May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins

6f350a88-9a82-4242-a3c3-15cf72b3e0c8

“Herrelækre”, er der flere der har sagt om de her glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins, hvis hovedingrediens er min nye bedste ven – kikærtemel. Kikærtemel indeholder mange proteiner, og er rigere på kostfibre end hvedemel. Derfor er jeg blevet meget glad for at bruge det i bagværk. Jeg lavede for nyligt disse hamrende lækre boller, uden mel – men af kikærtemel, og de smager som rigtige boller, og har bid og konsistens som en ‘ægte bolle’. I sku’ også ta’ at prøve dem 😉

Herunder får I en opskrift på nogle lækre, mættende blåbærmuffins som sagtens kan være en del af en sund og nærende madpakke – dagligt 🙂 Ligesom mine sunde havregrynsmuffins kan 🙂

img_5752

Dejen gir’ 14-16 glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins – det skal du bruge: 

300 g. kikærtemel

3 dl skyr eller græsk yoghurt

3 spsk kokosolie

1 mellemstor banan

3 æg

4 spsk Sukrin Gold

1 knsp salt

2 tsk vanillesukker

1 tsk bagepulver

200 g. blåbær (frost er også fint)

Lidt vand – prøv dig frem til dejen er smidig og flydende.

b3d571e4-f0c1-4e5a-8441-a306953033f3

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180 C.

Mos bananen med en stavblender. Tilsæt resten af ingredienserne, minus vand og blåbær – tilføj lidt vand ad gangen til dejen er godt klistret, vend til sidst dine blåbær i, og hæld dejen i muffinsforme.

Bag midt i ovnen i 15-20 minutter til dejen ikke længere hænger fast i gaflen.

Lad dine muffins køle på en bagerist. Opbevares i køleskabet og smager bedst dagen efter – selvom det er svært at lade dem stå 😉

Hvis du endnu ikke har deltaget i min konkurrence, hvor du kan vinde et gavekort på 1000 kroner til Paw Sko (sponsoreret), så hold dig ikke tilbage og deltag HER – de har seriøst mange pæne skomodeller og mærker! Tjek mine nye støvler ud her.


Held og lykke!

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top