May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Melfri brownielagkage – sydhavnsmor.dk

img_8387

MELFRI (og sukkerfri – hvis du dropper kagecremen og bruger flødeskum hele vejen igennem) LAGKAGE TIL 14-16 PERSONER:

I søndags havde Sofus 2-års fødselsdag og derfor bagte jeg (selvfølgelig) både alm fødselsdagsboller, de bløde mel – og sukkerfrie fødselsdagsboller og de mel – og sukkerfrie scones med chokolade, som har været nogen af de mest læste opskrifter her på domænet. Og nogle af de mest populære opskrifter i min mave 😉 MEN ingen fødselsdag uden lagkage, og når nu både min petitsøster og farmand ikke tåler gluten, bagte jeg melfri lagkage så alle maver blev glade! Den blev virkelig god, men også en bastant satan fordi de var i så mange lag.

Sådan gjorde jeg

Jeg lavede denne opskrift på melfri brownie (men kan kan bruge hvilken man vil)  – og af opskriften lavede jeg to bunde i en bageform af 20 cm i diameteren, bagt hver for sig. De fik ca 15-20 min hver på 180 C. Prøv dig frem til den ikke hænger ved mere og vend den ud mellem to tallerkener ellers knækker den i flere stykker. Den ene bund blev lagt nederst i lagkagen.

Derefter kom jeg almindelig kagecreme i plus to bananer skåret i små skiver, derefter en bund lavet af: et par dl kokosfibermel, 2 æg, 1 tsk vanillepulver, 200 ml kokosmælk, 1 tsk bagepulver, 1 spsk Fiber HUSK – blandede hele balladen og hældte i en bageform på ca 20 cm i diameteren. Jeg bagte den i ca. 15-20 min på 180 C. Den skal være kølig før du lægger den ovenpå kagen.

Jeg brugte i alt 0,75 l. fløde til kagen – halvdelen puttede jeg sukkerfrit syltetøj i og den anden halvdel var neutral. Hindbær-skummet lagde jeg ovenpå kokosfiberbunden, og derefter endnu en browniebund og så toppede jeg kagen med den neutrale fløde og rev ca. 25 g. 85 % mørk (sukkerfri) chokolade på toppen!

Vi kom ikke helt gennem kagen, så hvis man ikke er de grådige typer, vil jeg næsten mene, at denne kage holder til op til 20 personer! Men man er jo den grådige type, så…

Del på Facebook

2 kommentarer til “Melfri brownielagkage – sydhavnsmor.dk”

  1. Louise Petersen

    Ser lækker ud. Jeg kan desværre ikke fordøje bønner pga min sygdom. Har du en opskrift på en anden brownie jeg kunne bruge med mandel eller kokosmel eller helt uden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Boller
Sydhavnsmor

Proteinrige blomkålsboller

Proteinrige blomkålsboller!!! Min mest populære opskrift til dato har været mine grønne proteinboller som er læst mere end 300.000 gange. Derfor tænkte jeg, at jeg

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top