May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Pimpet glutenfri pizza på ingen tid – sydhavnsmor.dk

Sponsoreret

c4aa8fee-8dd4-4a2f-879c-369f9813176c

Både min søster og far undgår gluten, da de ikke tåler det. Derfor har jeg i flere år også været ekstra obs i forhold til hvad det egentlig er at gluten gør ved kroppen. Gluten er et proteinstof, der findes i alle danske kornsorter som hvede, rug, byg og havre. Gluten har den egenskab, at det får brødet til at hæve. Har du glutenallergi, som også kaldes cøliaki, har du en sygdom i tyndtarmen, der betyder, at hvis du ikke skærer gluten ud af din kost, så vil tarmens evne til at optage næringsstoffer blive mindsket. Min søster lå fx hele barndommen igennem på maven efter hver måltid og ømmede sig, fordi hun først som voksen, fandt ud af at det var gluten der var en mother f*****. Efter hendes besøg ved lægen, har hun holdt sig fra gluten (alm. brød, pasta mm.) og hun er gudskelov igen begyndt at kunne leve et normalt liv.

Mange andre – som ikke har cøliaki, synes at det er en rar fornemmelse at undgå gluten, fordi maven ikke puster sig op, ligesom den nemt gør, når vi spiser (for) meget brød. Selv undgår jeg det ikke 100 %, men hjemme forsøger jeg også at undgå det, da jeg simpelthen føler mig bedre tilpas, når jeg holder mig fra det.

Da vi i mandags skulle have nem og hurtig, men lækker aftensmad, handlede jeg på vejen hjem – efter at have hentet barylerne i institutionen på Vesterbro – ind i SuperBrugsen på Mattæusgade. Med to trætte unger i hånden, skulle det gå hurtigt. Hele dagen havde jeg rendt rundt og savlet efter pizza, da jeg tilfældigt startede dagen med at få smasket en hamrende lækker én af slagsen i fjæset, på de sociale medier. Derfor røg jeg med røven i klaskehøjde, og issen dybt stukket ned i fryseboksen, for at støve nogle pizzaer fra Dr. Oetker er op. Jeg endte med at købe tre styks – to Ristorante Salame Glutenfri og en enkelt Ristorante Mozzarella Glutenfri. Så der var nok til den sultne Sydhavnsbande. Og et par slizes til en “dirty frokost” på jobbet dagen efter 😉

img_0571

9d3a581a-481b-43c8-8686-e14c98e59dbd

2cb1094b-2c4b-4c11-b4a5-ba57d0b188ad

eef42b9a-a211-4006-9ea9-52a6ac763f0d

Jeg kan godt lide at lave mad, men jeg eeeeelsker også de dage, hvor jeg enten finder på noget genialt – som i mandags (hvor det tog no-time, at lave aftensmad), eller når vi har rester. Dog synes jeg også det er sjovt at eksperimentere lidt, og pimpede derfor to af pizzaerne op med ekstra ingredienser som jeg vidste ville gå rent hjem hos ungerne. Sofus er sucker for cherrytomater og Umas livret tror jeg nærmest er krydderurter. Og det er pesto jo sådan set lavet af… Så på den kød-frie pizza, røg der lidt ekstra topping, i form af de to nævnte ‘livretter’. Plus lidt ekstra mozzarella for at få en ekstra cheesy-smag 🙂

Når jeg engang i mellem bestiller en færdiglavet pizza fra den glutenfrie Sydhavns-italiener, går jeg som regel i flæsket på vegetarudgaven, eller den hotte Salami-dreng. Min mands tuneser-gener har gjort at mine unger ikke er skræmt af at få ild i røven. I ved – følelsen efter man har spist store mængder, eller bare en smule meget stærk chili. Så den ene Oetker-pølle-pizza blev pimpet med ekstra mozzarella (til moren), artiskokker, chiliflager, en smule hjemmelavet hvidløgsdressing (olie + presset hvidløg). Den sidste pølle-pizza kørte vi rent ned – og sådan var den også knivskarp!

I kender følelsen af en tung, oppustet krop efter at have indtaget den lækre italienske spise? Den havde hverken min mand eller jeg (ungerne er ligeglade, de elsker bare pizza no matter what!) efter at have flækket mere end to pizzaer (samlet set, vel at mærke). Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg drøner forbi SuperMusen på Vesterbro, for at købe glutenfrie pizzaer. For jeg var både vild med smagen, at det kun tog knap 20 minutter fra vi kom ind af lågen til der stod pimpet (og natural) pizza på bordet.

Og der er sgu da ingen grund til at snyde hverken sig selv, eller andre, ved at tage den nemme løsning engang i mellem 😉

Del på Facebook

1 kommentar til “Pimpet glutenfri pizza på ingen tid – sydhavnsmor.dk”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bolig
Sydhavnsmor

Hjemme hos Shane Brox

Shane er født i Canada, men er halvt norsk og halvt dansk. Like me. Måske derfor jeg følte mig så fandens godt tilpas, da jeg

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top