Dette super hurtige og sunde aftenmåltid ryger ofte på disken – og i skrutten herhjemme, og er samtidig oplagt at dele her i starten af mit lille projekt 🙂 Det tager 20 minutter at bikse retten sammen og både ungerne og vi elsker det. Linsepasta’en med spinat/tomat-ricottacreme smager monster lækkert og kan laves for 60 kroner. Og så er den melfri. Jeg har desværre ikke opstøvet øko-ricotta til nu, så dén er ikke økologisk, hvilket er mega buhhh, men de øvrige ingredienser er.
Det skal du bruge:
1 pakke linsepasta (lavet af 100 % linser). Jeg køber mine i Super Brugsen.
400 g frossen spinat
1 bæger ricotta
1 dåse flåede tomater
1 løg og evt. 1-2 fed hvidløg
Lidt salt + peber og evt. revet parmasanost og frisk basilikum til toppen.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 C.
Vend ricottaen på hovedet, ud af bægeret, og smid i et lille ildfast fad og bag i ca. 20 minutter, til den er brunlig på toppen.
Kog noget vand i din el-kedel, og hæld over den frosne spinat. Kog pastaen som anført på pakken, imens du steger dine finthakkede løg og hvidløg på en pande med lidt olie. Herefter hældes de flåede tomater i panden, og den optøede spinat (det tager som regel ikke mere mere end 5-10 minutter før den er optøet). Til sidst vendes ricottaen i tomat-saucen og der krydres med salt og peber efter smag.
Hæld spinat/tomat/ricottacremen over din linsepasta og KVÆRN 🙂
Læs også
Hvor meget sparer man som vegetar?
10 veje til en billigere og nemmere hverdag med økologi
og
10 sunde og økologiske aftenmåltider til under en 20’er per mand