ALLE fortjener verdens bedste jul – og du kan måske hjælpe? :-) – Sydhavnsmor.dk

img_9893

I flere år har jeg tilbragt juleaften i Mariakirken på Vesterbro. Her har min far arbejdet med udsatte borgere – igennem mere end 30 år – som ikke har haft familie eller venner at holde jul med. Heller ikke alle har haft et hjem, råd til mad – eller overskud til at stable et julemåltid på benene. Det har været nogle af de bedste juleaftener jeg har haft. At kunne hjælpe nogen der ikke har samme muligheder som jeg og min priviligerede familie. At møde alle de (på denne aften) glade mennesker, at give dem en varm og god aften – en aften der for rigtig mange giver nogle særlige minder. Og måske også minder os om hvad vi har eller ikke (længere) har, på godt og ondt. Med dette forsøger jeg ikke at fortælle hvor ‘god’ jeg er, for det er jeg bestemt ikke, men at man ikke behøver at strække sin arm så langt for at glæde andre 🙂

Også Røde Kors’ har et særligt godt projekt , nemlig Julevenner, hvor man kan tilmelde sig som julegæster og juleværter og på den måde finde nogen at holde jul sammen med. Der kan være mange forskellige grunde til, at man har det behov: Ensomhed, nysgerrighed på traditioner og/eller kultur, alene-forældre, muligheden for at samles flere end blot 2-3 personer, flere børn sammen, studerende i byer langt hjemmefra, udlændinge med arbejde i Danmark, flygtninge, ældre på plejehjem og mange andre grunde 🙂

Måske du har plads til en eller to mere rundt dit julebord – eller måske du selv synes det kunne være hyggeligt at føje dig til en andens familie og spise deres juleand? 😉  Så læs mere om julevenner her 🙂 For alle fortjener verdens bedste jul! Du tilmelder dig som enten julegæst eller julevært. Herefter bliver du kontaktet af Røde Kors med et bud på, hvem du skal holde jul sammen med. Alle får besked senest den 23. december kl. 16:00.

Del endelig dette opslag så ingen (der ikke selv ønsker det) skal sidde alene d. 24. december ❤️  – og tak for at du tog dig tid til at læse med 😊

Ps. Jeg ser herre hellig 😇 ud på det billede. Og det er jeg også 😝

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *