May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvor dumme bliver børn af at glo ind i en skærm? – sydhavnsmor.dk

Sponsoreret

2017-02-19-16-51-01

Hvis nogen spørger mig, er jeg da enig i, at der er andet i livet end tv og Ipad. Selvom jeg er totalt vild med selv at stirre ind i en kasse, og plante egne unger foran én. Muligvis for ofte.

Men ved I hvad? Jeg aner ikke hvad for ofte er! Og er IPad meget værre end tv, er dagligt tv for børn fordummende, og er jeg en dårlig mor, fordi jeg ikke er god til at holde mine unger væk fra skærmen i flere timer i streg?

Alle har meninger om lige netop dét, og jeg ved ikke hvad der er usundt og for meget. Jeg ved bare at der er lavet nye undersøgelser, som viser at det ikke er så skadeligt, som medierne har blæst op. Selv børneeksperten Lola Jensen har udtalt det. Så må det vær rigtigt 😉 Tidligere har jeg også berørt emnet her. Jeg ved bare hvad der virker hjemme hos mig. Hvor nogle dage er tv-dage, nogle dage er tur-dage. Alt med måde – og gode valg af hvad ungerne ser, så tror jeg på, som også flere forskere – og Lola siger, at det kan være et (lærerigt) afslapsningsapperat, som det også kan for os voksne.

Da jeg var lille så jeg en halv times tv om dagen. Det var “fjernsyn for dig”, eller “børnetime”. Der var ikke meget andet at byde på, og jeg husker også at min forældre ikke ville have jeg skulle se mere, for så fik jeg ‘firkantede øjne’ – husker I det?

Jeg synes, at Uma og Sofus’ øjne stadig er ret runde, selvom de ofte er røget over den halve time 😉

Uanset, så er mine børn helt rundt på gulvet over at glo ind i en skærm, og har længe været særligt opslugt af Min Bio appen, som har mere end 800 gode, klassike film – og serieafsnit kun for børn. Begge kødklumper har for nyligt fået øjnene op for Barbapapa, som er helt ny på streamingtjenesten – Min Bio er de eneste der har serien! Den blev jo produceret 11 år før mine forældre havde en sjov aften – som resulterede i mig! TAK for det, mor og far! 😉 Og børnebøgerne – og tegnefilmene er stadig mega populære blandt ungerne! Det dér 70- og 80’er shit holder altså! Der ligger allerede en del afsnit og lumrer på Min Bio, og der kommer hele 150 i alt, så jeg håber sørme ikke at børn bliver dumme af at se tv 😉 I kan jo fx selv læse her, at man ikke nødvendigvis bliver klogere af at se mindre tv 😉

Hvor meget tv/Ipad ser jeres børn, og har I regler for den slags hjemme hos jer – ligesom jeg havde, da jeg var barn? 🙂

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top