May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sydhavns(HUS)MOR RÅD TIL AL SLAGS RENGØRING: TRE VIDUNDERMIDLER DER VIRKER!

img_8272

Min mand griner nok sig selv halv ihjel, når han læser om mine rengøringtips herunder. For er der noget jeg virkelig ikke har næse for, er det at gøre rent. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide det (mjarh, joe, lidt måske), men det handler faktisk aller mest om, at jeg ikke er typen, der spotter støv og den slags. Som den første, i hvert fald. Netop dét, er faktisk det, der skaber flest konflikter i det lille Sydhavnshjem (og i mange, mange, MANGE andre hjem, har jeg ladet mig fortælle). Alligevel, har jeg opsnappet nogle gode vidundermidler til den sure tjans, som kan gøre selv den der føler sig mest uretfærdigt behandlet (over at skulle skure ned) lidt glad i bærret, over hvor enkelt det faktisk kan gøres, at cleane hytten!

DISSE TRE INGREDIENSER ER DE ENESTE DU HAR BRUG FOR TIL HVERDAGS-RENGØRING:

  • EDDIKE (LÆS HER OM DET FANTASTISKE VIDUNDERMIDDEL)
  • OPVASKEMIDDEL
  • SÆBESPÅNER

Jeg vil kede jer, hvis jeg endnu engang remser op, hvad EDDIKE er så fandens god til. For det står jo i indlægget, der er linket til, herover 🙂

OPVASKEMIDDEL ER HELT GENIALT TIL:

  • at fjerne pletter på tøj. Bland et par liter vand med et par spsk (neutral – ikke farvet) opvaskemiddel og gnub pletten til fedtet/dressingen/… er gået af. Uld og silke tåler det også.
  • Sart tøj, der normalt ikke kan klare en tur i maskinen. Det kan ofte godt få en rundtur, hvis du skifter vaskemidlet ud med en spsk opvaskemiddel.
  • at rense dine børster og kamme. Bland lidt varmt vand og opvaskemiddel sammen og fjern fedt og gamle hårrester med blandingen.
  • at fjerne pletter på tæppet. Selv den værste rødvinsplet (der altså er forholdsvis ny) kan komme af. Du blander en tsk opvaskemiddel i varmt vand og tager en hvid klud, som du dupper i blandingen og renser tæppet med. Bliv ved flere gange, til pletten er væk.
  • at bekæmpe bananfluer. Hvem f… er ikke skide irriteret over bananfluer? Du får dine bananer for dig selv ved at stille en skål med eddike, blandet med et par dryp af opvaskemiddel, ved siden af. Fluerne drukner. Du kan spise bananer i fred.

SÆBESPÅNER ER GENIALT TIL:

  • vask af gulve. Særligt træ – og parketgulve.

Jeg blev så fandens glad, da jeg for nyligt læste mig til, at “den store omgang gulvvask” kun(!) er nødvendig hvert kvartal. Altså den tur, I ved, hvor man ligger på alle fire – med knæbeskyttere og iltmaske for at undgå gnubbe-skader og kemikalie-forgiftning – hele dagen og ikke har andet i tankerne, end den flaske rødvin der står og venter på at skulle skylle det veloverståede arbejde ned. Ammen, jeg synes man fortjener TO flasker (mindst!), efter sådan en dag. Ikke desto mindre, er sæbespåner the shit, når det gælder gulvvask. Herhjemme fyrer vi (altså, min mand – imens jeg bæller rødvinen 😉 ) en omgang – eller somme tider syv, hvidvask ovenpå sæbespåne-omgangen, fordi det ser rigtig godt ud på træplanker. Til gengæld, ser de hammer sorte ud efter no time, fordi vi er vildt dårlige til at huske at tage skoene af MED DET SAMME, HVER gang vi betræder Sydhavnsplankerne udefra. Men sådan er der så meget. Man skal jo for h… også kunne leve livet lidt 🙂

Nå, men det var dagens husmodertip, fra den knap så husmoderlige type. Dog vil jeg understrege, at de virker! Og jeg er selv kæmpe fan. Lidt universal-rengøring i ny og næ har man muligvis brug for, men hvis man vil være lidt miljø-venlig, bør man tænker over, hvilken én man bruger. For mange af dem, er nogle giftige sataner. Og det gider vi ikke sprøjte ud i verden, hvor vores børn skal vokse op, vel? <3

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Cosori airfryer
Livsstil
Sydhavnsmor

Nem mad med Cosori airfryer

Jeg blev “kendt” herinde på at udvikle og dele opskrifter, da jeg for syv år siden oprettede bloggen. Jeg elsker at finde på, eksperimentere og

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top