May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Skal mine børn være by- eller landbørn? – sydhavnsmor.dk

Sponsoreret

img_1839

I forlængelse af mit indlæg om fordele og ulemper ved at bo i hus vs. lejlighed, har jeg igen-igen vredet min indelukkede lejligheds-hjerne, fordi jeg ret ofte bliver mega jaloux på folk der flytter i hus , hvor de og ikke mindst deres børn, får nem adgang til FRISK LUFT, HAVE, MUDDER, (lokal) NATUR og mindre inde-liv.

Jeg er helt sikker på at alle børn, og deres avlere, har langt bedre af at opholde sig udendørs hver dag, end at være spærret inde i en lejlighed konstant.

I hverdagen kommer mine unger – som de fleste andre små børn – i institution. Her får Uma (på fem) lov til at boltre sig et par timer på den lille Vesterbro-legeplads. Sofus på 2, der går i vuggestue, får ikke dagligt frisk luft, bortset fra de fyrre minutter det tar’ retur, at køre frem og tilbage mellem Sydhavnen og Vesterbro.

Hvis vi i en weekend ikke kommer ret hurtigt ud af vagten, og der går for meget voksen-praktik i den, koger ungerne hurtigt over og bliver umulige. De vil UUUUD!!! Ud og blive beskidte, stå på rullesko, kravle i Valby Parkens træer, klappe heste på Karens Minde og rulle ned af Bakken på Bjerget. De fleste børn elsker nemlig at få lov til at være børn, hvilket inkluderer at løbe rundt, bevæge sig, og ikke tænke så meget på om de nye sandaler eller tøjet bliver beskidt – den klarer mor og far jo bare med den nye parfumefri Bio Tex 😉 Og det giver for mig rigtig god mening. Jeg synes det er vigtigt at børn får lov til at være børn, og når man er udendørs, i naturen, bliver man beriget med sanseindtryk og oplevelser, som man ikke får på samme måde, når man er indendørs. Sanseindtryk gør os glade, men mange sanseindtryk kan også virke overvældende og gøre os trætte. Hvilket er et plus, for så sover ungerne jo også godt om natten – og udvikler deres små hjerner, imens vi forældre vasker deres beskidte tøj 😉

Både Sofus og Uma ELSKER at hjælpe til i køkkenet. Nogle gange synes jeg det er mega trææææls, fordi alting lige tager ti gange så lang tid, som det ville ha’ gjort, hvis det bare var mig der rørte i grøntsagsgryderne. Men at de gider, at de interesserer sig for andet end iPads er jo kun et godt tegn, og derfor får de også ofte lov, selvom det kræver lidt mere energi fra den trætte Sydhavnsmamma. Og at de bliver smurt lidt ind i tomatpuré og smør, er sgu’tte ikke noget jeg gider hidse mig op over! Vi har så få timer sammen med vores unger i hverdagen, at hvis vi ikke også (somme tider) inkluderer dem i vores daglige og praktiske gøremål – som at lave mad og smide den parfumefri Bio Tex i vaskemaskinen og trykke “tænd”, så er vi jo praktisk talt aldrig sammen med vores børn!

Jeg går – hver dag – og tænker på om livet (helt) udenfor byen er mere romantisk og børnevenligt? Vil Sofus og Uma, Martin og jeg få en nemmere og sundere hverdag, hvis vi bare skal åbne døren, for at stå midt i naturen? Et sted hvor børnene selv løbe ud og spille fodbold, klatre, smide sig i græsset osv., uden at de konstant skal vente på de sløve voksen-bananer, der selvfølgelig skal med ud, når man først lige skal gå nogle hundrede meget for at stå midt i – hvad vi i København – kalder frisk luft og naturen?

img_1840

img_1842

img_1843

img_1841

img_1844

I lørdags var vi hjemme i Sydhavnshytten, hvor ungerne og jeg bagte verdens nemmeste chokoladekage, og malede både med fingrene og pensler. Snavs er godt!!! 🙂

Del på Facebook

10 kommentarer til “Skal mine børn være by- eller landbørn? – sydhavnsmor.dk”

 1. I 2000 tog vi springet og flyttede til Bornholm med vores 3 små børn. Dehar haft en fantastisk barndom omgivet af fred, ro, tryghed, nærhed, ingen stress og jag, masser af natur og badning i vand ved klipper og strand. Nu er de voksne og vi bor nu alle i Kbh igen og vi har ikke fortrudt et sekund!! Kan klart anbefales!!

 2. Derfor ELSKER jeg mit Sydhavn! Har ingen børn, men jeg skal også helst luftes lidt engang imellem – og ikke kun i en brandert på en tarvelig bar. Helst gerne med noget frisk luft og lidt vind på Tippen. Tænk at bo i byen og have så meget natur.. så er man sgu da priviligeret 🙂

 3. Kender så godt de tanker! Men er ikke så vild med tanken om provinsen (undskyld til dem som bor der) så hellere ud på en ø- men uhh tør så ikke helt alligevel! måske vi skulle finde en ø sammen 😉

 4. Jeg kender det så godt! Mit problem er, at hele mit netværk er i Kbh og det ville jeg ji sådan mangle. Tror løsningen er at købe en døende landsby et sted på Falster el. lign. og få alle til at flytte med 😉

  1. Haha, ja! Jeg har en gammel nabo, fra Kattesundet, som solgte sin lejlighed og flyttede til Stevns, hvor hun købte en stor gård og inviterede sine venner til at bo med sig. Her, halvandet år efter, er hun tilbage i byen, for hun kunne slet ikke undvære den og alle hendes andre venner og familie. Jeg tror det vil være det samme for mig. Enten skal man altid have haft drømmen om at flytte laaaangt væk, eller selv komme fra landet, måske. Jeg ved det ikke. Jeg er jo selv by-menneske, og fra forstaden, og har aldrig haft længere end 10 minutter til centrum. Hvis bare man ku bo i en HAVE (måske i et hus 😉 ), i denne her afstand fra byen, ikke så meget pga selve byen, men pga familie og venner som sagt, så ville det eddermanme være perfekt, mand! 🙂

 5. Super relaterbart! Det er et daglige emne her i hobbithulen. Jeg er selv udkantsflygtning, men ville absolut elske at give Nono en barndom som den jeg selv havde i Nykøbing Falster. Jeg kunne nemt skifte luftforurening, basisk byvand og lagkagebyggeri ud med et lille rækkehus med have. Et sted som ingen kender, men som ligge tæt på et sted som få kender – helt derude. Samtidig er vi dog (fordi jeg passer Nono hjemme) afhængige af at der er masser af aktiviteter for børn i nærheden, og jeg synes Sydhavnen er fucking fantastisk på det og tusind andre parametre. Den perfekte mellemvej ville være et hus over i haveforeningen – drømme drømme – men så skulle jeg nok ikke lige have sagt jobbet op sidste måned – vågne vågne. Så Vi blive på adressen lidt endnu.
  XO Underboen

  1. Vi laver en haveforening nede i gården!!!? Ja! Det ville være helt perfekt med er hus i en af hf’erne men her er også dejligt i foreningen her ✌🏿😍 Godt I blir lidt endnu – I må komme op til et glas rosé snart ☀️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Rejser
Sydhavnsmor

Vil du med?

  Om MEGET få dage siger jeg adjø til South Harbour, og daffer til det græske, for at slappe den, på en virkelig blød sandstrand,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top