May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

5 bøger jeg inspireres af, når jeg bager (mel – og sukkerfrit) – sydhavnsmor.dk

Et af de spørgsmål jeg får oftest i forbindelse med bloggen er ud over, hvordan jeg kan tjene penge på den (som du kan læse mere om her), er hvor fra jeg bliver inspireret, når det gælder al min mel -og sukkerfrie bagning. Svaret er, at det oftest sker når jeg læser en ‘almindelig’ opskrift på fx citronkage, brownie, proteinboller eller lignende, så prøver jeg mig frem indtil jeg har fundet den bedste mel – og sukkerfrie udgave. Det er ikke fordi jeg ikke selv indtager mel og sukker. Det gør jeg! Men jeg prøver at minimere indtaget, og ved at der er enormt mange andre der gør det samme, og ligeledes mange der er allergikere overfor enten gluten – eller sukker.

img_1041

Men disse fem bøger er heller ingen undtagelse. Blandt flere. Ikke at jeg har nappet nogle af mine opskrifter herfra, men jeg bliver nysgerrig, og så synes jeg at disse bøger er labre, når det gælder inspiration. Jeg bager jo også andet end egne opskrifter til undertegnede og dens familie. Der ryger rimelig tit ting fra Sydhavnsbageren (mig!) ned i skrutten herhjemme. Lidt for tit måske 😉 Fik du egentlig prøvet mine mel – og sukkerfrie fastelavnsboller? Fååårg de er bedre end de originale – og bagerens! 😉

KAGER UDEN MEL af Lise Lotz

kagerudenmel

*Bagning uden hvedemel er langt fra en ny opfindelse. Kager uden mel giver en perlerække af eksempler på både historiske og religiøse kager bagt uden mel. Kager, der er blevet bagt i mange, mange hundrede år. Bogens mantra er, at fordi du undgår hvedemel bliver resultatet ikke et fattigt fravalg, men et tilvalg af en masse skønne og lækre ingredienser. Kager er det ekstra, som markerer forskellen på hverdag og fest; det, der markerer, at der er noget særligt på færde. Derfor skal kager være af en god kvalitet, smage godt og give en oplevelse. Og det gør alle kagerne fra Kager uden mel. Bogens miks af historiske detaljer, råvarefacts og næsten sandfærdige fortællinger gør din kagebagning både underholdende og oplysende. Kager uden mel er selvfølgelig også inspiration til dig der ikke kan tåle hvedemel.

Kan købes HER (130 kroner).

SUNDERE KAGER UDEN SUKKER, MÆLK OG GLUTEN af Tanja Thara Aakerlund

sunderekager

*Du behøver ikke være sundhedsfanatiker for at nyde godt af Tanja Thara Aakerlunds lækre kager, desserter og boller uden sukker, mælk og gluten. Ideen bag Sundere Kager er derimod, at kager baseret på nødder og frugt skal blive lige så almindelige på kagebordet som de mere traditionelle kager med hvedemel. Ikke kun fordi, de er sundere ernæringsmæssigt, men ganske enkelt fordi de smager godt.

Udgangspunktet for kagerne i Sundere Kager er, at de skal være billige, simple og lette at lave. Stort set alle ingredienser kan købes i det lokale supermarked, og opskrifterne er lavet sådan, at der er mulighed for at skifte ingredienserne med tilsvarende ingredienser, du allerede har derhjemme. På den måde undgås madspild og de der halvfyldte poser med ting, du købte, fordi du skulle bruge en teskefuld i en opskrift, og så brugte du det ellers aldrig igen.

Ud over 61 opskrifter på kager, desserter og boller får du fire nyttige oversigter: en over de næringsstoffer, der er flest af i opskrifterne, en med de alternative melsorter, som findes uden gluten, en om sukker og sødestoffer samt en oversigt over de mest almindelige mineraler og vitaminers virkning i kroppen.

Kan købes HER (250 kr).

LCHF BRØD OG KAGER af Jane Faeber 

lchf

*Brød og kager er lig med hygge! Men for mange er det en form for hygge, der efterfølges af mavepine, fordøjelsesbesvær og stor oppustet ballonmave. Men sådan behøver det ikke være! Med LCHF bager vi både brød og kager helt uden mel og sukker. Derved får vi bagværk, som sagtens kan være en del af en sund livsstil. I bogen her har vi samlet de bedste brød- og kageopskrifter fra Jane Faerbers to populære LCHF-bøger og krydret den med 18 helt nye opskrifter. Du finder opskrifter på lækre madbrød, brød til morgenbordet, madpakken og mellemmåltidet samt kiks, knækbrød og kager til enhver lejlighed. Alle helt uden gluten, mel, gær og sukker. BOGEN HER ER TIL DIG, DER: Gerne vil spise færre kulhydrater, men ikke vil undvære brød og kager helt. Ikke tåler gluten, eller har fundet ud af, at maven er både fladere og gladere uden kornprodukter.Er træt af, at bukseknappen er ved at sprænge, hver gang du har spist en bolle! Gerne vil kunne forkæle familien med bagværk og lækkerier uden sukker og hurtige kulhydrater. Alle opskrifter er: uden mel uden gluten uden sukker uden gær.

Kan købes HER som E-bog (83 kr).

VEGANSK BAGEBOG af Mekto Ganic´

vagansk-bagebog

*Bag uden æg, smør og mælk. Det lyder svært,men det går fint med denne bagebog ved hånden. Det er den første bagebog pådansk om, hvordan man bager veganske kager.

Det er blevet meget populært at spise vegansk. For de kunder, der er på jagt efter vegansk inspiration, er denne bog god at have på hylderne.

Forfatteren Mekto Ganic deler med rund hånd ud af sine opskrifter i seks kapitaler:

Cremer, chokolade og marmelade.

Frokost & brunch.

Appetitvækkere og småbrød.

Brød & større bagværk.

Småt og godt til kagedåsen.

Skærekager og tærter.

Bogen indeholder afsnit om de råvarer, der bliver brugt. Der er ernæringsråd og tips til bageredskaber. Alle opskrifter er glutenfri.

Kan købes HER (250 kr).

SØDT SUNDERE SYNDIGT – DESSERTER, KAGER OG ANDRE SØDE SAGER UDEN MEL OG SUKKER af Xenia Østerby Jensen

soedtsunderesyndigt

*Sødt, sundere, syndigt er sprængfyldt med opskrifter på kager, desserter og andre søde sager, alle helt uden sukker og korn.

Xenia er hverken uddannet kok, diætist, bager eller konditor, men hun brænder for mad og bagning, hvilket også er grunden til, at hun nu udkommer med denne bog for at dele ud af sin store passion for gode, lækre og lødige desserter og kager – og andre søde sager. Xenias opskrifter tager udgangspunkt i, at man godt kan holde af søde sager og stimulere sin søde tand samtidig med, at man tænker på sin krops velbefindende. Det er netop derfor, at alle opskrifter i denne bog har det til fælles, at de ikke er tilsat sukker og kornprodukter. Bogen giver dig opskrifter på alt fra morgenmadsdesserter og små, lækre godbidder til de større og mere imponerende måltidspunktummer.

Kan købes HER (300 kr).

*Beskrivelse fra forlaget.

Indeholder affiliatelinks. 

Del på Facebook

4 kommentarer til “5 bøger jeg inspireres af, når jeg bager (mel – og sukkerfrit) – sydhavnsmor.dk”

  1. Dejligt med lidt sundere kageinspiration, er dog rimelig sikker på du ikke kan være allergisk over for sukker, som du skriver 😉

      1. ”Men jeg prøver at minimere indtaget, og ved at der er enormt mange andre der gør det samme, og ligeledes mange der er allergikere overfor enten gluten – eller sukker.”

        Ikke at jeg påstår du er, forstår godt hvis det læses sådan. Men man kan altså ikke være allergisk overfor sukker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top