May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Bløde, glutenfri scones med chokolade

img_8266

Da jeg bar pladen med disse bløde, glutenfri scones med chokolade op på køkkenbordet, blev jeg slået tilbage af den lækreste duft, der spredte sig til hele hytten. Og da jeg satte mine bisser i den lune scone, var jeg eddermanme’ ved at kradse af, af ren begejstring. DE SMAGER BARE SÅÅÅÅÅÅÅÅ MEGA GODT! Sidst jeg købte en scone, var da jeg i 2013 ferierede med Uma i Paris. Jeg besøgte en veninde der studerede i det franske og havde slæbt ynglet, der lige var blevet 1 år, med på armen. Vi åd så mange baguettes, bananer, gedeost-salater og Ella’s Kitchen (altså kun hende) – og nåe ja, så scones. For de lavede bare de bedste, i kærlighedens by! Og nu vil jeg sgu næsten vove at påstå, at jeg lige har smækket Københavns bedste (sukker – og melfrie) scones sammen!

Opskriften du ikke vil gå glip af (til ca. 14 styks psykopat-gode scones), er følgende:

2 dl kokosmælk

25 g. blødt smør (kan evt. erstattes af 25 g. kokosolie)

4 æg

75 g. mørk (sukkerfri) chokolade

2 spsk Fiber HUSK

1 tsk vanillepulver

2 tsk bagepulver

2 æbler

2,5 dl kokosfibermel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 C.

Pisk kokosmælk, smør/kokosolie og æg sammen. Hak chokoladen og tilsæt den, samen med Fiber HUSK, vanille – og bagepulveret. Vask æblerne og riv dem på et rivejern (fjern kerner først), og smid dem i dejen. Tilsæt kokosfibermel og ælt dejen. Lad dejen samle sig et kvarters tid. Form herefter ca. 14 boller af dejen og smid dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Herefter har du Københavns – måske Danmarks aller bedste scones. De er søde, bløde, lækre, dejlige, smukke, fantastiske, nemme at lave, hurtigt spist – og ikke mindst vanedannende 😉

Hver scone indeholder 135 kcal.

img_8276

Del på Facebook

48 kommentarer til “Bløde, glutenfri scones med chokolade”

 1. Lækkert! Men er det muligt at finde en okay sukkerfri chokolade ? kan du evt. anbefale nogle ? 🙂

 2. Hej 🙂 Har lige prøvet at bage dem – har ikke fået scones i 5 år!!! Men konsistensen er blevet helt klattet. Dræner du æblerne før du putter dem i?

  1. Neeej hvor synd. Nej, der har jeg kkke gjort? Har du taget alle ingredienser i i samme mængde som jeg har skrevet? Forstår ikke hvordan de kan blive klattede 🙁

   1. Nå det var mærkeligt. Det kan være mine æg var lidt for store og mine æbler lidt for våde 🙂 Jeg må prøve igen en dag 🙂

   1. Dem der får dem klattet, måske er det pga. I ikke tage dem faste del af kokosmælken, måske det skal skrives i opskriften ☺ for der er stor forskel på næsten vand og den cremede del.

 3. Jeg har lige prøvet at lave de her scones, men mine blev VILDT klattede og slatne, og de faldt helt sammen, da jeg tog dem ud af ovnen.. Har fulgt opskriften til punkt og prikke, bortset fra, de kun fik et kvarter og ikke 20 min, da de allerede dér var fint brune. Kan det være det? Dine ser høje og luftige ud 😩

  1. Hvis du mener, om du kan erstatte kokosfibermel med almindeligt kokosmel, så tror jeg bestemt ikke, at du får samme resultat. Kokosfibermelet suger væske, og giver dermed en fastere dej – det gør kokosmel ikke. De skal helt sikkert afprøves👍🎉

 4. Jeg har bagt dem med tørrede abrikoser eller rosiner i stedet for chokoladen og det bliver også godt! Perfekte til at dele ud i vuggestuen;)

 5. Hej
  Dejligt med nogle nemme og hurtige opskrifter
  Du har skrevet kokosmælk er det den dåse eller kan man bruge andet?

 6. Helene Paulsen

  Bruger du en Køkkenmaskine, eller ælter du med håndkraft? Og er det bedst med maskine?

  1. Jeg plejer at bruge håndkraft til de fleste opskrifter jeg laver, men køkkenmaskine er en god hjælp til flere af dem synes jeg – prøv med køkkenmaskinen 🙂

 7. Helle Toftegård

  Der er 2 former for HUSK.. den grønne og den gule.. Er det ligegyldigt, hvilken man bruger?

 8. Hejsa.
  Nu har jeg spioneret på ret mange af dine opskrifter. Sporer jeg at HUSK og Kokosfibermel er en meget fast del af et glutenfrit køkken?
  Hvad er forskellen på HUSK-“farverne”? Synes jeg så noget med gul HUSK…
  Jeg kan selv hverken tåle mælk eller hvede, så jeg er lidt presset på brødfronten…
  Glimrende side iøvrigt!
  Vh Lizzie

  1. Den er god nok,det bruger jeg en del i mine glutenfri opkrifter ja. Den gule HUSK er lavet til bagning, den grønne til at drysse i vand, på morgenmad osv. Den gule er helt melet hvor den grønne er grovere, og hvis man bruger den grønne, skalman blot blende det helt fint først. Tak for søde ord <3 god bagning!

 9. Hej May
  Har du et tip til en god kokosmælk, har lige smækket dejen sammen, desværre blev det kun til halv portion da der kun var 1 dl af det tykke kokosmælk – pænt ærgerligt 😢

  1. Hmm, øv altså… men jeg plejer at købe i ThaiSupermarkedet på Istedgade, der har de kun gode kokosmælk, men ellers de lidt dyrere dåser – ikke de helt billige, fra supermarkederne 🙂

   1. Du kan også bruge alm. mælk eller kokosælk – det behøver ikke være det fede fra kokos… det smager bare bedst 🙂

 10. Hov en ting mere, når du skriver vanilje er det så den rene sorte vanilje eller vaniljesukker?

 11. Rie Louise Løvgren

  Spændende opskrift 🙂 Glæder mig til at prøve den men tænkte på om man mon kan undlade revet æble?
  Tåler nemlig ikke æbler. :-/

  1. Jeg har desværre ikke prøvet, de giver en sødme, men jeg er usikker på om du i stedet måske kan prøve med pære, hvis du tåler det?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top