May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Ærte-edamamecreme med ris og quinoa på 20 minutter

Sponsoreret af Uncle Ben’s – Ærte-edamamecreme med ris og quinoa på 20 minutter

img_2389

Når jeg laver aftensmad, tænker jeg altid på at det skal være sundt og varierende. Det må gerne være uden kød, og ikke mindst skal det jeg laver tage så kort tid som muligt, fordi vi ofte er sent hjemme med ungerne, og jeg ikke gider bruge alle deres vågne timer i mit køkken. Jeg er et kæmpe madøre, og elsker både at eksperimentere og udfordre mig selv i køkkenet, men ikke i hverdagen. Her skal det bare gå hurtigt, og maden skal være børnevenlig. Nogle ting hitter altid hos avlet, og én af dem er ris. Jeg vil ikke sige, at jeg er håbløs i et køkken, men jeg har virkelig svært ved at koge ris, uden at de brænder på. Derfor har jeg siden jeg var teenager og rykkede teltpløkkerne for første gang, været stor fan af ris i kogeposer. Her kan det bare ikke gå galt. Uncle Ben’s har netop lanceret to nye, lækre produkter, Ris & Quinoa og Fuldkornsris & Qunioa, som jeg har eksperimenteret rigtigt meget med på det sidste. Jeg laver ofte ris/quinoa- og grøntsagsdeller sammen med diverse tapenader, og har vredet hjernen for ny inspiration med nogle af vores favorit-ingredienser, og har på det sidste haft stor succes med følgende opskrift, som jeg vil anbefale den madglade type, der elsker når det både er super sundt, skal gå lynhurtigt og heller ikke er vild med en stor opvask. Retten er super cremet, smager sødt på den gode måde, og kan både nydes varm (Ris/Quinoablandingen varmer cremen op) og kold. Den er også super god at have med som frokost dagen efter, hvis der er rester. Men det skal du ikke regne med at der er, for det smager virkelig godt 😉

4f279965-ce0d-462a-a62f-b38e1ab15603

Ærte-edamamecreme med ris og quinoa på 20 minutter 

Det skal du bruge til 4 personer: 

2 poser a´125 g. Uncle Ben’s Ris & Quinoa

600 g. frosne ærter

400 g. frosne og bælgede edamamebønner

200 g. (vegansk) flødeost

1 stor håndfuld frisk persille

Saften fra en halv citron

1 spsk æblecidereddike

2 spsk olivenolie

4-5 fed hvidløg, presset

20 mandler, grofthakket

Salt og peber

 39962c03-53c6-44b3-bf5e-291f147272e4

Sådan gør du: 

De frosne ærter og edamamebønner hældes samlet i en skål, hvorefter du hælder kogende vand over. Imens du lader ærter- og bønner tø op, sætter du to Uncle Ben’s Ris & Quinoa poser over i en gryde med kogende vand. Poserne skal blot koge i 10 minutter. Herefter hælder du vandet fra ærterne og bønnerne. Tag en håndfuld hele ærter og bønner fra til pynt. Tilsæt nu knust hvidløg, saften fra den halve citron, eddike, olie, 3/4 del af persillen og flødeosten i skålen. Blend massen til en cremet masse med en stavblender. Smag cremen til med salt og peber. Når risene er færdigkogt, klippes poserne op og det evt. overflødige vand hældes fra. Tilsæt nu risene til cremen og bland det hele rundt.

Hak mandlerne og den resterende persille groft. Hæld det over maden, sammen med de hele ærter og bønner, og spis 🙂

Find mange flere sunde, lækre, inspirerende og nemme opskrifter på aftensmad på Alt.dk!

c1baee2e-4ff6-46cf-a69c-0199ac96740a

Del på Facebook

9 kommentarer til “Ærte-edamamecreme med ris og quinoa på 20 minutter”

 1. Bitten simonsen

  Hej
  Du skriver i opskreften at der skal bruge ris og quinoa, men kan ikke se at du bruger dem og hvor meget der skal bruges. Eller er det enten ris eller quinoa.
  VH Bitten

 2. Det ser super lækkert ud. Kan man bruge alm flødeost ? Og er det de ris/quinoa på foto hvor der også er boghvede i ?
  God dag ?

  1. Ja du kan sagtens bruge alm. flødeost 🙂 Ja, det er dem fra Uncle Bens jeg brugte til 🙂

 3. Wauw er jeg bare nødt til at sige??? Lavede det i går til aftensmad. Byttede ris ud med bulgur og mandler med pinjekerner. Jøsses det smager godt – et hit hos både børn og voksne??

 4. Helle Bilde Bilde Müller

  Smager super godt men det er simpelthen umuligt at opdrive Uncle Bens Ris, Boghvede og Quinoa nogen steder :'( Har eksperimenteret med at koge dem hver for sig….er lidt svært med hensyn til doseringen af hver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top