May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sundere, glutenfri kikærteboller med gulerod

7d3177fe-aba3-4cab-866b-9245989723b5

Prøv lige at forestil jer at I sad LIGE HER (er det ikke sygt romatisk??? – så smukt vil jeg spise hver dag), sammen med mig. Dét ku’ fannema være hyggeligt 😉 Og at vi kørte lækre, sundere glutenfri kikærteboller med gulerod i skrutten, med tandsmør eller en fed skive ost, eller pålægschokolade. Prøv evt. min veganske, sukkerfri nutella. Wauw 😉

Jeg springer lige i luften af glæde, over hvor hjernegode mine – snart dine 😉 – kikærteboller er! De indeholder intet mel, men har samme konsistens og bid som en ‘rigtig bolle’. Smagen er selvfølgelig også god, så der er absolut ingen undskyldninger for ikke at lave disse mega nemme boller asap! 🙂 PS: De er MEGA sunde og indeholder også gulerødder. Ligesom de her labre boller gør.

Og hvis man spiser efter Sense, som jeg har fundet ud af at rætti’ mange af mine dejlige og seje læsere gør, så er de her lige i skabet! De indeholder både protein (og gode kostfibre) fra kikærterne, grønt fra gulerødderne, fedt fra kerner/frø og olie. Så spis I bare løs 😉 Og sidder I nu også og tænker, at I godt gad ha’ en opskrift på en gulerodskage, som er SÅ sund at den dækker et helt måltid? Så prøv min slanke-gulerodskage HER.

Eller mine grønne proteinboller, der kun indeholder 60 kcal HER.

d5a7f5b8-88e3-40b0-96e1-600b963eab75

Det skal du bruge til 12 boller:

300 g kikærtemel (kan fås meget billigt og økologisk her (affiliatelink), eller i fx Føtex)

4 æg

2 spsk olie

2 tsk salt

4 revne gulerødder (u. skræl) – mellemstørrelse.

2 spsk chiafrø

1 dl mandel (evt. alm) mælk

4 spsk Sukrin Gold

4 spsk gul HUSK

2 tsk bagepulver

Sesam/græskar/solsikkekerner til topping

62c452d4-01cd-4bf0-99c9-d81876851fd7

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C.

Bland alle ingredienser blandes med en ske.

Form 12 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Drys topping på.

Smid bollerne midt i ovnen i 25-30 min til de er gyldne. Har du en ny, skidegod ovn, bør du måske tjekke bollerne efter 20 min.

PS. Du er også NØDT til at prøve mine møg lækre fiberboller af 4 ingredienser (se billedet herunder), der selvfølgelig heller ikke indeholder mel, ligesom alt det andet jeg bager heller ej gør 🙂

img_2485

Del på Facebook

32 kommentarer til “Sundere, glutenfri kikærteboller med gulerod”

 1. Glæder mig til at smage de her boller som du ‘sælger’ ret godt. De skal prøves. Jeg lever efter Lowfodmap og dér passer de også ret godt ind. Knus og tak for en dejlig blog og du kan tro at jeg anbefaler alle (når jeg kan komme til det) at kigge forbi din side. Du er sjov og forfriskende. Elsker din selvironi 😀
  mvh Pernille

 2. Hejsa.
  Først tak for de mange lækre opskrifter.
  Hvor mange kcal er der i dine kickærte boller😳
  Hilsen Anja

  1. Jeg har ikke regnet det ud, desværre 🙂 Men det kunne da være jeg skulle, for der er rigtigt mange der har spurgt på mine sociale kanaler 🙂 Tror dog ikke de der særligt kcal fattige, men de er super mættende og derfor kan man godt blive mæt af en bolle med noget proteinpålæg, og nogle grøntsager – hvilket ikke nødvendigvis indeholder mange kcal 🙂 Så kan man jo altid spise en flødebolle til dessert, hvis man vil op på de 500 kcal pr måltid 😉

 3. Hej, har netop prøvet din opskrift af og jeg håber du vil hjælpe med et spærgsmål. Min dej blev helt tynd – ligesom kagedej, så jeg endte med at putte en del mere kikærtemel i, hvilket resulterede i at de blev meget tørre. Men smagen var vildt god, så jeg bliver nød til at prøve igen imorgen. Men kan det passe at dejen skal være så tynd så man måske kun lige kan forme dem med en ske?

  1. Åh nej dog, min dej er slet ikke så tynd – jeg ved ikke helt om det er fordi der er for meget vand? jeg har netop lavet dem igen og der var det som om jeg ik behøvede så meget vand heller. så jeg skriver lige ind i opskriften at man lige skal putte vand i til sidst efter konsistens. håber de blir bedre næste gang 🙂

   1. Det er meget underligt for jeg puttede slet ikke vand i? Kun 1 dl mælk (soya). Men jeg prøver luge igen imorgen og holder igen med væden 😊 Og tusind tak for svar

 4. Jeg har lavet denne opskrift én gang før, og de blev super gode :-). Jeg ved at der er mange af din læsere der lever efter “Sense” :-). Så vil lige høre om du tilfældigvis ved hvordan man tæller dem i “sense” regnskabet, og hvor mange boller det går an at spise?

 5. Hejsa.
  Jeg er gået med på en glutenfri og sukkerfri januar måned og det kører så godt men Nøj jeg savner boller! Og så ser jeg denne opskrift og bliver super glad. Men skal dog lige have afklaret hvad forskellen på grøn og gul HUSK er? Jeg har nemlig den grønne i skabet og er klar til at gå igang 🙂

 6. Hejsa, faldt lige over din opskrift som ser mega spændende ud.
  Jeg har ikke sukrin gold hjemme men har en bøtte stevia istedet. Kan det bruges istedet for sukrin og hvis ja hvor meget skal jeg så bruge?

  Kh A

  1. Jeg har ærligt ingen erfaring med Stevia 🙂 Så desværre er jeg ikke den rigtige at spørge. Jeg har brugt Stevia få gange i mit liv men ikke i egne opskrifter da jeg ikke selv er vild med det. Sukrin Gold synes jeg har en god smag og konsistens så det bruger jeg altid. Håber du finder ud af det 🙂 Kh May

 7. Hej. Jeg har lige bagt Kikærte Boller. Kan det passe at dejen skal være klistret? 😀

 8. Så har jeg også prøvet, og her blev dejen også ret tynd.. Jeg kunne bestemt ikke forme bollerne, så de blev smidt på pladen, og jeg fik små pitabrød? men de smagte fint?

 9. Gitte Køpke

  Hej
  Hold nu op hvor er jeg glad, det er da nogle så fantastiske kikærte boller
  Vi siger tusind tak for den lækre opskrift?
  Gitte og Svend

  1. Hej Gitte, Mega 1000 tak for at vende tilbage med så søde ord. Jeg er bare så glad for I kan lide dem 🙂 KH og god søndag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top