May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Torsdagstip: Gratis teaterfestival for børn, unge og deres voksne – sydhavnsmor.dk

vesterbro-teaterfestival

Her er altså et tip der vil noget! Gratis teaterfestival – er det ikke luksus? Tænkt at vi (Københavnere – du er også meget velkommen hvis du er på visit) får serveret teater kvit og frit – for vores børn og os selv 🙂 Som I måske har læst her, har jeg selv arbejdet på teater. Tre styks faktisk. Først Dr. Dante/Aveny-T, senere Det Kongelige Teater og senest på familieteatret, Teatret Zeppelin, som tyvstjal mit hjerte. Derfor har jeg også ekstra høj puls over at Zeppelinerne er på programmet, over gratis forestillinger. De kører netop nu 1001 nat, som jeg for nylig hev hende her med ind og se. Lige efter at have spist her. Og selvom det nu ikke overrasker mig, at forestillingen hev alle mine stjerner hjem (igen), må jeg alligevel tilstå at jeg røg på røven over, at alle i salen var tryllebundet af de fem kvarters eventyrlige rejse. Du og dine unger kan selv se forestillinge – uden at løfte så meget som pungen op af din lomme – under Vesterbro Teaterfestival i marts.

1001-nat

Pressefoto fra 1001 nat på Teatret Zeppelin 

Jeg kan ikke skrive følgende bedre selv, så her kommer en ret informativ pressemeddelse jeres vej, hvis I gerne vil sprøjte lidt Vesterbro-kulturliv ind i jeres årer:

Vesterbro Teaterfestival løber af stablen den 8.-12. marts og skydes i gang af en 40 meter lang tiger. Det er 4. år i træk, at byens borgere kan nyde fem dage med gratis teater rundt omkring på Vesterbro.

Vesterbro Teaterfestival er en teaterfestival for Vesterbro af Vesterbro på Vesterbro, forstået på den måde, at kunstnerne, som deltager i festivalen, alle har en tilknytning til Vesterbro, og alle forestillingerne foregår et sted på Vesterbro. Det er fem dage med gratis teater for børn, unge og deres voksne. 

Et bredt program indvies af en 40 meter lang tiger
Festivalens program spænder bredt og indeholder både klassisk børneteater, storytelling, dramaworkshops og i år søreme også en festlig 40 meter lang tiger, som i et paradeoptog kickstarter festivalen i Enghaveparken onsdag den 8. marts kl. 10:00. Der er noget for enhver smag. Det er for daginstitutioner, skoler, de unge og familier. Programmet bliver til i et samarbejde mellem løse teatergrupper, teatre med fast scene og kulturinstitutioner med scener eller kulturtilbud. Idéen i programmet er at vise mange facetter af scenekunsten – alt fra åbne prøver og dramaworkshops til forsøg og færdige forestillinger.

Vesterbro har stort udbud af teater
Her på Vesterbro er vi ret forkælede, når det kommer til teater i særdeleshed, fortæller festivalens to bagmænd Lasse Frank og René Toft: ”På Vesterbro er der masser af dygtige, professionelle scenekunstnere. Det vil vi gerne være med til at gøre mere synligt for alle. Teater danner os som mennesker, og i Danmark har vi en rig og berømmet børneteaterscene. Vi mener, at alle skal kunne have adgang til den gode scenekunst. Også borgerne på Vesterbro, uanset deres kulturelle baggrund og pengepungens størrelse. Derfor er det en præmis, at alle arrangementer på Vesterbro Teaterfestival er gratis. Chancen for alletiders teateroplevelser i lokalmiljøet er der nu. Så kom ud, og oplev!”.

Fakta om Vesterbro Teaterfestival:
Vesterbro Teaterfestival koordineres i et samarbejde mellem Lasse Frank på Teatret Zeppelin og René Toft på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, med økonomisk støtte fra Vesterbro Lokaludvalg.
Periode: 8.-12. marts
Hvem er med: Teatret Zeppelin, Vesterbro Bibliotek & Kulturhus, Teaterbutikken, Tigertræning, Det Fortællende Teater, BestTellers, Teater AstaBasta, Teater Patrasket, Forsøgsstationen, uKirke og Absalon.
Program og mere info findes HER 🙂

Ses vi d’damer og herrer, børn og unge? Jeg glæder mig!

skygge

En virkelig informativ PS’er til de teaterglade: I marts er der også premiere på “SKYGGE (Eurydike siger)” på Sydhavn Teater. En moderne fortolkning af myten om Eurydike, der bliver bidt af en slange. Hendes mand bruger alle sine evner til at overbevise dødsguden om at få hende tilbage. Det lykkes. Men vil Eurydike egentlig tilbage til sit jordiske liv, hvor hun lever lidt glemt i skyggen af sin rockstjerne-kæreste, der ikke kan være i fred for hvinende piger og deres flyvende trusser?

Danmarks unge instruktør Anja Behrens (senest SORT VAND på Betty Nansen – som også i marts har premiere på Vredens Duer, som jeg skal se i næste uge) iscenesætter dramaet som en vandring rundt i to fabriksbygninger i Sydhavnen. Premiere den 18. marts 2017. Det blir’ så vildt! Jeg har set en masse forestillinger af Sydhavn Teater, og det er uden bullshit, noget af det bedste og mest tankevækkende, underholdende og særlige teater jeg i mit liv har set (og jeg har sgu set en del efterhånden). Se mere HER. Priserne er i den grad til at betale. Selv her sidst på måneden 😉

Del gerne tippet med jeres venner – og deres børn, da kultur er vigtig for vores avl – mine egne børn eeelsker at se teater. Og deres mor elsker at de får lov (og selv kigge med) – endda helt gratis her til marts 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Vand i nakken

Jeg har været til mange navngivninger og dåbs fester. Mine egne børn er hverken blevet fejret ved det ene eller andet. Vi fejrer dem hver

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top