May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

7 danske kortfilm du bør skynde dig at se (lige her) – sydhavnsmor.dk

slankeresexetlevelængere

Her er det noget med at være lidt hurtig, hvis du skal flirte med det danske film-marked. For flere af disse kortfilm, udløber for gratis visning, allerede på fredag. Jeg nappede en ordentlig bunke kortfilm på stribe sidste uge, og her er 7 af de mest anbefalelsesværdige af slagsen.

Jeg synes generelt der er for meget dårlig flimmer i kassen og ryger ofte over på streamingtjenesterne i stedet for at støtte kanalerne. Desværre. Med undtagelse af NRK (og DR), som jeg er KÆMPE fan af, særligt når de viser SKAM, som er en af de bedste serier jeg nogensinde har slugt. Har du læst min guide til fede serier? De kan nappes her, hvis ikke 🙂

Herunder linker jeg direkte (tryk på titlen) til de 7 danske kortfilm, hvor altså flere af dem skal ses asap, hvis du vil nå det 🙂

Alle filmene varer max 30 min.

 

 ZOMBIEHAGEN

zombiehagen

Beskrivelse

En pige ankommer til København efter en apokalyptisk epidemi, som har overladt hovedstaden til de levende døde. Hun leder efter sin kæreste og opsøger ham i et beskyttet karantæneområde på byens fodboldstadion. Men noget er gået galt, og beboerne er blevet inficeret indefra. Da alt håb er ude, får hun hjælp fra Københavns tilsyneladende eneste overlevende, som armeret til tænderne har lært at omgås de døde. Men snart kommer de begge ud i større problemer.

Medvirkende:

Simone Lykke, Casper Sloth, Elias Munk

Instruktør og manuskript:

Jonas Ussing

 

HALVMAND

halvmand

Beskrivelse

Skuespillerparret Jens og Marina er i krise. Tiden er ved at rinde ud for Marina, der brændende ønsker sig en familie, men Jens har tilsyneladende kun sin skrantende tv-karriere for øje. Så da han langt om længe får muligheden for at genetablere sig som tv-ikon i en stor tysk produktion, vælger han i al hemmelighed at sætte en stopper for familieforøgelsen. I stedet drager han til Berlin. Nu bekriger den blødagtige halvmand og den sårede hustru hinanden i et rædselsdøgn, hvor løgn og selvbedrag får dem begge til at sætte store spørgsmålstegn ved deres valg I livet.

Medvirkende:

Jens Albinus, Marina Bouras

Instruktør:

Frederik Louis Hviid

Manuskript:

Morten Pape

NATTEBARN 

nattebarn

Beskrivelse

Viola er ung, smuk, vild og ligeglad med omverdenen. Hun har en hang til fester, stoffer og vold, men da hun opdager, at hun er gravid, står hun over for et dilemma. Uforklarlige og uventede følelser for barnet, der vokser i hendes mave, står i skarp kontrast til hendes ubekymrede tilgang til livet. Viola må indse, at hun ikke kan blive ved med at leve i rusen.
Medvirkende:
Zinnini Elkington, Mathilde Norholt, Camilla Lehmann, Ferdinand Glad Bach, Heidi Keller, Christine Auchenberg

Instruktør og manuskript: 

August Aabo

 

AQUA MAMAS

aqua-mamas

Beskrivelse

Mens Pernille venter sit første barn, fyldes hun af en forventningsfuld glæde om den nye tilværelse som mor. Men da hendes søn kommer til verden som en grædende byrde, bliver Pernille sat på prøve. Hun begynder at tvivle på sine evner som mor, og søger trøst og støtte hos sin langt mere erfarne mødregruppe, som på både godt og ondt forsøger at hjælpe hende med at blive en god mor.

Medvirkende:

Pernille Vallentin, Sofie Ramsing, Fatima Osborne, Maria Timm

Instruktør og manuskript:

Zara Zerny

SOMBRA

sombra

Beskrivelse

Anna er på pligtvisit hos barndomsveninden Julie, der stadig bor med sin mor Sonja på Møn. Ved den hvide, stejle klint slikker de tre kvinder sol indtil skyerne glider for og kaster en skygge over sommeridyllen.

Medvirkende:

Emma Sehested Høeg, Charlotte Munck, Victoria Carmen Sonne

Instruktør og manuskript:

Kristian Sejrbo Lidegaard

SØSTRE

soestre

Beskrivelse

Emily og Ida, to søstre der altid har været meget forskellige, har netop mistet deres far. De mødes i barndomshjemmet for at tage sig af det praktiske efter tabet i familien. Idas børn er tvunget til at tage del i de voksnes komplekse verden, hvor uløste spændinger fra fortiden stadig hærger.

Medvirkende:

Simone Lykke, Anne Reumert, Mira Zein, Anna Olander

Instruktør:

Toni Kamula

Manuskript:

Toni Kamula, Laura Madsen

LADYBOY

ladyboy

Beskrivelse

Kristian, der er transvestit, bor stadig hjemme hos sin mor Emma, for hun elsker ham som den, han er. Livet som transvestit byder på mange ydmygelser fra omverdenen, men hos Emma har Kristian en base, hvor han føler, at han kan være sig selv. Men en dag møder Emma den alkoholiserede Søren, der ikke har den samme tolerance. Langsomt bliver Kristian fordrevet fra sit hjem, indtil en nær ven endelig får mulighed for at gøre en forskel i hans liv.

Medvirkende:

Casper Castello, Birthe Neumann, Peter Aude, Stanislav Sevcik, Anders Juul

Instruktør og manuskript:

Aske Bang

 

GOD FORNØJELSE 🙂

 

LÆS OGSÅ… 3 SPISESTEDER I KØBENHAVN DU SKAL BESØGE & GUIDE: 48 TIMER I KØBENHAVN 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mode & Skønhed
Sydhavnsmor

Klar til stranden

Bikini, Håndklæde, Strandstol, Solbriller, Taske, Tunika, Sandal, Pladespiller SÅ skal vi sgu bade, folkens! Solbade, om ikke andet. Det er sommer i DK og jeg er vild

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top