May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Ting der er billige i Norge – sydhavnsmor.dk

img_3397

Og til alle jer der har efterspurgt mine nye, hvide (røvfede, ja!) sneakers, er de herfra 🙂

Norge er generelt et latterligt dyrt land. Sådan som i dundrende, vanvittigt dyrt! Fx koster en fadøl i Oslo gerne over 100 kroner. En tequila-shot ca. det samme, eller mer´(jeg kender alle alko-priserne 😉 ), og er du lidt af en bager, ved du godt hvad en kondenseret mælk kan fås’ for i Netto (15 kr, hvis du er en heldig-per) – i Norge koster sådan en fætter 50 kroner, du! Altså NOK, dvs. ca. 42 DKR. En billig pose chips koster hurtigt 30-35 kroner, og en liter mælk 15 kroner. Nå ja, er det da så slemt tænker du? JA! Hvis du spiser (og bæller) lige så meget som undertegnede 😉 Meeeen, der er nogle enkelte ting der ikke koster uhyggeligt mange klejner. Det er fx:

Mandler – dem bruger jeg utroligt meget til alt mit bagværk. Nødder er dyre, men ikke i Norge! Kiwi, som netop er lukket i DK, er en populær discount-kæde i Norge. Her kan man købe mandler i løsvægt til under 65 kroner kiloet (danske kr). Det er knagme billigt, så sidst jeg var i Norge, købte jeg mig fattig i mange kilo mandler. Ligeledes er marcipan billigt at købe. Særligt den med masser af sukker, og 25 % mandler. Den koster 16 danske kr for et halvt kilo, og fungerer altså glimrende i bagværk, hvis det skal være ultra sødt, som vi jo også kan li’ 😉

Fisk (i hvert fald tun på dåse). Koster under en 5’er for en dåse. Også den slags som vi anbefales at købe, hvis vi da overhoved skal købe tun på dåse! I Norge har de forresten VERDENS bedste makrel i tomat. Den smager SÅ meget bedre end den danske, og ligger i store, lækre bidder i en mørk, lækker tomatsauce. Jeg køber altid masser af dåser med hjem, når jeg besøger min familie.I skal ha’ fat i mærket Stabbur-makrel. Den store af dem. De koster ca. 15 norske kr. dåsen, og føj de er alt værd!  Ligeledes køber jeg masser af fiskeboller – og JO!, de smager virkelig godt sammen med kogte kartofler, revne gulerødder, svømmende i hvid sovs med karry drysset over! Køb mærket Vesteraalens, hvis I gerne vil kværne prima kvalitets norsk foder 😉 Maaaamse, det er fandme godt, det er!

Taco ingredienser. I mit andet fædreland er der noget der hedder ‘Taco-fredag’. Det er – som navnet fint antyder – noget man kværner om fredagen, og er meget populært blandt norske familier. Det forholder sig sådan, at bliver man inviteret på middag hos en nordmand fredag aften, ved man på forhånd om man skal takke ja eller nej – er man vild med, eller bryder man sig egentlig om den mexikansk inspirerede spise? Jeg er vild med majskerner, svitset oksekød vendt i noget stærkt pulver, salsa (se fx mit super moderne mexi-måltid her) så jeg skriger straks JA!, når nogle inviterer mig på middag, sådan en bette aften, i starten af weekenden. Kød er ikke specielt billigt i Norge, men det er tacoskaller, det røde dyppelse, jalapenos og alt det der. Så tag til Norge og spis taco! Viva el Norway!

Bleer! Alt i babymad og pleje er skide billigt i Norge! Faktisk får man som nybagt forælder i verdens rigeste land, en startpakke, af et engangsbeløb som hjælper alle med at kunne købe babyting. Ingen behøver altså i Norge at arve slidte barnevogne og plettet babytøj 😉 Jeg fylder altid bilen, når vi har lånt Pandaen af mine forældre, med de billige bleer der koster rundt en tyver for en 44-pak til min yngste der er t0 år. Selv de dyre mærker er billige i Norge!

Kender I til andre ting der er billige i Norge, foruden biler og elektricitet? 😉 , så smæk endelig  dine bud op herunder 🙂

By the Way: Norge byder på meget mere end SKAM, fjeldaber og dyre pizzaer. Det er et af de smukkeste lande (og smukkeste mennesker – det ved I godt, ik? Jeg er jo halvt … 😉 ) , og det ligger så tæt på os, at alle mand bør tage er smut nordpå!

 

Del på Facebook

15 kommentarer til “Ting der er billige i Norge – sydhavnsmor.dk”

 1. Takk for tips! Jeg skal til Norge (Lofoten!) med mand og barn her i juli, så det er meget anvendelige råd for os, det der!

 2. Da jeg var i Norge i februar havde Meny i Tønsberg mandler til omtrendt 60 kr kg for løsvægt men nu er jeg i frogner i Akershus Fylke og her er hverken nødder eller mandler billige (mandler 120 ca og andre nødder er over 200) ;/ kan se dit indlæg ser ud til at være fra juni i år så der kan vel ikke være sket så meget på 2 måneder? hvor i Norge var du?
  Ps Kiwi har en god pesto til ca 8 danske det er vel en ok pris 🙂

  1. Mærkeligt. Min mor er netop kommet hjem fra Asker, udenfor Oslo i weekenden og har købt mandler med til mig til 79 norske kr pr kg, så den har ikke ændret sig der i hvert fald 🙂 Må prøve deres pesto næste gang 😉

 3. Hej fra en 1/4 nordmand ?
  Ved du tilfældigvis hvad et rensdyrskind koster i Norge? Det er jo forskrækkeligt dyrt i DK… ?

 4. Marianne Fjørtoft

  Hei:) falt lige over dit indlæg da jeg googlet fiskeboller ? jeg er 100% nordmann og fiskeboller er noget jeg virkelig savner her i danmark!
  Med 2 små barn går vi alltid i Kiwi efter bleer! Spør du efter bleiekort, så får du jo os hver 4 pakke gratis:)
  Og stabburets makrell i tomat er så god!
  Her hjemme spiser vi os riktig meget av Idun ketchup:) den er billig, men smager os meget bedre enn både Heinz og den andre tybe;)

  Og til info, så koster et reinsdyrskind fra 899NOK og oppover:) kommer jo lidt ann på hvilken butikk og div..

  1. Åh så dejligt at få sådan en besked – TAK <3 Fedt, er vild med fiskeboller jeg også men hører du kan få dem i den norske kirke i København 🙂

 5. Helt enig vedr norsk makrel i tomat, den er Suværen. Norsk mayonnaise ligeså, den kan ikke sammenlignes med noget jeg har købt i Danmark.

  Jeg boede 11 år i Norge og kaviar på tube og Jarlsbergs gule ost er klassikere. Norsk æblecider i store flasker kaldet Mozell også klasser forbi dansk og svensk cider.Prisen husker jeg ikke.

  Norsk lammerullepølse og elgspegepølse : nam nam, priser ved jeg ikke på. De to sidst nævnte. Kaffemærket Evergood er meget aromatisk, men ved ikke om det er det dejlige norske rene vand som gav den skønne smag. Prisen husker jeg ikke.

 6. Ved du tilfældigvis om barnevogne er billigere i Norge ? Står og skal have en ny indfor nogle måneder og skal til Norge.. så vil jo være smart hvis man kan spare nogle penge

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top