Sød og syrlig på samme tid. Havtorn, som du pt kan finde masser af i naturen – læs her, hvor og hvordan og her, hvorfor havtorn er så helvedes sundt – kaldes naturens vitaminpille og herunder kan du finde en antihelse (for det skal heller ikke hedde sig at man er fanatisk, vel?! 😉) opskrift på en helt fantastisk havtorn marmelade du både kan spise til fisken, bøffen, kartoflerne – på ristet rugbrød, til chokoladekagen eller som et lag i lagkagen. Mulighederne er mange – så se at kom igang, for den er mega god og nem 😉
Det skal du bruge:
900 rensede og skyllede havtorn og
500 g syltesukker
Sådan gør du:
Frys havtornene i min. 4 timer, for da er de super nemme at ryste af den stikkende gren. Blend havtorn med en stavblender og tilsæt syltesukkeret og kog i en gryde i ca. 10 minutter.
Skold nogle glas af og put marmeladen i. Sæt på køl.
Spis det til næsten alt!