Saftige og sunde kanelsnegle (gluten – og sukkerfri) – Sydhavnsmor.dk

Sponsoreret af Mejeriforeningen
mf-logoenjoy-logo

1dcc6b34-bb15-4a5c-a067-7a69edbec140

ALDRIG har jeg smagt så skønne kanelbullar(/snegle)! Jeg er fan! I sommer brugte vores lille familie tiden i vores bådhus, hvor vi ofte befinder os i solen – når den skinner – med udsigt over havnen. Når vi er her, er livet godt, og selv naboens græs er ikke grønnere end vores 😉 For her slapper vi af på en helt anden måde, end vi kan gøre derhjemme, i Sydhavnshyttenhvor lydniveauet altid er en tone højere, end elskværdigt. Jeg havde en dag, som jeg jo så ofte gør, bagt noget sødt, og denne dag var det inspireret af vores naboland, Sverige, hvor jeg forinden havde været i dette luksusparadismed min søster og mor. Men som altid, smækkede jeg bagværket sammen uden at bruge mel og sukker. Ikke bare fordi, men pga. min søsters glutenallergi, og min egen skræk for at indtage ALT for meget sukker, da jeg skovler løs af kage og slik, så snart nogen hælder en skål i hovedet på mig 🙂 Hovedingredienserne i kanelsneglene er foruden mandelmel, økologisk mælk – som indeholder rigtig mange gode næringsstoffer. Mine børn drikker, så vidt muligt, den anbefalede mængde mælk dagligt. Det meste af det ryger ovenpå morgenmaden, og resten sluger de som regel i institutionen, eller til aftensmaden, hvor de elsker et iskoldt glas mælk. Det smager jo også himmelsk – særligt med et skud kakao i 😉 Sundhedsstyrelsen anbefaler en halv liter mælk til børn dagligt, og jeg er selv vokset op med at det er sundt og godt at få et godt skud mælk dagligt, for at få proteiner, calcium og stærke knogler 🙂

a768cca5-7238-47aa-8a58-5c6cf1db996b

9d0e19aa-8921-4a6c-9272-ef9a0e7559b3

Det skal du bruge til 10-12 kanelsnegle:

DEJ:

1 dl (økologisk) letmælk

4 æg

5 spsk Sukrin Gold/Yacon Sirup

1,5 dl affedtet mandelmel

0.5 dl kokosmel

1 tks kardemomme

1/2 tsk vanillepulver

2,5 spsk Fiber HUSK

2 tsk bagepulver

FYLD:

50 g. blødt smør

2 spsk kanel

1/2 tsk vanillepulver

1,5 spsk Sukrin Gold/Yacon Sirup

1 æggeblomme

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C.

Pisk æg og Sukrin Gold/Yacon Sirup. Bland herefter de tørre ingredienser i og tilsæt til sidst mælken. Fordel dejen, forsigtigt (går nemt i stykker) ud på et stykke bagepapir i en stor firkant. Mix ingredienserne til fyldet (smørret gøres evt lidt blødere i en mikro). Derefter fordeler du 2/3 del fyldet over din store dej-firkant i et så tyndt lag som muligt, og bager balladen i 8 min til den har sat sig.  Så tager du bagepladen ud af ovnen og skærer nogle 2-3 cm brede “striber”, som du ruller sammen og til sidst lægger i nogle muffinforme. Herefter fordeler du resten af fyldet ovenpå de rullede kanelsnegle og hakker evt. lidt mandler og smider dem ovenpå. Bag nu de smækre, saftige sataner i ovnen i 5-8 minutter indtil de er gyldne på toppen (hold øje med dem, så de ikke bliver kedelige og overbagte!). SÅ er de klar til at ædes, og JA, de kan fryses. Og ja – de ryger hurtigt ned 😉

Tip: Bæl et iskoldt glas mælk til, ligesom vi gjorde – det står skide skarpt til 😉

960252a7-5ca7-4697-b13b-be3ef50c5762

Kommentarer (4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *