May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvor identiske er enæggede tvillinger?

Hvor anderledes er det, at have en (enægget) tvilling, i forhold til at have en lille – eller storesøskende? Er det rigtigt, at enæggede tvillinger er identiske og tænker ens? Jeg har interviewet de enæggede tvillinger Carina –  og Stephie Raaholt, på 30 år. Carina er pædagogisk antropolog, og arbejder som freelancer, og Stephie er jurist, og ekstern lektor i sportsret. Her får vi lov til at dykke lidt ned i et helt særligt slags søskendeforhold.

IMG_8143

Er I spot on hver gang I tænker hvad den anden vil gøre i en given situation?

Ja! Vi tænker på ingen måder ens, men vi kender hinanden så godt, at vi altid kan forudsige, hvad den anden tænker og vil gøre i en given situation.

På trods af vores identiske DNA er vi meget forskellige af sind, og vi tænker bestemt ikke ens. Dog deler vi på en lang række punkter samme værdier og holdninger.

Hvor ligger den største forskel mellem jer?

Da vi var børn og teenagere, var der store forskelle. Carina var ubekymret, Stephie mere reflekterende. Som teenager havde Carina behov for at være rebel, et behov som Stephie ikke havde. Dette kom Stephie dog efter, da hun blev voksen. Ha ha, vores rebelskhed er egentlig ikke en forskel, men perioderne herfor var tidsforskudt med en 10 år. Selv mener vi ikke, at der som sådan er de store afvigelser i vores grundlæggende personlighedstræk, men vores mor mener dog, at Carina er mere lassi fair, hvor Stephie er mere alvorlig. Dertil at Carina er mere ekstrovert og Stephie mere introvert.

Smag i mænd! Vi er begge meget beviste om, hvad vi vil have – og vi finder os ikke i noget. Kigger man dog på de typer, vi har datet og været kærester med, er der dog væsentlige forskelle. Carina har ofte været draget af de udadvendte typer, hvorimod Stephie har været draget af de mere tilbageholdende mænd.

Er I bedste veninder?

Ja! Dog uden at være en uadskillelig symbiose. Vi har en ubetinget allieret i hinanden, som vi ved, altid vil være på ens side – og som der er blind tillid til. Vi har begge flere tætte og meget gode veninder, men skulle vi vælge én person at dele en særlig oplevelse med, så ville vi alligevel vælge hinanden først.

 

I har ikke andre søskende?

Nej. Tror vores forældre havde nok i at skulle håndtere to energifyldte piger. Vi har dog talt om, at det kunne være fantastisk, hvis vi havde en trilling.

 

Har I samme vennekreds?

Både og. Vi og vores forældre har altid gået op i, at vi hver især også skulle have egne venner og interesser. Særligt, da vi var yngre, var vi en del af samme vennekreds. Dette skal dog nok ses i lyset af, at vi var jævnaldrende piger i samme miljø. Særligt da vi begyndte på hvert vores gymnasie og efterfølgende uddannelse har vi fået etableret forskellige vennekredse. Vi har i dag også fælles venner, men primært er det den enes ven, som er den andens gode bekendte.

 

Hvor reagerer jeres kærester på jeres tætte forhold?

Vores kærester har udelukkende reagereret med støtte og opbakning. Vi kan heldigvis sige, at vi aldrig har oplevet noget negativt eller været i en situation, hvor vores tætte forhold har været et issue for en kæreste. De var aldrig kommet dertil, hvor de var blevet vores kærester, hvis de ikke kunne rumme hele pakken. Samtlige kærester har været fantastiske på det punkt.

Vi har aldrig haft kærester, som ikke var villige til at tage en nat på sofaen, for at vi kunne sove sammen eller som ikke har kunnet acceptere, at en sommerhustur engang i mellem også betyder, at søster skal med. Og NEJ, aldrig har vi haft kærester, som ikke har kunnet kende forskel på os, eller som har forvekslet os. Egentlig har det altid fungeret som en slangs indikator for, at fyren var interesseret, idet kæresten ved første møde har kunnet kende forskel på os. I virkeligheden har vi lidt en drøm om at købe huse ved siden af hinanden – og det skal en mand kunne acceptere, hvis vi en dag får den mulighed.

 

Hvor i hinanden kan I ikke genkende jer selv?

Det er faktisk ingen reaktionsmønstre eller personlighedstræk, som vi absolut ikke kan genkende. Nogle karakteristika kan være mere dominerede hos den ene end den anden, men det er ikke sådan, at vi tænker ”Wow, hvor kom det fra”? Vi fandt først ud af, at vi var enæggede tvillinger, da vi var 28 år, igennem en DNA-test. Indtil da havde vi været overbeviste om, at vi var tveæggede grundet – for os – væsentlige forskelle i vores udseende. Selvom udfaldet af DNA-testen som udgangspunkt ikke burde havde ændret noget, må vi alligevel erkende, at det har bidraget til, at vi kan se flere og flere ligheder mellem os og at vi spejler os i hinanden langt mere end tidligere.

Hvordan vil I beskrive jeres forhold til hinanden som tvillinger, i forhold til andre søskende?

Vi har indtryk af, at vi måske har et større behov for at tilbringe tid sammen end andre søskende. Det er måske heller ikke så underligt, da vi er lige gamle og er det samme sted i livet. Vi kender hinanden så godt, at vi ved, hvad den anden tænker og særligt føler, hvorfor ord og forklaringer ofte er overflødige, hvilket også gør det enormt nemt at tilbringe tid sammen. Vi kan eksempelvis kommunikere med øjenkontakt og vi kan afkode hinandens sindstilstand inden for få sekunder.

image

PSSST! I morgen finder jeg vinderen af en valgfri uldcardigan👆🏾 fra danske Molberg. Deltag nemt og uforpligtende HER. 

image

Læs også Du er også “verdens bedste…” – et indlæg om dig, din nabo… 😉  – lige HER

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top