May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvad f… er en kropsterapeut? Jeg har besøgt en! – sydhavnsmor.dk

img_9302

Kropsterapeut. Det lyder i manges ører nok lige lovligt langhåret. Det har den slags i hvert fald gjort i mine, i nogle år. Men så er der flere af mine helt normale 😉 veninder der har fået behandlinger hos kropsterapeuter og “den slags” behandlingsformer. I ved, dem der ikke er en del af den konventionelle lægevidenskab. En kropsterapeuts arbejder ud fra et holistisk syn, og tror på at der er en sammenhæng mellem det psykiske og fysiske, hvilket for mig giver hamrende god mening. Jeg har altid været vildt nervøs til eksamener, og kan huske jeg flere gange har småbrækket mig af nervøsitet inden jeg skulle ind og få 2 😉 Så det er der ingen der som sådan behøver at fortælle mig, for jeg ved alt om det! Desværre :/ Men én ting jeg aldrig rigtig har troet på, og som jeg nu – efter at havde besøgt søde og dygtige Nanna, som er kropsterapeut hos Himmel og Krop – ved er rigtigt, er at det kan noget helt vildt det dér kropsterapi.

Jeg har længe døjet med blærebetændelse, som er noget fanden må ha’ skabt, (læs her om nogle gode råd mod blærebetændelse) og vil gerne gi’ min ene arm, mine mandler eller milt, for at slippe for at få det igen! Desuden har jeg i mange år haft en rigtig dårlig ankel, som ofte låser sig fast når jeg går, og får mig til at falde KLASK! ned på gaden, fordi jeg pludseligt vrider om. Jeg tabte sågar min lille søn i sommer, da vi havde været på Café Syd og spise sejler-frokost og vred om på vej ud fra caféen. Jeg SMADREDE (med ham i armene – og snart derefter mellem vogn og mig) ned i jorden og kunne ikke komme op igen. Min fod var låst og Sofus havde fået en stor hudafskrabning i panden, mens resten af hovedet og kroppen gudskelov ikke var beskadiget, efter at have fået mast en 65+ kg ovenpå sin knap to-årige krop. Så med dé ting ville jeg gerne afsted for at finde ud af, om der var noget at gøre ved dem, som ikke handler om penicillin og den ordinære lægevidenskab (som ikke har kunne hjælpe mig en fløjtende fis i mange år!).

img_9301

Det sødeste og mildeste ansigt mødte mig da jeg ankom til Ecotrip på Nørrebro, hvor Nanna har lånt lokaler. Hun sad bag disken som bugnede af lækker øko-the og fine genbrugsmøbler til salg. Hun spurgte ind til min krop – om jeg havde nogle skavanker, bekymringer osv., som hun kunne tage fat om. Jeg fortalte hende om mit problem med blærebetændelsen og blev derefter lejret ind i et meget stemningsfuldt lokale, hvor jeg lige i et øjeblik, glemte at jeg ikke var kommet for at få en wellness behandling, men i stedet nogle hårde tryk. Jeg skulle smide mit kluns – minus undertøj, og lægge mig på en briks, hvorefter Nanna med hendes varme hænder trykkede løs på nogle MEGET ømme punkter. Undervejs fortalte hun mig præcist hvad hun gjorde… “nu trykker jeg dig her, og det kan være meget smertefuldt. Jeg renser din blære, dine nyrer…” og “det her kommer til at gøre ondt, men det er løsner din ankel, som jeg mærker er meget låst…”. Jeg SKREG seriøst. Og det er faktisk meningen, selvom det godt kan lyde lidt sygt, at man skal i smerte for at heles. På et tidspunkt summede det så meget i min krop, at jeg blev helt bange. Følelsen af at hele min krop var gået i dvale var virkelig vild. Den sov, summede, brændte og skreg efter et STOP. Men jo længere Nanna gik ned i punktet, jo mere løsnede smerten sig, og på et tidspunkt gik den over og en følelse af lethed der strømmede igennem kroppen. Det var vildt, at hendes tryk med én finger i fx knæhasen kunne få min krop til at BRÆNDE?!? Som om hun satte ild til mig!

Da jeg gik derfra havde jeg en meget mærkelig, ubeskrivelig følelse i min krop. Jeg følte jeg havde tabt mig. At jeg ingenting vejede. Samtidigt fik jeg en masse følelser frem i kroppen, som jeg havde svært ved at rumme. Som om noget skulle slippe fri, gennem min brystkasse. Som timerne gik slap de fri, og jeg følte mig helt lettet. Og helt ærligt: jeg er ikke særligt spirituel, holistisk anlagt eller hva’ dælan man tænker jeg er. Jeg er et helt almindeligt menneske der går til lægen og dopes når det er nødvendigt, spiser pomfritter fra Kina Grillen når jeg har lyst, køber ikke-økologiske remoulade på dåse (den billige slags) fordi jeg synes den smager godt (selvom jeg tror på en økologisk verden er afgørende for vores børns fremtid) og alt det dér. Jeg er ikke hellig. Men jeg kan fortælle jer, at kropsterapi virkelig sætter gang i ens tanker, følelser, selvfølelse og krop (jeg har seriøst ALDRIG tisset SÅ længe, som efter jeg kom ud fra behandling. Nanna havde jo også trykket godt igennem på nogle punkter i kroppen som skulle udrense blæren, og jeg skal love jer for at det virkede!) og jeg glæder mig til at komme tilbage og få en omgang mere.

Nu er det svært at sige, hvordan det har virket på min krop ift. blæren og anklen, når der ikke er gået længere tid. Men én anden ting som Nanna snakkede meget om var min ‘skal’. Hvad jeg går og gemmer på, hvordan jeg præsenterer mig overfor andre – er jeg mig selv, hvilke barrierer sætter jeg op? Dét synes jeg er mega spændende at gå mere i dybden med. For vi alle ønsker jo at være den bedste udgave af os selv, og har måske forskellige facader på overfor de forskellige mennesker vi møder på vores vej. Ved lige at stikke en finger i jorden (eller en muskel) kan vi måske få et lidt lettere liv, føle os bedre tilpas og finde ud af hvad der er vigtigt for os? Ammen, nu lyder jeg sgu rigtig rigtig langhåret, og sorry for dén, men tror I ikke lidt – bare lidt, at der er noget om det? 😉

 

Del på Facebook

2 kommentarer til “Hvad f… er en kropsterapeut? Jeg har besøgt en! – sydhavnsmor.dk”

  1. Pernille Ingemand Sørensen

    Spot on. Sidder her i Metroen og er totalt grådlabil fordi jeg også døjer med en snart 2 år dårlig fod der giver store smerter. Derudover er der også en masse andet skrammel der fylder i krop og sjæl. Kropsterapeuten må prøves.

    1. Fy for pokker, det lyder ikke godt 🙁 Ja, seriøst prøv en kropsterapeut! Man får virkelig renset ud! Og jeg troede ikke rigtigt på det, men det kan noget vildt! 🙂 Håber din fod bliver bedre snart, det er jo ikke til at holde ud. Og resten af skramlet! God dag! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top