May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

“May er her ikke af lyst, kun af nød” – sydhavnsmor.dk

3fcfabd4-cb4d-40c7-8091-ad525d4bc8a5

Undskyld, men jeg er sgu forarget. I går så jeg programmet “Sandheden om vores au pair”. Her følger man tre velstillede kvinder der har tre filippinske kvinder til at passe huset og familien, her i Danmark.

De rejser med deres au pairs tilbage til deres familier for at se hvor de kommer fra, for at prøve at forstå hvorfor de er endt hos dem, som “tjenestepiger”. Jeg brækkede mig utallige gange undervejs i programmet, hvor særligt den ene kvinde, Carina, bliver dårlig over at skulle overnatte i de fattige kår hendes au pair, May, kommer fra. Fordi hun har det skidt over familien skal presse sig sammen, for at hun kan låne Mays søsters (hårde) seng, i det lille bitte værelse uden vinduer og lys, bag et lagen.

Jeg er helt med på at det er chokerende at se hvordan andre, fattige mennesker faktisk lever – yderst primitivt, og man kan få det virkelig skidt over at mange andre mennesker i verden lever et så barskt og anderledes liv end os danskere, der alle lever luksuriøst set i deres perspektiv. Men jeg må ærligt alligevel sige jeg at jeg fik det skidt over udtalelserne fra kvinderne der har god samvittighed over at deres søde filippinske au pairs får “en fair løn”, som de danske “arbejdsgivere” siger, “for den er jo 10 gange så høj som husholderskerne der arbejder i Filippinerne får”.

Men betyder det stadig at lønnen er OK? Jo, en au pair får kost og logi – og arbejder 30 timer om ugen, og får 4150 kr KUN TIL SIG SELV. Er det meget? Det er lidt mere end jeg har til mig selv om måneden. Efter at have betalt husleje, mad, institution x 2, osv osv. MEN jeg bor jo heller ikke på den anden side af jorden, væk fra min familie og alle mine venner, mine vante, trygge rammer, væk fra ALT jeg føler mig tryg ved. Jeg bor ikke hos fremmede mennesker. Jeg arbejder ikke fordi jeg er nødt til at arbejde på netop MIT arbejde fordi ellers må min familie leve på gaden, gå dage uden mad, ikke have råd til medicin… hvor jeg skal sende halvdelen, eller mere, af min indkomst til mine forældre for at de kan klare den.

Hvordan kan Carina ha’ troet at May er i Danmark af LYST? Og ikke af nød? Undskyld. Men jeg forstår det slet ikke. Ingen mennesker flytter af LYST væk fra deres kærlige familie, fordi de gerne vil arbejde hos nogle fremmende mennesker, hvor de intet tilhørsforhold har. Jo, de håber på at kunne tjene penge så de kan hjælpe deres familier. De gør det sgu da NETOP af nød, af kærlighed til deres familie. Nu må vi holde op, os rige danskere, med at tro at mennesker der er fattige og lever under voldsomt dårlige forhold, kommer hertil fordi de har LYST!

Sorry for mit suuuure opstød, jeg får bare så ufattelig ondt i min dobbelthage, når jeg ser den slags programmer. Med den slags temaer. Og den slags mennesker, der prøver at bilde sig selv ind at det er OK at udnytte andre mennesker, fordi “vi hjælper dem”. Au pairs i Danmark har ikke de samme rettigheder som andre lønmodtagere, der er omfattet af en overenskomst.

Vi bliver nødt til at huske på, at vi er heldige. Meget heldige, over at vi er født og opvokset lige her. Det er ikke synd for os at vi skal dele det vi har. Nogle mennesker har INTET. Må I alle få en rigtig dejlig dag <3

Del på Facebook

4 kommentarer til ““May er her ikke af lyst, kun af nød” – sydhavnsmor.dk”

  1. “Au pairs i Danmark har ikke de samme rettigheder som andre lønmodtagere, der er omfattet af en overenskomst.”

    Selvom en dansk au pair ikke er overenskomstansat, så betyder det ikke, at der er frit slag til at aftale vilkår for au pairs.

    Ordningen er lovbestemt og er løbende justeret af Folketinget.

  2. Hej May jeg så det også ;( og brød mig virkelig ikke om deres ” au pairs mødrenes “måde at være på! Jo Dan Rachlins kone kunne jeg holde ud….Christina Hemberg var skam sød nok…Men hun blev ved med at overshine stedet og deres levevilkår…. At de var lykkelige der hvor de var….jeg tror deres datter tjente ind til familien i det supermarked og hendes bror var evt trækkerdreng…. I dont know…Men jo det værste var dog hos May…jeg fattede ikke hendes opførsel og slet ikke ved at brokke sig over hvor hun skulle sove…og ja hvorfor i alverden skulle May ha lyst til at være så langt væk fra familien… Åh gud altså….og 4000 kr shit det er lidt….man får intet som au pair…. Jeg var au pair et år i Paris…jeg knoklede og fik sølle 1600 kr om måneden…. Det er 25 år siden dog…Men det bandt mig da til at blive hjemme det meste af tiden…fordi jeg ik havde råd til noget……

    1. Ja, det er altså ikke noget de vælger fordi de gerne vil prøve noget nyt, se Danmark (som de slet ikke aner hvad er før de er her), eller fordi de godt kan lide at gøre rent. Det er simpelthen så dumt at tro det. Og det gør mig oprigtig ked af at høre hvor mange mennesker der seriøst kan tro at de piger fra Asien og andre fattigere lande, kommer her til fordi de ønsker det. Af LYST. Eller det undrer mig måske egentlig bare mest, at folk kan være så naive. Det lyder også vildt hårdt med dit ophold i Paris. Jeg har et rengøringsfirma til at ordne vores hjem hvert 14. dag og de er SÅ gode, at jeg snart skriver et indlæg om hvor seje de er, men de betales jo også en helt almindelig og god løn når de gør rent hos folk. Og vælger selv 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top