May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sundhed handler også om hvordan du bor – sydhavnsmor.dk

Sponsoreret af Lindab Villaventilation

Sponsoreret af Lindab

img_6618

Både på arbejdet og derhjemme, befinder de fleste os indenfor, og det er ofte kun afbrudt af transporten til og fra hjemmet. Luften i de rum, hvor vi opholder os, har stor betydning for vores trivsel og velvære. Et godt og sundt indeklima med frisk luft påvirker os positivt. Dét har jeg særlige erfaringer med, da jeg tidligere har boet i en bygning hvor vi havde forurening under jorden – jeg boede i stueetagen og opdagede det ved at jeg havde svære vejrtrækningsproblemer. Lige dét tilfælde er selvfølgelig ret voldsomt, og forhåbentlig ikke særlig alment. Det hele endte med en større renoveringssag og en helvedes masse penge der skulle hostes op for at redde bygningen (og mine og co’s lunger).

Efter at have oplevet sådan et ubehag og forskrækkelse, er jeg blevet ekstra obs på godt indeklima. For det første har jeg avlet to lækre bananer indenfor de sidste fem-et-halvt år og er dermed blevet mere ansvarlig – sådan i grove træk 😉 Men faktisk viser de nyeste undersøgelser lavet af DTU, at hvert andet børneværelse dumper i forhold til at have et godt indeklima. Hver andet (!!!). Faktisk ligger de helt i bund. Mange boligejere ved sikkert, at radonstråling er farligt. Radon er radioaktiv gas, som kan trænge ind i vores huse fra undergrunden, og den kan være medvirkende årsag til lungekræft. Men langt de fleste ved ikke, at det har noget med indeklimaet at gøre, og at vi selv kan gøre noget ved et kritisk niveau af radonstråling.

De fleste af os genkender nok sætningen fra vores forældre “husk at få noget frisk luft”, men i en verden, hvor vi bruger det meste af vores dag indenfor, glemmer vi, hvor vigtigt et godt indeklima er. Vi kommer hjem fra arbejde, laver mad, sætter en tøjvask over og efterfølgende tørretombler imens ungerne ser ipad eller tv. Herefter slukker branden og ungerne ryger i kassen, efter et bad (hvor vi måske også glemmer at lufte ud – eller ikke har muligheden fordi badeværelset ikke har vinduer). Et godt indeklima er virkelig vigtigt for vores trivsel!

Jeg har super nemt selv lige testet vores indeklima ved hjælp af Lindabs villaventilations test-sæt – en indeklimamåler.Det er en lille box, der sjovt nok ligner ungernes gamle babyalarm. Man sætter den til strøm og den viser straks ens indeklimatal. Jeg har målt indeklimatallet i alle vores rum – og var sgu ærligt talt lidt bange for resultatet inde på ungernes værelser. Men tallene var sgu gode! Faktisk havde deres værelser de bedste resultater i hele Sydhavnshytten. Ca. 22 C., og CO2 på 5-600 (0-1000 er godt!). “Værst” var resultatet i vores spisestue, men indenfor normalen. Men jeg har altså også en mand der lufter SYGO meget ud og sørger for her altid er god luft – hele døgnet. Nogle gange så jeg klaprer tænder 😉 Men det er åbenbart virkelig vigtigt. Det kan være super svært at vide hvor sundt man egentlig bor. Derfor synes jeg måleren er hamrende smart.

Jeg er også i gang med at teste vores radonniveau i lejligheden. Dén kan jeg dog ikke teste så hurtigt, da den skal måle i mindst 10 dage – men helst nogle måneder, før den kan sendes til labaratiroet og undersøges. Dét er jeg fandme spændt på det svar! Men jeg vender stærk tilbage med resultatet engang i januar, når de kloge hoveder har undersøgt sagen. Altså ikke mig – men dem på lab 😉 Hvis du også synes det er vigtigt at leve sundt – også i din hytte, så hold øje med indlægget i det nye år, for dér udlodder jeg også et test-sæt, så én heldig læser (hvis jeg selv skal sige det 😉 ) kan teste radon og indeklima i egen hytte.

img_0487

Del på Facebook

6 kommentarer til “Sundhed handler også om hvordan du bor – sydhavnsmor.dk”

 1. Jeg ville da gerne vinde, men hvis jeg ikke er heldig, hvor får jeg fat i sådan et sæt, og hvad koster det ?
  Mvh Susan

  1. Det kan jeg da godt forstå 😉 Test-sættet koster rundt 300kr men du kan hoppe op i indlægget og trykke på et af mine links så kommer du ind på hjemmesiden hvor du kan læse meget mere om produktet 🙂

 2. Lækker seng:-)
  Det med radon har vi meget af i Danmark og jeg havde en måler op i nogle måneder efter min datter fik leukæmi.
  Radon kan nemlig give leukæmi og vi havde rigtig meget radon her.
  Jeg krydser for at I har et lavt tal.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top