“Herrelækre”, er der flere der har sagt om de her glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins, hvis hovedingrediens er min nye bedste ven – kikærtemel. Kikærtemel indeholder mange proteiner, og er rigere på kostfibre end hvedemel. Derfor er jeg blevet meget glad for at bruge det i bagværk. Jeg lavede for nyligt disse hamrende lækre boller, uden mel – men af kikærtemel, og de smager som rigtige boller, og har bid og konsistens som en ‘ægte bolle’. I sku’ også ta’ at prøve dem 😉
Herunder får I en opskrift på nogle lækre, mættende blåbærmuffins som sagtens kan være en del af en sund og nærende madpakke – dagligt 🙂 Ligesom mine sunde havregrynsmuffins kan 🙂
Dejen gir’ 14-16 glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins – det skal du bruge:
300 g. kikærtemel
3 dl skyr eller græsk yoghurt
3 spsk kokosolie
1 mellemstor banan
3 æg
4 spsk Sukrin Gold
1 knsp salt
2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
200 g. blåbær (frost er også fint)
Lidt vand – prøv dig frem til dejen er smidig og flydende.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 C.
Mos bananen med en stavblender. Tilsæt resten af ingredienserne, minus vand og blåbær – tilføj lidt vand ad gangen til dejen er godt klistret, vend til sidst dine blåbær i, og hæld dejen i muffinsforme.
Bag midt i ovnen i 15-20 minutter til dejen ikke længere hænger fast i gaflen.
Lad dine muffins køle på en bagerist. Opbevares i køleskabet og smager bedst dagen efter – selvom det er svært at lade dem stå 😉
Hvis du endnu ikke har deltaget i min konkurrence, hvor du kan vinde et gavekort på 1000 kroner til Paw Sko (sponsoreret), så hold dig ikke tilbage og deltag HER – de har seriøst mange pæne skomodeller og mærker! Tjek mine nye støvler ud her.
Held og lykke!