OK, jeg ved godt det er helt umuligt at toppe denne kage. I var helt oppe at køre over den, da jeg her delte billeder i går, og jeg kan godt forstå det, for jeg er også selv helt på røven over, hvor flot den var, og ikke mindst hvor god den var. Meeeeen jeg æææælsker altså også (almindelig) brownie 😉 Ligesom resten af verden gør. Og jeg kender én – Merete, mine forældres veninde, der ligesom jeg er en passioneret kage-lover. Derfor gør jeg ligesom nogle gør i bøger og sådan – dedikerer en (bog)/kage til Merete 🙂 For denne glutenfri vegansk brownie uden sukker, af 3 ingredienser kan Merete (og du) spise dagligt, med god samvittighed.
Konsistensen havde jeg faktisk ikke regnet med, ville blive så tung på den gode brownie-agtige måde, men det lykkedes, og jeg er mere end giga fan af spisen her. Ligesom jeg også elsker min protein-brownie. Mine unger ÅD kagen i ét hug, uden at jeg opdagede det. Men hvad gør det, når den kun indeholder banan, – som i øvrigt er skide sund, da den indeholder masser af magnesium – nødder og usødet kakao.
Mere præcist, skal du bruge følgende, til en vegansk “Merete-brownie” (4-6 personer):
3 modne bananer (i den større ende)
1 dl nødder (mandler, hasselnødder, cashewnødder…) – lavet til nøddesmør, eller færdiglavet nøddesmør fx peanutbutter eller cashewnøddesmør (affiliatelinks)
2-3 spsk usødet kakao
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 C.
Hvis ikke du bruger færdiglavet nøddesmør, hakker du dine nødder, indtil de får en smør-agtig konsistens, med en minihakker/foodprocessor. Det kræver ikke andet end lidt tålmodighed, men tar’ ikke lang tid. Derefter blender du bananerne og kakaoen sammen med nøddesmørret, med en stavblender, til massen er helt glat.
Snup en rugbrødsform og put et stykke bagepapir i. Hæld den glatte dej i. Sæt kagen i ovnen i 20-25 minutter, til dejen ikke længere hænger fast i gaflen.
Stil kagen på køl. Kagen serveres kold. Den smager bedst dagen efter den er bagt, og holder sig god i køleren i nogle dage. Bare ikke herhjemme, hvor Sofus og Uma æder den, før den er helt kold 😉
33 kommentarer til “Glutenfri vegansk brownie uden sukker, af 3 ingredienser”
Da jeg så dit dette opslag skyndte jeg mig ud i køkkenet. Jeg har de sidste dage været “åbent indlagt” med for lav blodprocent, hvilket vil sige at jeg ikke må specielt meget andet end at ligge og samle kræfter. Dog har trangen til brownie været ekstrem, så jeg er super glad for en nem OG vegansk opskrift idag!
Jeg smed lidt havsalt i dejen. Det synes jeg er så lækkert. Nu må vi se om små 10 minutter, hvordan den er blevet.
God søndag herfra.
Ih hvor dejligt at høre, at det forhåbentlig lige redder dagen og gir dig nogle kræfter tilbage. Rigtig god bedring, håber procenten stiger igen snart – og at kagen smager. Husk: den er aller bedst dagen efter 🙂
Ih hvor jeg glæder mig til at lave denne kage, det er jo ikke hver dag, helt ærligt faktisk er det første og eneste gang, at man får en kage direkte dedikeret efter sig. Jeg er stolt som en pave, at den så ovenikøbet er nem og sund, gør jo ikke noget. Tværtom…. Og imorgen køber jeg bananer, så skal der bages. …velbekomme og tusind tak søde May
<3
Wow! De er jo monster gode! Havde jeg faktisk ikke forventet! De er så meget lige røget på favoritlisten! 😋😋 Tak for en super god blog!!
Ih hvor dejligt at høre <3 elsker den virkelig også, og tak for dine mega søde ord altså! 🙂
De ser lækre ud. Jeg har en portion i ovnen nu. Jeg brugte købe-peanutbutter, da jeg ikke rigtig kunne få mandlerne til at blive til smør. Men hvor meget færdig peanutbutter skal der bruges?
Hvordan blev de – og hvor meget puttede du i? 🙂
Hejsa
Jeg prøvede lavede dem i går. Mums de smager godt.
Men jeg synes ikke jeg fik en glat dej, hvor meget peanutbutter vil du mene der skal i?
Måske min stavblender ikke er så stærkt, for den kunne ikke trænge igennem dejen. Jeg måtte tilsætte lidt appelsinsaft.
Den usødet kakao, er ser urtekram du har brugt? Skøn skøn blog
Jep bruger ca samme mængde peanutbutter som der står 🙂 Og jep den usødede fra Urtekram bruger jeg altid 🙂 Men de smagte godt? Jeg har en ret god stavblender fra Wilfa jeg kan anbefale i hvert fald 🙂
Ja, kunne helt sikkert godt fornemme brownie delen, tror dog jeg fik for meget kakao i, og mine kunne godt tåle lidt mere banan, og måske lidt mandler eller hasselnød, ved siden af peanutbutter, til trods for det var den med knas. 😋 Tak for fiffet 👏🏻👍🏻
super 🙂 held og lykke næste gang 🙂
Hej hvor mange kulhydrat er der i denne kage. Der er virkelig god❓😊
Det har jeg ikke regnet ud, for det ved jeg ikke hvordan man gør 😉 Men den ER god 🙂
Jeg har lige bagt den her kage, og det var så simpelt og let! Og den smager jo skønt! Den har en dejlig blød og cremet konsistens og kraftig chokolade smag ♥️ det er ikke til at forstå at den kun består af bananer, rå kakao og peanutbutter! Jeg brugte tre store spiseskeer kakao, og vil nok anbefale 2, da den er meget kraftig i smagen. Men super lækker! ? tak for opskriften, fra en anden Sydhavns kvinde ??
Kære Lea Marie, tusind (!!!) tak for din skide søde besked, den varmer! Det er rart at få den slags beskeder, det betyder jo meget at det ikke kun er mig der synes mine opskrifter er gode 😉 hehe – så nu glæder jeg mig endnu mere til at udgive min fysiske kagebog med grøntsager i starten af det nye år <3 Ha' det dejligt 🙂 KH May
Hvad er størrelsen på formen til kagen 😉
FORSTÅR GODT DU SPØRGER, FOR DET UNDRER JEG MIG SELV OVER OGSÅ 😉 JEG HAR IKKE LAVET DEN NOGET TID SÅ KAN SGU ÆRLIGT TALT IKKE HUSKE DET, MEN MENER DET ER CA 15 X 12 🙂
PS. SKYD MIG IKKE, HVIS DET SER SKØRT UD IFT MÆNGDEN :/
Kære Sydhavnsmor
Lavede denne vegansk brownie idag . Hvor er den god! Spiste den med hjemmelavet yoghurt og bær.
Min dren på 11 år troede det var en “normal” brownie😉
Ej hvor dejligt <3 Jeg må selv lige lave den igen snart, det er vist for længe siden 🙂 God dag til dig 🙂
Hej, er det muligt at fryse den el. Er det ikke så godt? Mvh. Josephine thalmann
Du kan godt fryse den 🙂
Hej! Skide god opskrift, tak for den! Jeg har lige lavet kagen – jeg vil dog høre dig, hvilken funktion du stiller ovnen på? Er det alm. varme eller varmluft? Jeg synes nemlig min er lidt “rå” indeni 😁 mvh. Amanda
tusind tak <3 hvis der ikke står andet så er det normale grader 🙂
Hej 😃 jeg ville høre om denne kage kan bruges ift sense? Hvis den kan hvordan ift håndfuld? Og hvor meget må der spises i en spisekasse?
Mvh Carina 😃
Uh, den er ikke sådan umiddelbart særligt Senset, i det banan tæller for HF4, nødder og kakao for fedt. To ting du ikke skal have voldsomme mængder af hvis du gerne vil have et vægttab, men du kan vel spise 1/3 af den og så har du fået ca fedtet for hele dagen mere eller mindre, og 1 HF 4 (i en enkelt måltidskasse) 🙂
Okay tusind tak 🙂
Men vil du have opskriften på en Senset brownie, der smager ligeså godt som en ægte sukker-én så kan du skrive dig op til at købe min kommende e-bog med 25 sunde kager der indeholder masser af grønt (gluten- og sukkerfri) på sydhavnsmorbog@gmail.com, hvis du vil 🙂 bogen bliver ikke dyr 🙂
Det vil jeg meget gerne 🙂 Hvornår udkommer den egentlig?
Satser meget på oktober, jeg skal nemlig lige til Asien i tre uger fra på tirsdag 😉
Jeg har brugt den mindste rugbrødsform, den bliver cirka 2cm høj med 4 bananer, er det meningen?
Den bliver ikke meget høj nej – ved ikke lige om det er 2 cm, men en brownie plejer ikke at være så høj som en chokoladekage heller? 🙂 Smager den godt?