May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Cremet sukkerfri chokoladeis af 5 ingredienser – sydhavnsmor.dk

Sponsoreret

d9a6996a-a02f-4216-be09-7aec7668daa1

OMFG! Den her is er altså god. Også selvom man ikke umiddelbart lige forbinder vinter og is med hinanden. Altså den spiselige af slagsen. Men forestil dig selv sidde ved en pejs med et tæppe om dig, og køre denne is straight ned i svælget med stort velbehag. For det er præcis hvordan det føles, når man guffer denne satan i sig. Nam, nam herfra og til iskolde Grønland, siger jeg bare!

 

Opskriften er nem, så længe du har en ismaskine. Min lille ismaskine er fra Ellos og kostede kun 149 kroner (se HER). Et fund til de penge – og så kan man nemt lave is heeeele tiden – året rundt 😉

 

Til 4 personer skal du bruge:

100 g (sukkerfri) mørk 70+ chokolade

3 dl mandel, ko (sødmælk) – eller kokosmælk

1/2 tsk vanillepulver

60 g Yacon, Fiber Sirup Gold eller anden (sukkerfri) sirup

2-3 æggeblommer (små:3/store:2)

 

Sådan gør du:

Sæt is-skålen i fryseren, så den er kold til isen skal køre i maskinen.

Mælk, halvdelen af sirupen og vanillepulveret koges op i en gryde i ca. et minut.

Smelt chokoladen over et vandbad. Imens pisker du æg med resten af sirupen til en luftig masse. Hæld halvdelen af mælkeblandingen i æggesnapsen og rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden og lad det stå på middelvarme – uden at det koger – til massen er blevet tyk(kere). Hæld derefter chokoladen i og lad det køle i køleskabet til det er helt koldt.

Hæld nu isen i ismaskinen og lad den køre i 30-40 minutter. Derefter er isen klar til at spises eller fryses ned (som om! 😉 ). Ej jeg spiste noget af den fresh fra ismaskinen, den var lækker og cremet, og frøs resten ned og kværnede den med ungerne et par dage senere. Her skulle den tø i ca en halv time før den var bedst 🙂

Pst: Kan man lide chunks i sin is vil jeg foreslå at man smider 25 g hakket (ikke smeltet) chokolade eller tilsvarende mængde nødder i blandingen, før man smider den i ismaskinen.

God fornøjelse, din heldigper. Jeg kunne spise den hele døgnet!

92670498-33f5-4c8a-9446-2d5822f0fa8e

*Ismaskinen der har gjort min mavse en kende mere lykkelig 😉

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Havregrynsmuffins til madpakken

Havregrynsmuffins til madpakken -Sponsoreret af Mini Babybel I ved jo, at jeg elsker at bage – og æde bagværket bagefter. Det er jo lissom’ derfor

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top