May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hellere spansk økologi, end dansk ikke-økologi – sydhavnsmor.dk

ad468d3a-e371-4fe5-a32f-b622cad729a9

Mange af os har sikkert tænkt at vi hellere vil støtte de lokale varer, vælge dansk – som ikke nødvendigvis er økologisk, frem for at købe fx spansk økologi. Fordi vi sparer rejsen som koster verden en masse CO2. Og dét er sgu en god pointe, bevares. For det er i den grad også hamrende vigtigt at tænke på, når vi vil sikre vores næste generation(ers) fremtid. Og fordi at de danske varer “sikkert” er bedre end de udenlandske, hvor vi heller ikke ved om de rent faktisk overholder de strenge regler for økologi vi har i Danmark. Men for nyligt blev der lavet en stor undersøgelse som viser, at når vi fx køber danske jordbær er der 75 % sandsynlighed for at vi propper vores kroppe med sprøjtemidler (som jo er gift der dræber insekter), og en masse andre frugt og grønt. Jeg synes det er ubehageligt at tænke på, og køber udelukkende økologisk nu, da jeg ikke gider proppe mine unger eller os voksne med sprøjtemidler. Arh, hvor slemt kan det være, tænker nogle måske? Det er jo vores eget valg, men jeg synes ikke at der er nogen grund til at proppe kroppen med det lååård 😉 Derfor er det helt optimale selvfølgelig, at vi vælger lokale, økologiske råvarer – og fx spiser bunkevis af kål gennem efteråret, rodfrugter gennem vinteren, salat når det er varmere osv… og jeg er ikke en hellig-per. Spiser jeg ude, som i disse dage, hvor jeg er i Polen, aner jeg ikke hvad jeg får proppet i kæften, og spiser det med god samvittighed. Netop derfor synes jeg så det er rart at køre ting indenbords hjemme, hvor jeg oftest er, som jeg ved hvad er 🙂

Læs hvilke 10 fødevarer der er kilde til 75 % af kroppen sprøjtegiftsrester her.

Smid meget gerne lige jeres holdning til økologi herunder i en kommentar – det vil jeg blive rigtig glad for 🙂

Og hey, det behøver slet ikke at være dyrt at leve økologisk, jeg har her samlet 10 opskrifter på 10 økologiske retter du kan lave for en 20’er per mand 🙂

Del på Facebook

1 kommentar til “Hellere spansk økologi, end dansk ikke-økologi – sydhavnsmor.dk”

  1. Christina Olsen

    Jeg er fuldstændig enig med dig. Vi gør noget for miljøet på andre måder, vi kan ikke være 100 % perfekte og jeg har altså også valgt min egen og min families sundhed som 1 priotet. Desuden ser jeg det som, at vi jo så støtter økologien i andre lande, så de kan mærke at det kan betale sig. Man kan jo bare håbe på der bliver sat penge af til udvikling af miljøvenligt brændstof, som måske om 10år kan anvendes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top