Proteinrige spinatboller uden mel – (kun 40 kcal pr bolle) – Sydhavnsmor.dk

img_0492

Jeg har tidligere delt min opskrift på nogle vildt gode – og grønne proteinboller med broccoli, der kun indeholder 60 kcal stykket og i særdeleshed er low carb. Opskriften har været den mest populære i blandt alle mine opskrifter på Sydhavnsmor.dk. Og derfor tænkte jeg, at jeg måske skulle afprøve en ny form for grønne boller – denne gang med spinat (som man jo bliver bom-stærk af 😉 ), og har derfor fundet frem til en viiildt god – og melfri spinatbolle! Bollerne er virkelig nemme at lave, og indeholder KUN 40 (!!!) kcal stykket! Tænk man kan kværne boller med SÅ god samvittighed og samtidigt køre gode grøntsager ind. Og jeg sir’ lige: de bliver altså ikke dårligere af en skive ost ovenpå! 🙂

img_0483

(Bollerne før de er kommet i ovnen)

Det skal du bruge til 8-9 boller:

400 g. frossen spinat

1 æg

2 æggehvider (60 gram)

1 tsk bagepulver

2 spsk Fiber HUSK – den gule (loppefrøskaller)

1 spsk chiafrø

1 1/2 salt

1 mellemstor gulerod (revet) – eller/og 2 spsk kokosmel (med kokosmel forhøjes kalorieindholdet en smule)

Topping: evt. lidt sesam – eller chiafrø

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C (almindelig ovn).

Hæld noget kogt vand over din frosne spinat. Når det ca. 10-15 minutter efter er optøet, knuger du vandet ud af spinaten med hænderne. Smid spinaten i en skål og bland med alle øvrige ingredienser. Sørg for at fordele spinaten ud i dejen med hænderne. Lad dejen hvile i 10 minutter så HUSK’en får massen til at trække sig sammen til en fast bolledej. Form 8-9 boller og sæt på en bradepande med bagepapir på.

Sæt bollerne i ovnen i 30-35 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend bollerne på hovedet. Når de har stået nogle minutter sætter de sig, og er klar til at køres ind.

Tip: Lav bollerne i dobbeltstørelse og brug dem som burgerboller (bag lidt længere tid i ovnen i så fald), eller form dem som flutes, som tilbehør til din aftensmad. Du kan også smide en tsk kanel/kardemomme-blanding i, så får bollerne en sødere smag.

img_0489

img_0494

Indeholder affiliatelinks 

Find alle mine mel – og sukkerfrie opskrifter HER 

 

 

Kommentarer (31)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *