne haft hænderne ude af vognen, var de knust. Cyklen havde på magisk vis ikke taget skade, blot et tryk som gjorde at jeg lige skulle have Martin til at fikse den så vi kunne køre videre. Men hold da magle hvor blev jeg forskrækket, og efterfølgende er jeg blevet SÅ opmærksom, når jeg kører i trafikken.

Jeg har altid selv fået at vide at jeg har “super-syn”, og derfor aldrig bekymret mig om det. Ingen i min familie bruger briller permanent, men når ‘vi’ runder de 50 begynder vi (jeg er ikke nået dertil endnu, men det regner jeg da kraftigt med 😉 ) – at bruge læsebriller. Jeg synes på det seneste at jeg er begyndt at få hovedpine, når jeg sidder for længe foran computeren – bogstaverne slører ud, og det ender nogle gange med en treo i et stort glas vand. Og dét tænker jeg for det første ikke er særligt sundt, at jeg skal ty til hovedpinepiller, og for det andet indikerer det måske at jeg faktisk burde smutte forbi en optiker og få tjekket mit “super”-syn igen. For hver anden dansker oplever også arbejdsgener i forbindelse med sløret syn, og jeg er én af dem.

Vores syn betyder jo alt. Det er den vigtigste sans og forudsætning for, at vi kan bevæge os effektivt. Hvis vores syn ikke fungerer ordentligt, vil vores hjerner ikke forstå verden rundt os. Og det kan jo virkelig ende galt, særligt i trafikken. Synet har faktisk også en betydning for vores kropsholdning, vores styrke og smidighed. Selv vores sensitivitet for smerte kan påvirkes. Er det ikke vildt? Jeg har gjort mig bekendt med nogle nye kontaktlinser fra Alcon, som er en multifokal linse, der gør at man både kan se langt og kort med den. Udover at linsen er udviklet til et syn med en glidende overgang, indeholder den også en naturlig tåreingrediens, så den er behagelig at bære hele dagen. Jeg ved fx at mine forældre har svært ved at se ting der er tæt på uden briller, og det faktisk godt kan drille dem ofte, at de ikke kan læse noget uden at strække armen heeeeelt ud. I kender det måske selv, eller har set andre med “avis-armen”? Det er nemlig helt normalt. Der er rigtigt mange af mine veninder og veninder der har dårligt syn, og jeg ved fra flere af dem at man bliver meget mere træt og kan have svært ved at koncentrere sig, når man ser dårligt. Synet bliver jo også dårligere hvis man ikke passer på sine øjne, ved at bruge kontaktlinser eller briller. Jeg er bare ikke særligt god til briller. De klæder mig bare ikke. Jeg ligner virkelig en på 50. Og dét er der ikke noget galt i. Hvis man er 50 (eller derover 😉 ). Så jeg SKAL forbi min lokale optiker snart for at tjekke om jeg har brug for de nye kontaktlinser eller ej – for jeg vil sgu da gerne ku’ køre sikkert i trafikken, kunne læse og sluge massevis af tv 😉 uden at blive træt og ør i bolden efter kort tid og ikke få et endnu mere sløret og dårligt syn end nødvendigt.

Hvordan opdagede I – jer der får lidt hjælp til et godt syn – at I havde brug for kontaktlinser/briller? Er der nogen derude der også opdagede det ved hovedpine og træthed ved computeren/bøgerne?

PS: Husk cykelhjelm – se fx min smarte her 🙂

Del på Facebook

8 kommentarer til “Påkørt af en bil – sydhavnsmor.dk”

 1. Jeg var sidst i 30´erne, da jeg opdagede, mens jeg lå og læste i sengen, at hvis jeg holdt for det ene øje, kunne jeg ikke se bogstaver, men små “klatter”. Så der blev dømt læsebriller.

 2. Jeg fandt ud af det for ca. 5 år siden. Min datter (dengang 14-15 år) ville lave mexicansk og købe pose til gourmole (stavning). Jeg laver alt fra bunden, men det var hendes projekt- vil selv, kan selv😉
  Kiggede på pakken, tekst krævede stjernekikkert og symboler kunne jeg heller ikke se- ” mor du er gammel, du trænger til briller”, siden er min verden blevet klarere med læsebriller 😂

 3. Jeg opdaget det da jeg var 24 år at det var tid til en tur til optikkeren da jeg ikke kunne læse underteksterne på vores tv og når jeg sad med computerne flimrede bogstaverne. Dette var mens jeg var på barsel. Da jeg så kom tilbage på arbejdet kunne jeg mærke jeg havde svært ved at læse skilte om aftenen (ikke godt når man lever af at kører bil)
  Har i mange år kunne klare mig med kun at bruge brillerne om aftenen og når jeg skulle læse/se tv.
  Men for ca 6mdr siden måtte jeg endnu en tur forbi brillemanden og kunne konstatere at jeg nu skulle have dem på permanent.

  1. Tak for svar, så man kan faktisk blive lidt overrasket over sit eget (manglende) syn, pludseligt? Jeg var lige forbi børneafdelingen med min mindste i dag og skulle også læse noget på en plakat, som jeg til stor overraskelse for mig selv ikke kunne læse uden at blive helt bims i hovedet. Så jeg SKAL også tjekkes :/ 🙂

 4. Ja jeg følte mig virkelig presset da min arm ikke var lang nok da jeg skulle træde nålen i min symaskine…..så var det nuu. Læsebriller nogle år og nu altid ÷når jeg sover 😄

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top