Jeg troede sgu at det var løwn, da jeg hørte at man kunne lave karamel SÅ nemt. Men det er det ikke! Èn dåse kondenseret mælk frembringer den vildeste og mest cremede karamel(sauce), som du kan bruge som topping på isen, kagen, mellem et par kiks (yes, den er god!), pandekager, vafler, på morgengrøden – eller ovenpå denne lækre (veganske) og melfrie æbletærte ! Tror jeg blir’ kvalt af savl… 😉
SÅDAN gør du:
Smid hele dåsen (pil mærket af) med kondenseret mælk i en gryde fyldt med vand. Dåsen SKAL dækkes – konstant – af vandet. Så hvis vandet afdamper undervejs, er det vigtigt, at du fylder nyt på, ellers kan den sprænge i luften, og dét er ikke så sjovt… Det skal koge på mellemvarme (min stod konstant på 4 ud af 9) i to stive timer. Jo længere du lader den koge, jo tykkere bliver din Dulce de Leche (karamel). Tag dåsen op og lad den køle (den er brandvarm!) af i en time, før du åbner dåsen og smager på den. Put den på… anything you’ll like. Jeg kunne spisen hele dåsen rå, men det har jeg endnu ikke prøvet, fordi min pisse irriterende fornuft siger mig det er lidt farligt. Så jeg har splittet den i to og spist den over to omgange. På nogle timer 😉
Du kan købe kondenseret mælk i de fleste supermarkeder – og HER.
Og kondenseret mælk indeholder sukker – så denne opskrift er ganske sweet 😉 Bryder du dig ikke om tanken om at koge den i selve dåsen, kan du også putte indholdet over i et glas, som er helt tilsluttet, og koge det heri – resultatet skulle efter sigende blive en smule mere grynet, men stadig have den fantastiske smag.
Tip: Drys lidt salt i – og lav den til saltkaramel!
Indeholder 315 kcal pr 100 gram.