Jeg har tidligere delt min opskrift på nogle vildt gode – og grønne proteinboller med broccoli, der kun indeholder 60 kcal stykket og i særdeleshed er low carb. Opskriften har været den mest populære i blandt alle mine opskrifter på sydhavnsmor.dk. Og derfor tænkte jeg, at jeg måske skulle afprøve en ny form for grønne boller – denne gang med spinat (som man jo bliver bom-stærk af 😉 ), og har derfor fundet frem til en viiildt god – og melfri spinatbolle! Bollerne er virkelig nemme at lave, og indeholder KUN 40 (!!!) kcal stykket! Tænk man kan kværne boller med SÅ god samvittighed og samtidigt køre gode grøntsager ind. Og jeg sir’ lige: de bliver altså ikke dårligere af en skive ost ovenpå! 🙂
(Bollerne før de er kommet i ovnen)
Det skal du bruge til 8-9 boller:
400 g. frossen spinat
1 æg
2 æggehvider (60 gram)
1 tsk bagepulver
2 spsk Fiber HUSK – den gule (loppefrøskaller)
1 spsk chiafrø
1 1/2 salt
1 mellemstor gulerod (revet) – eller/og 2 spsk kokosmel (med kokosmel forhøjes kalorieindholdet en smule)
Topping: evt. lidt sesam – eller chiafrø
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 C (almindelig ovn).
Hæld noget kogt vand over din frosne spinat. Når det ca. 10-15 minutter efter er optøet, knuger du vandet ud af spinaten med hænderne. Smid spinaten i en skål og bland med alle øvrige ingredienser. Sørg for at fordele spinaten ud i dejen med hænderne. Lad dejen hvile i 10 minutter så HUSK’en får massen til at trække sig sammen til en fast bolledej. Form 8-9 boller og sæt på en bradepande med bagepapir på.
Sæt bollerne i ovnen i 30-35 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend bollerne på hovedet. Når de har stået nogle minutter sætter de sig, og er klar til at køres ind.
Tip: Lav bollerne i dobbeltstørelse og brug dem som burgerboller (bag lidt længere tid i ovnen i så fald), eller form dem som flutes, som tilbehør til din aftensmad. Du kan også smide en tsk kanel/kardemomme-blanding i, så får bollerne en sødere smag.
Indeholder affiliatelinks
Find alle mine mel – og sukkerfrie opskrifter HER
41 kommentarer til “Proteinrige spinatboller uden mel – (kun 40 kcal pr bolle) – sydhavnsmor.dk”
Løkker opskrift som jeg nu vil prøve. Pisker du æggehviderne inden du blander dem i?
Nej pisker ikke 🙂
Har du prøvet at lave dem uden bagepulver? Der er nemlig også gluten i det, så gad vide om de hæver fint uden og at ægget så er hævefunktionen
Du kan da få glutenfri bagepulver:) Men du kan måske også lave det uden tænker jeg men måske de falder mere sammen? har ikke prøvet 🙂
Den tror jeg da jeg skal prøve til madpakken denne uge på arbejdet uden gulerod og så med kokosmel eller sesammel. Tænkte om man kunne lave dem til fladbrød i stedet for at dele bollen ?
Det tror jeg bestemt at du kan – lave dem til fladbrød 🙂
Kan chia frø udelades?
Ja det kan de 🙂
Det er godt nok nogle kalorielette nogen. Tak for opskriften.
Gustavo Woltmann
Selv tak 😉
Hvor ser de lækre ud, de skal hel klart prøves. Tror du man kan smide 2 æg i i stedetfor 1 æg og to hvider? Ved godt at kacl indholdet så nok stiger lidt, men gør det noget ved selve konsistensen på bollen tror du?
Det tror jeg ja 🙂
Og kan man bruge helbladet spinat?
Frisk? Jeg har ikke prøvet, men forestiller mig at man kan bruge frisk spinat – men så nok lidt mindre end 400 g, da det jo er i frossen form 🙂 Måske 250 g?
Får du dem sprøde når du laver dem? syntes ikke helt at jeg kan få dem sprøde. Pft 🙂 Mvh Carina
Øverste del af skorpen er sprød til at starte med, men det er ikke som mel-boller 🙂
Kan æg udelades? 😀
Hmm er usikker 🙂
Kan man bruge husk (den grønne pakke) istedet for fiber husk? 🙂
Har netop hørt at hvis du blender den grønne bliver den som den gule 🙂
Hej lavede de her boller i dag og tror måske jeg har misforstået opskriften 😬Jeg købte frossen spinat kugler bruger du anden ?
Den er god nok – blev de ikke gode?
Hejsa
Skal lige høre om jeg kan bruge frisk spinat jeg lige balancerer ?? I givet fald hvor mange gr ??
Og tak for MEGA gode opskrifter. Bruger dem ofte 🙏🙏🙏 DBH Dorthe
Uh, jeg ved ikke mængden da men jeg tænker frisk spinat er endnu bedre 🙂
Hejsa!
Kan jeg bruge mandelmel istedet for kokosmel? 🙂
Umiddelbart jo – har ikke prøvet men lyder lækkert 🙂
Hvordan skal de opbevares, og hvor lang tid kan de holde sig?
I køleskab ca 3 dage vil jeg mene 🙂
Hvordan er de ift en sense spisekasse?
Er de grønne proteinboller egnede til frysning?
det kan de godt 🙂 men bedst friske <3
Jeg er ved at bage dem har tilladt mig at komme hørfrø i også ?. Har skrevet opskriften ind i myfitnesspal. Men den vil mene der er mange kcal i. Hvordan omregner man opskrifter ? Altså hvordan kommer du frem til de kun 40 kcal?
400 g frossen spinat 80 kalorier
Et æg 71 kalorier
2 hvider 30 kalorier
Bagepulver 9 kalorier
Fiber husk omkring 4 kalorier
Chia frø 54 kalorier
Gulerod 23 kalorier
271 kcal /8 = 33
Hej. Kan man bruge frisk spinat? I så fald hvordan?
Mvh Walaa
Kan man fryse bollerne?
ja, men de bliver lidt våde 🙂
Hej
De ser lækker ud ? hvorfor står der 40 cal i overskriften og 60 cal i din tekst lige nedenunder ?
Hej
Jeg vil til at prøve bage disse lækre grønne boller, men inden da. Jeg lægger kun inde med den grønne husk. Kan jeg bruge den og i så fald hvor meget skal der så til.
Glæder mig til at smage dem. (:
Jeg har optøet spinaten i mikroovnen, i stedet for og hælde kogene vand over, kan man godt gøre det?
De er inde i ovnen nu 😊
Men jeg kunne kun lave 6 boller ud af dejen? og de er ikke store, er gået 100 % efter din opskrift, spinaten svinder jo meget ind når den er optøet. Tusind tak for dejlige opskrifter – jeg har rigtig meget glæde af broccoli bollerne.
hvad kunne bruges som erstatning for husk? vil gerne prøve bollerne men kan ikke finde husk.
loppefrøskaller der er knust 🙂 det er det samme.