Det er sommer – ikke at man fornemmer det på vejret :/ Men det gode vejr kommer vel…? Jeg har allerede været på én fuldstændig blown-away ferie, og i morgen fortæller jeg om resten af mine ferieplaner for sommeren her på havnemoderbloggen. I ugens løb har jeg også været rundt om min fem-årige karriere som radiovært, og delt en anden hamrende god opskrift på fladbrød – der kun indeholder 50 kcal, og er glutenfri, med jer her. Nogle af jer har også fulgt mit eksperiment, hvor jeg tester matematikkuren, blot for at se om det virker. Det kan man læse mere om her, her og her. Nu til makronerne:Det her er sommerdesserten! Du vil elske den, hvis du er glad for flødeskum – for det er hovedingrediensen i denne fantastiske dessert, som gør min mavse rætti’, rætti’ RÆTTI’ glad, altså! Chokolademousse med jordbær!
Chokolademousse med jordbær
Det skal du bruge til 2 (store portioner):
2,5 dl piskefløde
4 spsk Sukrin Gold
150 g. frosne (økologiske) jordbær
30 g. (sukkerfri) chokolade – evt.lidt mere for endnu mere fyldig smag, men jeg synes 30 g. er passende
1 æggeblomme
Sådan gør du:
Jordbærmousse: Lad jordbærerne tø helt op i en si – derefter knuses de med en gaffel. Pisk fløden til hårdt(!) skum! Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroen. Del nu flødeskummet i to dele. Vend jordbærerne i, samt 1/2 spsk Sukrin Gold sammen med halvdelen (eller lidt mere) af skummet.
Chokolademousse: Pisk æggeblommen sammen med resten af dit Sukrin Gold, vend den smeltede chokolade i, og vend forsigtigt med resten af skummet. Nu fyldes to glas med de to skum, og desserten sættes på køl indtil den skal kværnes. Laves gerne et par timer inden servering. Kan godt holde sig til dagen efter (eller måske ikke, fordi du har slugt hele baduljen langt før 😉 )…
1 kommentar til “Chokolademousse med jordbær”
Er også sucker for jordbærmousse – årh det er godt!
– A