May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Proteinrige spinatboller uden mel – (kun 40 kcal pr bolle) – Sydhavnsmor.dk

img_0492

Jeg har tidligere delt min opskrift på nogle vildt gode – og grønne proteinboller med broccoli, der kun indeholder 60 kcal stykket og i særdeleshed er low carb. Opskriften har været den mest populære i blandt alle mine opskrifter på Sydhavnsmor.dk. Og derfor tænkte jeg, at jeg måske skulle afprøve en ny form for grønne boller – denne gang med spinat (som man jo bliver bom-stærk af 😉 ), og har derfor fundet frem til en viiildt god – og melfri spinatbolle! Bollerne er virkelig nemme at lave, og indeholder KUN 40 (!!!) kcal stykket! Tænk man kan kværne boller med SÅ god samvittighed og samtidigt køre gode grøntsager ind. Og jeg sir’ lige: de bliver altså ikke dårligere af en skive ost ovenpå! 🙂

img_0483

(Bollerne før de er kommet i ovnen)

Det skal du bruge til 8-9 boller:

400 g. frossen spinat

1 æg

2 æggehvider (60 gram)

1 tsk bagepulver

2 spsk Fiber HUSK – den gule (loppefrøskaller)

1 spsk chiafrø

1 1/2 salt

1 mellemstor gulerod (revet) – eller/og 2 spsk kokosmel (med kokosmel forhøjes kalorieindholdet en smule)

Topping: evt. lidt sesam – eller chiafrø

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C (almindelig ovn).

Hæld noget kogt vand over din frosne spinat. Når det ca. 10-15 minutter efter er optøet, knuger du vandet ud af spinaten med hænderne. Smid spinaten i en skål og bland med alle øvrige ingredienser. Sørg for at fordele spinaten ud i dejen med hænderne. Lad dejen hvile i 10 minutter så HUSK’en får massen til at trække sig sammen til en fast bolledej. Form 8-9 boller og sæt på en bradepande med bagepapir på.

Sæt bollerne i ovnen i 30-35 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend bollerne på hovedet. Når de har stået nogle minutter sætter de sig, og er klar til at køres ind.

Tip: Lav bollerne i dobbeltstørelse og brug dem som burgerboller (bag lidt længere tid i ovnen i så fald), eller form dem som flutes, som tilbehør til din aftensmad. Du kan også smide en tsk kanel/kardemomme-blanding i, så får bollerne en sødere smag.

img_0489

img_0494

Indeholder affiliatelinks 

Find alle mine mel – og sukkerfrie opskrifter HER 

 

 

Del på facebook
Del på Facebook

32 kommentarer til “Proteinrige spinatboller uden mel – (kun 40 kcal pr bolle) – Sydhavnsmor.dk”

 1. Løkker opskrift som jeg nu vil prøve. Pisker du æggehviderne inden du blander dem i?

 2. Har du prøvet at lave dem uden bagepulver? Der er nemlig også gluten i det, så gad vide om de hæver fint uden og at ægget så er hævefunktionen

  1. Du kan da få glutenfri bagepulver:) Men du kan måske også lave det uden tænker jeg men måske de falder mere sammen? har ikke prøvet 🙂

 3. Louise Petersen

  Den tror jeg da jeg skal prøve til madpakken denne uge på arbejdet uden gulerod og så med kokosmel eller sesammel. Tænkte om man kunne lave dem til fladbrød i stedet for at dele bollen ?

 4. Gustavo Woltmann

  Det er godt nok nogle kalorielette nogen. Tak for opskriften.

  Gustavo Woltmann

 5. Hvor ser de lækre ud, de skal hel klart prøves. Tror du man kan smide 2 æg i i stedetfor 1 æg og to hvider? Ved godt at kacl indholdet så nok stiger lidt, men gør det noget ved selve konsistensen på bollen tror du?

  1. Frisk? Jeg har ikke prøvet, men forestiller mig at man kan bruge frisk spinat – men så nok lidt mindre end 400 g, da det jo er i frossen form 🙂 Måske 250 g?

 6. Får du dem sprøde når du laver dem? syntes ikke helt at jeg kan få dem sprøde. Pft 🙂 Mvh Carina

 7. Hej lavede de her boller i dag og tror måske jeg har misforstået opskriften 😬Jeg købte frossen spinat kugler bruger du anden ?

 8. Dorthe beck Landvad

  Hejsa
  Skal lige høre om jeg kan bruge frisk spinat jeg lige balancerer ?? I givet fald hvor mange gr ??
  Og tak for MEGA gode opskrifter. Bruger dem ofte 🙏🙏🙏 DBH Dorthe

 9. Jeg er ved at bage dem har tilladt mig at komme hørfrø i også 🤩. Har skrevet opskriften ind i myfitnesspal. Men den vil mene der er mange kcal i. Hvordan omregner man opskrifter ? Altså hvordan kommer du frem til de kun 40 kcal?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 36 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

May

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen