May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

NEM, MEL – OG SUKKERFRI KRANSEKAGE

kransekage

Det er ret nyt for mig, at inddrage Yaconsirup (det eneste naturlige lowcarb sødestof, jeg kender til) i mit bagværk. Ikke desto mindre, er jeg på kort tid blevet hamrende tosset med produktet, der indeholder en speciel sukkerart (FOS), der er en af de eneste kulhydrater, som ikke tilfører kalorier til kroppen.
Og bager du med det, fejler smagen absolut heller ingenting. Disse mel – og sukkerfrie kransekager, der tog mig sådan cirka en power-naps tid at lave, indeholder Yaconsirup, og derfor har de også taget lidt farve af den mørke sirup. Sødningsgraden er på 60 %.

Jeg synes disse kransekager smager ret identisk med de sukkerfyldte kransekager, og lur mig om du ikke også vil elske at køre dem ned i mavsen til nytår, hverdag og andre festdage 🙂

Det skal du bruge til 20 stks kransekage:

400 g. mandler – blendet til mel i en foodprocessor 

130-150 g. Yaconsirup (alt efter ønske af sødningsgrad)

1 – 1/2 tsk mandelessens

2 store eller 3 små æggehvider (det er ikke nødvendigt at de er pasteuriserede, fordi du bager dejen i ovnen. Men vil du bruge noget af dejen til almindelig marcipan, skal du være opmærksom på hvilke æggehvider du bruger)

Evt. ca. 50 gram sukkerfri mørk chokolade (kan undlades, men gir’ lige et ekstra spark!)

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 C.

Blend hele svineriet – put lidt Yaconsirup i ad gangen, så massen ikke bliver for blød –  og synes du dejen er for hård, tilsæt 1/2-1 spsk vand. Sæt dejen – i en bold – på køl.

Form 20 aflange brød. Smid i midten af ovnen og hold øje med farven på brødene efter 12-14 minutter. Hjemme hos mig får de ca. 15. minutter. Køl dem af.

Evt. vandbad med chokolade – og dyb enderne deri. Køl – SPIS!

Stil på køl indtil de skal køres i halsen.

 

LÆS OGSÅ

Super nemme marcipanbrød uden sukker, på få minutter

kransekage1

Indeholder affiliatelinks

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top