May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Om at tjene penge på at blogge – sydhavnsmor.dk

img_3210

Jeg fik forleden en kommentar, hvor en læser skrev til mig, at hun synes jeg havde mange affiliatelinks i mine indlæg. At hun synes det var trist. Jeg har ikke fået høvl før for at have et par sponsorerede indlæg om måneden, eller linke med affiliatelinks (her har jeg før skrevet lidt om hvad det betyder) tidligere, og har også god samvittighed over det jeg siger ja til af sponsorerede indlæg. Og det jeg linker til. For det første fordi jeg ikke vil sige ja til et samarbejde jeg ikke kan stå inde for. Jeg får mange henvendelser, næsten dagligt, fra mindre og større firmaer der gerne vil lave samarbejder, og det er jeg da super glad og taknemmelig for, men jeg takker nej til langt de fleste. For hvis jeg ikke i forvejen bruger produktet eller ikke kan se fidusen i det, vil jeg ikke reklamere for det.

Blogmediet er i dag meget udbredt. Jeg anede faktisk ikke at jeg havde læst en blog, før jeg selv startede for snart to år siden med at kradse ting ned her på domænet 🙂 Men sidenhen har jeg fundet ud af, at når jeg googler en opskrift eller søger efter en rejseguide, så kommer der hurtigt diverse blogs op i mit feed. For nylig googlede jeg selv ‘proteinbolle uden mel’ og så kom min egen opskrift på disse boller, op som det aller første i google. Det synes jeg egentlig var lidt sejt 😉

Det er fuldstændig gratis at læse blogs, og det kræver meget arbejde at have den kørende, udvikle opskrifter osv. som jeg deler helt gratis. Et affiliatelink er jo ingen købetvang, og det er altid markeret tydeligt, så det er et valg man som læser tager, om man vil klikke eller ej. Jeg tjener minimalt på affiliatelinks. Opvejet i arbejdstimer er det en utroligt dårlig timeløn, hvis man sammeligner med arbejdet bag. Så jeg synes faktisk ikke det er unfair at sætte links ind i nogle indlæg. Når man læser et magasin betaler man (mange) penge for det. Og det er FYLDT med – mange skjulte – reklamer. Derfor gider jeg personligt ikke at købe magasiner længere. Jeg synes ærligt talt jeg får for lidt artikler, og for mange reklamer for pengene. Og måske også lidt fordi jeg sgu er en fattigrøv der må prioritere, hvis jeg gerne vil have mine øko-deller på bordet 🙂 Desværre er virkeligheden også bare den, at det ikke er gratis at producere. Hverken magasiner, hvor det koster en bondegård at have en redaktion (jeg har selv arbejdet på en – og som radiovært har jeg arbejdet, dér kører der også mega mange reklamer hele tiden). Bloggere har strenge markedsføringkrav og vi markerer vores ‘reklame’ i modsætning til så mange andre medier, som bombarderer os med ‘rigtige reklamer’. Derfor har man som læser et valg, om man vil læse det eller ej. Det har man altså ikke i tv, i radioen osv. Jeg synes det er godt, at reklamer skal markeres, men jeg synes ikke at det er fair at vi skal klandres for at tjene lidt penge på vores arbejde 🙂

Håber I forstår, og at I ikke skræmmes af et affiliatelink eller et sponsoreret indlæg. Jeg lover jer, at jeg aldrig ville skrive om et produkt jeg ikke bryder mig om. Og mine råd her på bloggen er ganske usponsoreret, men blot tips, fordi jeg er vild med dem.

Håber alle får en dejlig dag, til trods for at solen bare ikke gider at skinne på os danskere altså. Jeg gad altså godt at være italiener, spanier eller Los angeles’aner lige nu 😉

Del på Facebook

1 kommentar til “Om at tjene penge på at blogge – sydhavnsmor.dk”

  1. Det er da helt okay du tjener på din blog! Det gør damebladene da også, som du selv kommer ind på. Tror langt de flest synes, at det er så i orden 🙂 kh. Denice

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top