Bløde, sukker – og melfrie scones med chokolade

img_8266

Da jeg bar pladen med disse sukker – og melfrie scones med chokolade op på køkkenbordet, blev jeg slået tilbage af den lækreste duft, der spredte sig til hele hytten. Og da jeg satte mine bisser i den lune scone, var jeg eddermanme’ ved at kradse af, af ren begejstring. DE SMAGER BARE SÅÅÅÅÅÅÅÅ MEGA GODT! Sidst jeg købte en scone, var da jeg i 2013 ferierede med Uma i Paris. Jeg besøgte en veninde der studerede i det franske og havde slæbt ynglet, der lige var blevet 1 år, med på armen. Vi åd så mange baguettes, bananer, gedeost-salater og Ella’s Kitchen (altså kun hende) – og nåe ja, så scones. For de lavede bare de bedste, i kærlighedens by! Og nu vil jeg sgu næsten vove at påstå, at jeg lige har smækket Københavns bedste (sukker – og melfrie) scones sammen!

Opskriften du ikke vil gå glip af (til ca. 14 styks psykopat-gode scones), er følgende:

2 dl kokosmælk

25 g. blødt smør (kan evt. erstattes af 25 g. kokosolie)

4 æg

75 g. mørk (sukkerfri) chokolade

2 spsk Fiber HUSK

1 tsk vanillepulver

2 tsk bagepulver

2 æbler

2,5 dl kokosfibermel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 C.

Pisk kokosmælk, smør/kokosolie og æg sammen. Hak chokoladen og tilsæt den, samen med Fiber HUSK, vanille – og bagepulveret. Vask æblerne og riv dem på et rivejern (fjern kerner først), og smid dem i dejen. Tilsæt kokosfibermel og ælt dejen. Lad dejen samle sig et kvarters tid. Form herefter ca. 14 boller af dejen og smid dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Herefter har du Københavns – måske Danmarks aller bedste scones. De er søde, bløde, lækre, dejlige, smukke, fantastiske, nemme at lave, hurtigt spist – og ikke mindst vanedannende 😉

Hver scone indeholder 135 kcal.

img_8276

Kommentarer (25)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *