May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvor meget sparer man som vegetar? – sydhavnsmor.dk

vegetar

I marts måned vil jeg leve vegetarisk – nærmere bestemt som ovo-lakto-vegetar, dvs. at jeg stadig indtager ost, smør, mælk og æg. Jeg håber på at jeg bliver så bidt af det, at kød ikke kommer til at fylde meget i min bevidsthed fremover, når jeg skal smække mad på bordet. Jeg er stor fan af kød. Særligt fisk og lam, men har i flere perioder levet uden særligt meget kød, uden at føle sult eller mangel på kød. Vi bør skære ned i vores kødindtag for vores børns, dyrenes – og miljøets skyld. Det er derfor, jeg trutter broccolien (endnu mere) ind, og lammekøllen ud. Samtidigt synes jeg det er spændende at se hvor meget man kan spare, når kødet boycuttes til fordel for proteinkilder, fra fx bælgfrugter, linser mm.

Jeg kommer til at spamme lidt opskrifter undervejs i min ugentlig update gennem marts (efter ønske fra flere læsere), og samtidigt skal jeg selvfølglig nok afsløre hvor mange gysser jeg i stedet kan bruge på rødvin, teater og shopping 😉 Og på børnene! 😉

Er du med?

Lige nu bruger vi ca. 6000-8000 kroner på mad om måneden til to børn og to voksne. Vi køber alt hvad vi kan få økologisk. Og spiser hvad vi har lyst til. Vi spiser ikke kød dagligt.

Btw. kan du læse om mit tidligere spareksperiment “Hvor billigt kan man brødføde en familie på 4 i en måned?” : uge 1, uge 2, uge 3 og uge 4, hvor jeg også har smidt nogle nemme opskrifter op. HER kan du desuden finde 10 nemme opskrifter på øko-mad du kan lave til under en 20’er per mand – 9 ud af 10 er uden kød, så jeg tror selv jeg napper lidt inspiration derfra den næste måned 🙂

Hvis du tænker – Vegetar? Hvorfor ikke gå all in og blive veganer? Så læs min veninde – og bloggerkollegas tanker om at blive veganer her. Jeg har det nemlig ret meget på samme måde… jeg synes det bliver en anelse besværligt (og trist) at undvære æg, ost, softice osv. Måske er jeg egoistisk, og måske er jeg også helt færdig med animalske produkter en dag. Men lige nu hopper jeg i første omgang ud i, at holde mig fra kød.

Del på Facebook

6 kommentarer til “Hvor meget sparer man som vegetar? – sydhavnsmor.dk”

  1. Spændende! Glæder mig til at følge med. Mit bud er at du ikke sparer noget 🙂 Vi (2 voksne, to børn) er fiskespisende økoelskende vegetarer, og bruger 7000-8000 kr/mdr på mad/husholdning (supermarkedsindkøb) om måneden. Dog bruger det ene barn ble og får mme, men det er måske 500 kr om måneden.

  2. Wow! Godt nok nogle vilde udgifter I har til mad – (også Marie) – vi holdt os på halvdelen til fire (baby fik self ikke meget mad, men mme) inkl. Alle andre basisvarer som bleer/Shampoo/vaskepulver/tandpasta/toiletpapir o.lign. – og altid kun økovarer..
    Glæder mig til at følge din marts, og håber du klarer det uden for meget savn 🙂

    1. Er det galt synes du? Jeg synes det er vanskeligt at holde mig under hvis vi gerne vil spise varieret, bønnepasta Osv i Stedet for alm pasta, og Så bager jeg jo en del (mel – og sukkerfrit) der selvfølgelig trækker nogle udgifter 🙂 Hvad spiser I af mad? Inspirer mig gerne 🙏

  3. Selvom kød er meget billigt i Danmark, end andre lænder – så synes jeg man kan spare pengere på at spise vegetar. Jeg bor selv i Sydhavn og spise vegetar til daglig, så jeg glæder mig til at følge hvordan det går for dig i denne måned. Det er vigtigt at fler og fler mennesker begynder at forsøge være hvad de kalder Flexitarians (hvor de spiser flexiblet.. dvs mindre kød om hverdagen) og det synes jeg blir endnu vigtigere nu når vi har set at 29 mennesker i DK har blevet smittet med bakterien MRSA i år. Det findes MRSA bakterien i cirka 30-50% af vores kylling og kød fordi de pumpes med så meget antibiotika, og man vide ikke endnu hvordan det kan påvirke mennesker at spise det. Heldigtvis, findes det god variation på grønsager i DK og det er billigt, men jeg synes det er svært at spise vegetar når man skal hjem til andre mennesker i DK fordi de tror tit at man spiser fisk (da er man pescatarian og ikke vegetarian) og også når man skal spise ude, så mange alternativ som i til eksempel, Sverige. Jeg har mange ganger oplevet at man bare får en grillet gulerød serveret, når ens partners får en bøf. Sidst så vil jeg bare gerne sige at hvis, du kan lige tofu så kan jeg godt anbefale øko tofuen på Aldi. De har også en røget øko tofu der smager helt fantastisk og er god i både karry og asiastisk retter!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top