May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Jeg har haft besøg af en indretningsarkitekt – sydhavnsmor.dk

bolig

Det store maleri, som vi har hængende i vores stue og måler 240 x 150 cm, har min far lavet 

I tirsdags kom Zandra Henningsen, indehaver af Henningsen Co forbi mig fordi jeg længe har været ved at gå grassat over hvor lidt hyggelig vores stue var. Eller måske mere usammenhængende. Jeg manglede et ‘fælles’, en hyggekrog hvor vi som familie (og gæster når disse haves) kan samles og hygge sig. Efter vi havde byttet om på soveværelse og stue havde jeg bare svært ved at spotte mine indretningsfejl og lige gyldigt hvor mange gange jeg slæbte møblerne fra den ene væg til den anden blev det bare aldrig rigtig godt.

Og så var det sgu tid til at smide håndklædet i ringen og søge professionel hjælp. På en måde vil jeg næsten sige hun har været min indretningspsykolog i min boligkrise 😉 For det ER altså vigtigt at have en god følelse af ‘rigtighed’ i ens hjem. Ellers har man, som Zandra så klogt sagde, svært ved at finde ro. Og hvis man ikke kan finde det der hvor man bor hvor kan man så? Så bliver man hurtigt lidt stresset.

Vi havde aftalt at hun skulle komme kl. 10. Jeg havde ingen forventninger til hende, andet end jeg håbede på at få nogle guidelines til hvordan jeg nemmere kunne strikke en fed bolig sammen. En allerede eksisterende bolig  med et hav af møbler – særligt stole da vi er nogle stole-klunsere herhjemme og har plads til lige så mange siddende, som de har på Gamle Scene på Det Kongelige Teater. Forskellen er bare at det er knap så charmerende at se ballet herhjemme som det er på Kongens Nytorv 😝

zandra

Hun havde bedt mig sende hende en plantegning over min bolig på forhånd. Den brugte hun til at finde ud af i hvilke retninger rummene lå, da det faktisk (ved jeg nu) ikke kun handler om hvad der er pænt at se på, men også hvad der funker rent retningsmæssigt. Nogen sover fx bedre med hovedet mod Vest, andre mod Øst osv. Men alt det astrologiske og Feng Shui’en, som er hamrende spændende, vil jeg komme ind på i et andet indlæg om boligindretning.

Da hun med sit store smil havde smidt jakken satte hun sig med sit kompas og plantegningen ved mit spisebord der på daværende stridspunkt var placeret midt i spisekøkkenet. Som et slags centrum i rummet vi spiser i. Min mor har før nævnt at bordet er en kende stort og dominerende midt i rummet, hvilket jeg har måtte give hende ret i, men jeg har ikke ville acceptere at det ikke passede ind da det så godt ud lige dér. 2,3 meter massivt, skide pænt egetræsbord, det kan altså noget. Men det kan også fylde en hel del. Derfor har Martin faktisk for nyligt skåret 50 cm af for at få mere luft i rummet da vi ikke ønskede at skille os af med bordet. Han remakede bordet så det passede ind i vores behov. Dermed slap vi for at rode os ud i en masse bøvl på DBA og samtidigt beholde det flotte bord. Zandra så straks samme ‘fidus’ som min kære mamma og fordi hun er prof indretningsarkitekt havde jeg bare enorm stor respekt for hendes syn 😉 Derfor fik spisestuen som egentlig ikke var i fokus også en uventet, men måske tiltrængt, makeover. Og jeg kunne sjældent være mere glad. Den historie inklusiv billeder og gode råd, får I lige i et andet indlæg. Åh, alle de boligindretningsindlæg 🙌🏽😄

Vi bevægede os ind i stuen hvor der hele vejen rundt langs væggen var plastret godt til med små sideborde, stole fra alverdens markeder, designshops osv. og en sofa i vores karnap. Sådan lidt mast ind mellem to vægge under vinduespartiet så man ikke havde fri adgang til vinduet. Jeg syntes det virkede sådan nogenlunde, i hvert fald i forhold til tidligere rokeringer, men der manglede sgu noget. Hygge! Var det en farve på væggen? Flere lamper og bedre belysning? Andre møbler? At pille min fars store flotte maleri ned? Jeg kunne slet ikke greje den! Så for hølvede hvor var det godt jeg lige fik Zandra på besøg for det skal jeg da lige love jer for at hun kunne!

Masser af ideer og en omrokering senere sad den næsten i skabet! Stuen! Få justeringer som at flytte en reol der sad fast i væggen, fjerne en kommode for good, rykke tv’et til den anden ende af rummet og lave hygge hjørne i modsatte ende af rummet gjorde at stuen fik samling, hygge og varme.

Der står stadig nogle to-do’s på listen inden den er helt hjemme. Nogle ting Zandra ikke skal klare, men som vi selv må lave. Bl.a. en malet endevæg (overvejer okkergul?) som vil give rummet varme og dybde. Og nogle små-flytninger. Ingen forslag til nye møbler (hvilket sparer mig for at overtrække og vælte budgettet), men derimod gen-brug af møbler fra andre rum. Hun fik virkelig åbnet mine øjne for rumforståelse. Det handler som sagt ikke KUN om udseende, men uden at lyde frelst og overtroisk – også om verdenshjørner, energier og en smule astrologi. Det tror jeg på, for jeg kunne mærke det.

img_8563

Er det skide dyrt at have en indretningsarkitekt på besøg? Nej, det kan man bestemt ikke sige. Zandra koster 1175 kr (inkl. moms) for en time – hvor du kan nå at remake et helt rum, og 3375 kr for tre timer, hvor du som regel kan nå en hel bolig. En opfølgende time, som jeg skal have da jeg også gerne snupper resten af boligen 😜 koster også 1175 kr.

Se mere af Zandras arbejde her 😄

Der kommer selvfølgelig også billeder op ad resultatet, når det er endeligt. Det glæder jeg mig selv til 😄. Og OM det bliver meget anderledes end nu, skal vi være to om at bestemme. Altså Martin og jeg 😉 Jeg skal nok smide flere indlæg op omkring min makeover af Sydhavnshytten, når der sker mere på fronten i stuen og  i de andre rum. YAY!

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bolig
Sydhavnsmor

Tips til et bedre indeklima

Bedre indeklima – hvorfor? Der tales så meget om et godt indeklima, men hvorfor er det egentlig så vigtigt? Det er det fordi et usundt

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top